FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 504
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Louis Kahn Biografie
Louis Kahn Videoclipuri
Louis Kahn Filme
Site-uri despre Louis Kahn
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Louis Kahn
Intreaba despre Louis Kahn
Adauga un citat spus de Louis Kahn
Vedete nascute pe 20 Februarie
Vedete decedate pe17 Martie
Celebritati nascute in Saaremaa Estonia Estonia
Personalitati in zodia Pesti
 

Louis Kahn Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Louis Kahn has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Louis Kahn

Tag-uri Populare


politician   ministru   domnitor   televiziune   jurist   actor   publicist   profesor   tara romaneasca   general   moldova   avocat   diplomat   istorie   scriitor   istoric   religie   academician   prezentatoare   politica   jurnalist   militar   rege   transilvania   personalitate   economist   poet   principe   voievod   persoane faimoase   bucuresti   producator   regizor   prezentator tv   prezentator   domn  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Louis Kahn

 Q:   Intreaba despre Louis Kahn       
Louis Kahn Arhitectul american Louis Kahn s-a născut la 20 februarie 1901, in Kuressaare, Saaremaa, Estonia, intr-o familie de evrei. Numele lui la naştere era Itze-Leib Schmuilowsky.

In 1905, familia a emigrat in Statele Unite si s-a stabilit in Philadelphia, Pennsylvania. A studiat la Central High School, Philadelphia, apoi la Universitatea din Pennsylvania Artele Frumoase si a absolvit în 1924. In 1914 a devenit cetăţean american, in 1915 tatăl sau a schimbat numele familiei in Kahn si arhitectul s-a numit Louis Isadore Kahn.

Printre primele clădiri proiectate se numără Expozitia Philadelphia Sesquicentennial. În următorii ani a lucrat în birourile unor arhitecti renumiţi din Philadelphia ca Paul Cret din 1929 până in 1930, Zantzinger, Borie şi Medary din 1930 până in 193 2. S-a dedicat apoi cercetării arhitecturii moderne, în special a proiectelor de locuinţe. A studiat la Architectural Research Group (1932-1933), pe care l-a fondat, a făcut parte din comisia de arhitectur până a oraşului Philadelphia, a fost consultant al organizaţiei pentru locuinţe din Philadelphia si S.U.A.

Din 1941 a proiectat împreună cu arhitectii Stonorov si George Howe cartierul Carver Court din Coatesville, Pennsylvania, Pennypack Woods si Mill Creek Housing in Philadelphia. In 1947 a început sa proiecteze individual si s-a dedicat carierei didactice. A predat la Universitatea Yale (1947-1957), la Universitatea din Pennsylvania (1957-1974).

Si-a bazat ideea arhitecturală pe principiul confortului oamenilor, apoi a vizitat ruinele antice din Italia, Grecia, şi Egipt, unde a călătorit in 1950-1951, in acelaşi timp fiind arhirect rezident la Academia Americană din Roma. A căutat surse de inspiraţie in clădirile vechi, si-a însuşit vechile idei arhitecturale care au caracter atemporal. Următoarele clădiri pe care le-a proiectat foloseau materiale durabile, era cucerit de ideea de durabilitate si simetrie. A expus in 1951-1953 la Yale University Art Gallery aceste noi proiecte si a realizat cladirea Institutului de Cercetare Richards Medical de la Universitatea din Pennsylvania (1957-1965) şi Institutul Salk pentru Studii Biologice din LaJolla, California, in 1959-1965.

A devenit membru al Institutului Naţional de Arte şi Litere în 1964, a fost decorat cu medalia Frank P. Brown, in 1968 devenea membru al Academiei Americane de Arte şi Ştiinţe. Institutul American de Arhitectură i-a conferit in 1971, in 1972 a primit medalia de aur de la Institutul Regal al Arhitecţilor Britanici (RIBA).

Ultima lucrare de amploare a renumitului arhitect a fost complexul rezidenţial Jatiyo Sangshad Bhaban din Dhaka, Bangladesh, realizata in 1962-1974.

S-a căsătorit in 1930 cu Esther si a avut o fiică, Sue Ann Kahn, a avut o relatie cu arhitecta Anne Griswold Tyng si o fiică, Alexandra, apoi cu Harriet Pattison si un fiu, Nathaniel Kahn. A murit la 17 Martie 1974, in New York.

In anul 2003, fiul sau, Nathaniel Kahn, a realizat documentarul biografic My Architect: A Son's Journey, dedicat marelui arhitect, film nominalizat la premiul Oscar.

Pe scurt despre Louis Kahn:

Nume real: Itze-Leib Schmuilowsky
Ocupatia: arhitect, profesor, academician
Data nasterii: 20 februarie 1901
Zodia: Pesti
Locul nasterii: Kuressaare, Saaremaa, Estonia
Parinti: Leib Schmuilowsky (Leupold Kahn) Si Bertha Mendelsohn
Frati: 2 - Oscar si Sarah
Naţionalitate: americana
Etnie: evreiasca
Starea civila: căsătorit
Sotia: Esther
Copii: Sue Ann Kahn, Nathaniel Kahn, Alexandra Kahn,
Data si locul decesului: 17 Martie 1974, New York

De ce este faimos Louis Kahn?

A fost unul dintre cei mai mari arhitecţi americani, membru al Academiei Americane de Arte şi Ştiinţe, profesor universitar.

De ce ne place Louis Kahn?

Este subiectul documentarului My Architect: A Son's Journey, realizat de Nathaniel Kahn, film nominalizat la Oscar.

 
Louis Kahn Filme

No photo available
My Architect
Louis Kahn Filmography
 

Louis Kahn Videoclipuri
IM Pei Talks About Louis Kahn

irrelevant
1
broken


Tag-uri: arhitect, profesor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Personalitati  - ( Personalitati - Archiva)

Data Adaugarii: 28 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :