Corneliu Georgescu s-a nascut in anul 1902 in comuna Poiana Sibiului, judetul Sibiu si s-a stins din viata pe 6 mai 1945 la Mittersill, Austria). El a fost avocat, ziarist şi om politic.
Despre viata sa:
Se raliază poziţiei naţionaliste manifestate de studenţii din centrele universitare în Primii ani interbelici (este student la Universitatea din Cluj). Apropierea de Corneliu Zelea-Codreanu este confirmată prin prezenţa în grupul aflat la penitenciarul Văcăreşti (1924) şi participarea la întemeierea Legiunii. Arhanghelul Mihail (24 iunie 1927). Comandant al Bunei Vestiri şi membru in Forul Legionar. După dizolvarea Gărzii de Fier (10 decembrie 1933), este arestat împreună cu alţi 30 de legionari din judetul Sibiu şi întemniţat la închisoarea din Sibiu,
de unde este eliberat în ajunul Crăciunului.
Instaurarea regimului autoritar carlist a coincis cu noi arestări în rândurile legionarilor şi organizarea de procese; a încercat să pledeze în apărarea lui C. Zelea-Codreanu, căruia i s-a intentat proces, dar a fost reţinut şi trimis la penitenciarul Miercurea Ciuc şi apoi la Vaslui, fiind pus în libertate în toamna anului 1939. Odată cu accederea la putere a Mişcării Legionare este numit subsecretar de Stat la Ministerul Economiei Naţionale, unde conduce Departamentul pentru Colonizarea Populaţiei Evacuate (14 septembrie 1940-27 ianuarie 1941). După reprimarea rebeliunii legionare se refugiază în Germania, fiind internat alături de alţi legionari în mai multe lagăre.
După 23 august 1944 a făcut parte din guvernul neoficial de la Viena al lui Horia Şima, ca ministru al Finanţelor. S-a remarcat şi publicistic prin colaborarea la revista "Axa", reînfiinţată de legionarii din exil (1942), după ce confirmase aptitudinile sale de ziarist prin întemeierea organului de presă al Mişcării Legionare, "Pământ strămoşesc" (1927).
In primăvara anului 1945 a ajuns în Austria şi a fost asasinat în ziua de 6 mai, în scop de jaf, de un grup înarmat pe străzile orăşelului Mittersill.
Nu exista site-uri adaugate inca pentru corneliu_georgescu. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.