FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,933
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Miron Cozma Biografie
Miron Cozma Videoclipuri
Miron Cozma Poze
Miron Cozma Relatii
Site-uri despre Miron Cozma
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Miron Cozma
Intrebari despre Miron Cozma
Miron Cozma Citate
Vedete nascute pe 25 August
Celebritati nascute in Derna/Bihor romania
Personalitati in zodia Fecioara
Celebritati de religie Ortodox
Celebritati de etnie romana
Vedete cu ochii caprui
 

Miron Cozma Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Miron Cozma has no Fans yet!

create pool

Biografii


Intrebari despre Miron Cozma

- cand vom lua legatura?... by dumitrescu ciontu adriana

Tag-uri Populare


politician   ministru   domnitor   televiziune   jurist   actor   publicist   profesor   tara romaneasca   general   moldova   avocat   diplomat   istorie   scriitor   istoric   religie   academician   prezentatoare   politica   jurnalist   militar   rege   transilvania   personalitate   economist   poet   principe   voievod   persoane faimoase   bucuresti   producator   regizor   prezentator tv   prezentator   domn  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Miron Cozma

 Q:
 cand vom lua legatura? - by dumitrescu ciontu adriana
       
Miron Cozma Miron Cozma a fost un influent si controversat roman organizator de munca sindicala, si fostul presedinte al minerilor din Valea Jiului. Este mai bine cunoscut pentru rolul sau in conducerea minerilor in Valea Jiului in timpul revoltelor din 1991, mineriada ce a rasturnat guvernul lui Petre Roman. In luna ianuarie 1999 Cozma a condus o alta serie de proteste ale minerilor, cauzate de intentia guvernului lui Radu Vasile de a inchide minele care pierdeau bani.

Intentionand sa faca presiuni asupra guvernului, Cozma impreuna cu minerii au inceput marsul spre Bucuresti. Minerii s-au ciocnit cu jandarmeria de la Costesti, Judetul Valcea, unde aproximativ 70 de mineri si 100 de jandarmi au fost raniti, iar un miner a murti. Dupa aceste eveniment prim ministrul Radu Vasile a discutat cu Cozma la Cozia, si Cozma a convenit sa puna capat marsului si sa dizolve mineriada.

La inceputul lunii februarie a aceluiasi an, Cozma a fost condamnat de catre Curtea Suprema de Justitie la 18 ani de inchisoare pentru implicarea sa in mineriada din 1991. Din cauza acestei sentinte, minerii au facut un mars rapid spre Bucuresti. De aceasta data au intervenit fortele speciale si au dispersat minerii la Stoenesti. Cozma si locotenentii sai au fost capturati de politie, iar Cozma a fost dus la Rahova. Miron Cozma este un personaj foarte controversat, atat in interiorul cat si in afara Vaii Jiului.

Este considerat de unii protejatul fostului presedinte Ion Iliescu. Pe 15 decembrie 2004 a fost gratiat de Iliescu, doar cu cateva zile inainte de a se termina mandatul sau de presedinte, dar din cauza protestelor gratierea a fost revocata pe 16 decembrie. Totusi in iunie 2005 a fost eliberat, cand anularea gratierii sale a fost judecata ilegal de catre Curtea de Apel Bucuresti.

In septembrie 2005 a fost condamnat de Curtea Suprema a Romaniei la 10 ani de puscarie din cauza mineriadei din 1999. Sentintele sale au fost suprapuse astfel ca in iunie 2006 tot trebuia sa ramana in inchisoare. In 2 iunie 2000 cererea lui Cozma de a fi eliberat pe cuvant, a fost respinsa de catre Comisia Penitenciarului din Rahova.

Doua saptamani mai tarziu, un tribunal din Bucuresti a respins recursul sau impotriva deciziei. Cozma ar fi putut parasi inchisoarea cu 6 luni inainte de termen, la recomandarea Comisiei de cuvant la 03 ianuarie 2007. Desi decizia a fost confirmata de catre o instanta din Bucuresti la 09 ianuarie, aceasta a fost anulata in recurs pe 20 februarie 2007. Cozma a fost in sfarsit eliberat pe 2 decembrie 2007 , avand insa restrictia de a intra in Petrosani sau Bucuresti.

Pe scurt despre Miron Cozma:

Nume: Miron Cozma
Alias: Luceafarul Huilei
Data nasterii: 25 August 1954
Zodie: Fecioara
Locul nasterii: Derna, Bihor, Romania
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Gri
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Casatorit
Sotie: Monica Mihaela Ionescu
Copii: Doi copii

De ce este faimos Miron Cozma?

Miron Cozma a devenit cunoscut datorita mineriadei pe care a condus-o in 1991 cand a doborat guvernul lui Petre Roman, iar in 1999 a condus o alta serie de proteste ale minerilor impotriva guvernului lui Radu Vasile. Este cel mai controversat miner, care desi a fost arestat pentru faptele sale, a ramas la fel de respectat de catre mineri.

De ce ne place Miron Cozma?

Miron Cozma a reusit sa castige aprecierea si respectul celor din jur datorita faptului ca a avut curajul sa ii infrunte pe cei care ii considera vinovati de ce se intampla, impotriva carora a protestat ani de-a randul, si pe care a reusit totusi sa ii dea jos de la putere, dar a pierdut si el, deoarece a fost arestat.

Miron Cozma Liste
Despre Ingineri români
Na?teri în 1954
Mineriadele
Ingineri români
Români în via??


 

Miron Cozma Videoclipuri
Miron Cozma

irrelevant
2
broken
 
Miron Cozma Relatii
[editeaza relatii]
Marinela Nitu
Marinela Nitu and Miron Cozma


Tag-uri: sindicate, mineri, revolta

[editeaza tag-uri]


Categorie: Personalitati  - ( Personalitati - Archiva)

Data Adaugarii: 07 February '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :