FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 2,074
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Principele Radu Duda Biografie
Principele Radu Duda Videoclipuri
Principele Radu Duda Poze
Principele Radu Duda Articole
Principele Radu Duda Relatii
Site-uri despre Principele Radu Duda
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Principele Radu Duda
Intreaba despre Principele Radu Duda
Adauga un citat spus de Principele Radu Duda
Vedete nascute pe 7 Iunie
Celebritati nascute in Iasi Iasi Romania
Personalitati in zodia Gemeni
Vedete care au studiat la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
 

Principele Radu Duda Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Principele Radu Duda has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Principele Radu Duda

Tag-uri Populare


politician   ministru   domnitor   televiziune   jurist   actor   publicist   profesor   tara romaneasca   general   moldova   avocat   diplomat   istorie   scriitor   istoric   religie   academician   prezentatoare   politica   jurnalist   militar   rege   transilvania   personalitate   economist   poet   principe   voievod   persoane faimoase   bucuresti   producator   regizor   prezentator tv   prezentator   domn  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Principele Radu Duda

 Q:   Intreaba despre Principele Radu Duda       
Principele Radu Duda Principele Radu Duda s-a nascut la Iasi pe 7 iunie 1960. A urmat cursurile Liceului Internat "Costache Negruzzi", iar apoi a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, unde a intrat al patrulea.

Cariera:

Dupa terminarea studiilor a fost repartizat la Teatrul Municipal din Suceava, apoi s-a transferat la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi. In 1988 s-a mutat la Bucuresti renuntand la scena Teatrului din Iasi.

Intre 1974-1999 a avut o bogata cariera artistica in teatru, film si televiziune, atat in tara cat si peste hotare. Intre 1990-1994 a lucrat ca asistent universitar la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, la clasa prof. univ. Dem Radulescu. In 1993 a realizat ca director artistic, primul proiect de t erapie prin arta "Artecole", pentru orfanii din Romania, proiect ce s-a desfasurat in opt localitati din Romania in decursul a sase ani. In 1999 a infiintat in Elvetia asociatia cultura;am"Spectacolul Secolului XXI".

Dupa ce a fost innobilat la 1 ianuarie 1999 a renuntat la cariera de actor, si s-a dedicat activitatilor de reprezentare a familiei regale si a Romaniei. A jucat deasemenea un rol primordial in planificarea si organizarea vizitelor internationale ale regelui Mihai I al Romaniei in 1997 si 2002 pentru integrarea Romaniei in NATO cat si pentru crearea conceptului "Turneului Mileniului" al Majestatii Sale Regale in Romania din 2000.

In 2002 a absolvit Colegiul National de Aparare din Romania si Colegiul George C.Marshall, din Garmisch Germania. In 2002 in luna septembrie Radu a fost numit Reprezentant Special al Guvernului Roman pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila. Este si consilier al MS Regelui Mihai I, Patron al Camerei de Comert Romano-Britanice, Membru al Comitetului de Directori ai Asociatiei "Casa NATO" din Bucuresti si Membru de Onoare al Senatelor Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad si al Universitatii din Oradea.

Din 2005 este colonel al Armatei Romane si a obtinut un doctorat in Stiinte Militare la Academia Nationala Militara din Bucuresti. Principele Radu a scris si cateva carti printre care "Dincolo de masca", "Razboi, un exil, o viata", "Sapte", "The Royal Family of Romania".

In 2009 si-a anuntat candidature la functia de presedinte dar s-a retras ulterior din cursa electorala. Pe 1 ianuarie 1999 i s-a acordat numele, nu titlul de "Principe de Hohenzollern-Veringen" de catre ASR Printul Friedrich Wilhelm, seful casei princiare de Hohenzollern-Sigmaringen, numele sau devenind Radu Hohenzollern Veringen Duda, iar din 2007 si-a schimbat numele legal in Radu al Romaniei Duda.

Principele nu are blazon, deoarece nu i-a fost specificat vreunun prin decretul principal care i-a acordat noul nume, si nu are nici apelativul de "Alteta". Din 30 decembrie 2007 a primit titlul de "Principe al Romaniei" cu apelativul de "Alteta Regala", iar dupa moartea lui Mihai va purta titlul "Alteta Sa Regala Principele Consort al Romaniei".

Pe scurt despre Principele Radu Duda:

Nume: Radu Duda
Titluri: Principe de Hohenzollern-Veringen, Principe al Romaniei si Alteţa Regala
Ocupatia: actor
Data nasterii: 07 iunie 1960
Zodia: Gemeni
Locul nasterii: Iaşi, judeţul Iaşi, România
Părinţi: René Duda si Gabriela Constandache
Frate: Dan Duda- medic
Nationalitate: Româna
Starea civila: căsătorit
Soţia: Principesa Margareta a României
Studii: Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucureşti, promotia 1984
Filmul preferat: Brokeback Mountain
Actorul preferat: Heath Ledger

De ce este faimos Principele Radu Duda?

Principele Radu Duda este membru al Familiei Regale Romane, ceea ce il face cunoscut in intreaga lume, prin prisma familiei din care face parte. Reprezinta Familia Regala cu diverse ocazii, fie impreuna cu sotia sa, fie singur, fiind o personalitate destul de puternica a tarii. S-a facut remarcat pentru publicul roman, cu mult inainte de a intra in Familia Regala, prin cariera pe care a avut-o, fiind actor.

De ce ne place Principele Radu Duda?

Principele Radu Duda a cucerit publicul roman din tinerete, prin rolurile pe care le-a interpretat, fiind foarte talentat ca actor. A renuntat insa la aceasta cariera in momentul in care a intrat in Familia Regala si a trebuit sa se ocupe cu diverse activitati ce ii reveneau odata cu noul sau statut. A ramas in continuare o prezenta placuta, desi a renuntat la cariera sa de actorie, fiind unul dintre cei mai apreciati membri ai Familiei Regale.
Articole despre Principele Radu Duda
Despre Principele Radu Duda


 

Principele Radu Duda Videoclipuri
Principele Radu Duda al Romaniei, invitatul Oanei Epureanu - par...

irrelevant
0
broken
 
Principele Radu Duda Relatii
[editeaza relatii]
Principesa Margareta
Principele Radu Duda and Principesa Margareta


Tag-uri: principe, actor, scriitor, teatru

[editeaza tag-uri]


Categorie: Personalitati  - ( Personalitati - Archiva)

Data Adaugarii: 30 June '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :