FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,535
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Principesa Margareta Biografie
Principesa Margareta Videoclipuri
Principesa Margareta Relatii
Site-uri despre Principesa Margareta
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Principesa Margareta
Intreaba despre Principesa Margareta
Adauga un citat spus de Principesa Margareta
 

Principesa Margareta Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Principesa Margareta has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Principesa Margareta

Tag-uri Populare


politician   ministru   domnitor   televiziune   jurist   actor   publicist   profesor   tara romaneasca   general   moldova   avocat   diplomat   istorie   scriitor   istoric   religie   academician   prezentatoare   politica   jurnalist   militar   rege   transilvania   personalitate   economist   poet   principe   voievod   persoane faimoase   bucuresti   producator   regizor   prezentator tv   prezentator   domn  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Principesa Margareta

 Q:   Intreaba despre Principesa Margareta       
Principesa Margareta Alteta Sa regala, Margareta, Principesa Mostenitoare a Romaniei, Principesa de Hohenzollern, este fiica cea mare a Regelui Mihai I al Romaniei, Print de Hohenzollern si a sotiei sale, Regina Ana de Bourbon-Parma. La 30 decembrie 2007, Regele Mihai a desemnat-o drept mostenitoare a tronului cu titlurile de “Principesa Mostenitoare a Romaniei” si de “Custode al Coroanei Romaniei”.

A facut scoala in Italia, Elvetia apoi in Marea Britanie, la un internat. In Elvetia a facut Liceul Francez. A urmat cursurile Universitatii din Edinburgh, Scotia, iar in 1974 a obtinuy licenta in Sociologie, Stiinte Politice si Drept Public International. Intre 1974-1983 a lucrat ca cercetator in cadrul mai multor universitati britanice, specializandu-se in sociologie medicala si sanatate publica. A lu crat pentru agentii din cadrul Natiunilor Unite, in special OMS si Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie.

A sustinut numeroase proiecte sociale in domeniul sanatatii publice in intreaga lume. In 1983 s-a mutat in Italia, unde a lucrat in cadrul Natiunilor Unite, mai intai in cadrul Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura. In 1986 s-a alaturat Fondului International pentru Dezvoltarea Agriculturii, unde s-a ocupat de relatia cu organizatiile guvernamentale. Trei ani mai tarziu a parasit Organizatia Natiunilor Unite pentru a se darui cauzei Romaniei. In 1990 a infiintat impreuna cu tatal sau MS Regele Mihai, “Fundatia Principesa Margareta a Romaniei”. In prezent fundatia are birouri in Bucuresti, Londra, Geneva, Bruxelles, Paris si New York.

In anii ’90 Principesa a avut ca preocupare principala strangerea de fonduri in strainatate pentru fundatia sa, s-a implicat intr-o serie de evenimente si aranjamente publice, iar in 1997 si 2002 a fost alaturi de Rege in turnee pe care le-a intreprins acesta in numeroase tari din Europa, dar si in SUA si Canada, pentru a sustine integrarea Romaniei in NATO. Principesa Margareta este Presedintele Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, al Asociatiei pentru Dezvoltatea Durabila Savarsin si al Fundatiei Regale de Management al Ospitalitatii, si este desemenea Presedinte de Onoare al Fundatiei Atletismului Romanesc.

Impreuna cu Principele Radu patroneaza Concursul National Basmele Reginei Maria si Festivalul International EUROPAfest. Este Patronul spiritual al Centrului de Specializare in reabilitarea Patrimoniului Construit, iar din 2005 Scoala nr. 114 din Bucuresti ii poarta numele.

Pe scurt despre Principesa Margareta:

Nume: Principesa Margareta a Romaniei
Data nasterii: 26 martie 1949
Zodie: Berbec
Locul nasterii: Lausanne, Elvetia
Frati/Surori: Patru Surori Elena, Irina, Sofia si Maria
Culoarea ochilor: Verzi
Culoarea parului: Saten deschis
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Casatorit
Sot: Principele Radu Duda
Copii: Nu are
Ocupatie: Cercetator
Studii: Universitatea din Edinburgh, Scotia

De ce este faimoasa Principesa Margareta?

Principesa Margareta este una dintre cele mai cunoscute persoane din Romania, datorita famieliei din care face parte. Inca de cand s-a nascut a devenit cunoscuta, facand parte din Familia Regala a Romaniei, iar de-a lungul anilor a participat la diferite evenimente si proiecte in intreaga lume, facandu-se foarte cunoscuta. Este faimoasa deoarece este fiica Regelui Romaniei.

De ce ne place Principesa Margareta?

Principesa Margareta este o persoana foarte indragita, prezenta sa fiind foarte placuta. S-a implicat in diferite proiecte si fundatii de binefacere, fiind foarte apreciata pentru realizarile sale. Ne place Principesa deoarece a vrut mereu sa ajute populatia, a infiintat si o fundatie ce ii poarta numele, prin care a ajutat multi oameni. Este de asemenea si o femeie foarte frumoasa, demonstrand ca este si desteapta, urmand unele dintre cele mai bune scoli lume.

Principesa Margareta Liste
Na?teri în 1949
Prin?ese române
Casa de Hohenzollern-Sigmaringen


 

Principesa Margareta Videoclipuri
Principesa Margareta 2011 partea 1.mpg

irrelevant
0
broken
 
Principesa Margareta Relatii
[editeaza relatii]
Principele Radu Duda
Principele Radu Duda and Principesa Margareta


Tag-uri: cercetator, familie regala

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru principesa_margareta. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Personalitati  - ( Personalitati - Archiva)

Data Adaugarii: 31 October '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :