FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 676
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Kim Philby Biografie
Kim Philby Videoclipuri
Site-uri despre Kim Philby
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Kim Philby
Intreaba despre Kim Philby
Adauga un citat spus de Kim Philby
Vedete nascute pe 01 Ianuarie
Vedete decedate pe11 Mai
Celebritati nascute in Ambala India India
Personalitati in zodia Capricorn
 

Kim Philby Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Kim Philby has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Kim Philby

Tag-uri Populare


politician   ministru   domnitor   televiziune   jurist   actor   publicist   profesor   tara romaneasca   general   moldova   avocat   diplomat   istorie   scriitor   istoric   religie   academician   prezentatoare   politica   jurnalist   militar   rege   transilvania   personalitate   economist   poet   principe   voievod   persoane faimoase   bucuresti   producator   regizor   prezentator tv   prezentator   domn  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Kim Philby

 Q:   Intreaba despre Kim Philby       
Kim Philby Kim Philby se numea in realitate Harold Adrian Russell Philby. S-a nascut la , in Ambala, Punjab, India britanica. Era fiul diplomatului britanic John Philby.

A studiat la Westminster School şi Trinity College, in Anglia, apoi la Universitatea din Cambridge, pe care a absolvit-o in 1933, cu specializarea Economie. In perioada studenţiei s-a înscris in Partidul Comunist si a facut parte dintr-un grup de spioni sovietici numit Cambridge Five. I s-a dat porecla Kim dupa personajul din romanul Kim de Kipling.

Dupa absolvire a lucrat ca jurnalist, in 1934 pleca la Viena, apoi a facut repetate vizite la Berlin pentru a a-si acoperi orientarea comunista, discutând cu oficiali germani. In 1937 era corespondent la The Times din Spania, in 1938 a fost premiat cu Crucea Rosie a Or dinului Militar de insusi Franco.

S-a întors in Marea Britanie in 1940 si a fost recrutat de serviciul de informaţii britanic (MI-6). Pâna la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, Philby a devenit şef al operaţiunilor de contraspionaj la MI-6 si a răspuns de combaterea actiunilor subversive ale Uniunii Sovietice în Europa de Vest.

După război a activat in Turcia, in 1949 a fost trimis in Statele Unite, la Washington ca prim-secretar al Ambasadei Marii Britanii si ofiţer de legătură între serviciile secrete britanice si americane. In 1950 a deconspirat Uniunii Sovietice planul de trimitere de trupe in Albania, in 1951 ii ajuta pe ofiţerii Donald Maclean si Guy Burgess sa plece in Uniunea Sovietica, cu informaţii de la serviciile de informaţii britanice si americane, era chemat la Londra pentru a fi cercetat.

A fost demis din funcţia diplomatica si din MI-6, in 1956 pleca la Beirut, în calitate de corespondent al publicaţiilor The Observer şi The Economist. In 1962 era confirmat ca agent sovietic, in 1963 primea azil politic in U.R.S.S.

A publicat la Londra in 1968 cartea My Silent War, in care mărturisea ca a fost agent dublu al KGB timp de peste două decenii. In 1988, Uniunea Sovietica i-a decernat Ordinul Lenin.

A fost casatorit de 3 ori, cu Litzi Friedman, Aileen Furse, ultima soţie a fost Eleanor Brewer. Kim Philby a devenit alcoolic si a murit la 11 mai 1988, la Moscova.

Pe scurt despre Kim Philby:

Nume real: Harold Adrian Russell Philby
Porecla: Kim
Ocupatia: ofiter de informatii britanic, spion rus
Nume de cod: Stanley
Data nasterii: 01 ianuarie 1912
Zodia: Capricorn
Locul nasterii: Ambala, Punjab, India
Naţionalitate: britanica
Starea civila: casatorit
Sotia: Eleanor Brewer
Culoarea parului: saten
Culoarea ochilor: caprui
Data si locul decesului: 11 mai 1988, Moscova, Rusia

De ce este faimos Kim Philby?

A fost spion al Uniunii Sovietice, ofiţer de informaţii britanic.

De ce ne place Kim Philby?

Philby a fost un prieten apropiat al romancierului Graham Greene, in anul 2007, in serialul Tv The Company produs de Ridley Scott, Kim Philby a devenit personaj, interpretat de actorul Tom Hollander.

 

Kim Philby Videoclipuri
Kim Philby 1955

irrelevant
1
broken


Tag-uri: ofiter

[editeaza tag-uri]


Categorie: Personalitati  - ( Personalitati - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :