FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 916
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Emil Boc Biografie
Emil Boc Videoclipuri
Emil Boc Poze
Emil Boc Relatii
Site-uri despre Emil Boc
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Emil Boc
Intreaba despre Emil Boc
Emil Boc Citate
Vedete nascute pe 6 Septembrie
Celebritati nascute in Rachita Cluj Romania
Personalitati in zodia Fecioara
Vedete care au studiat la Facultatea de Istorie si Filosofie
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
Vedete cu ochii Caprui
 

Emil Boc Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Emil Boc has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Emil Boc

Tag-uri Populare


politician   ministru   domnitor   televiziune   jurist   actor   publicist   profesor   tara romaneasca   general   moldova   avocat   diplomat   istorie   scriitor   istoric   religie   academician   prezentatoare   politica   jurnalist   militar   rege   transilvania   personalitate   economist   poet   principe   voievod   persoane faimoase   bucuresti   producator   regizor   prezentator tv   prezentator   domn  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Emil Boc

 Q:   Intreaba despre Emil Boc       
Emil Boc Emil Boc a absolvit cursurile Facultatii de Drept si ale Facultatii de Istorie si Filosofie, iar in 2000 si-a luat doctoratul in stiinte politice si filosofie politica.

Cariera:

Intre 1992-1999 a avut mai multe burse in strainatate la facultati de renume din Europa si SUA printre care Michigan State University, Universite Libre de Bruxelles si University of Virginia.

In legislatura 2000-20004 a fost deputat PD, in 2001 a fost desemnat vicepresedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, intre 2003-2004 a fost lider al Grupului parlamentar PD din Camera Deputatilor. A fost profesor la Scoala Normala “gheorghe Lazar” din Cluj Napoca intre 1991-1993, apoi un an d zile pana in 1994 a fost preparator la catedra de Istorie contemporana si stiinte politice.

Din 199 4 pana in 1997 a fost asistent la Facultatea de Stiinte Politice si Administrative, iar intre 1997 si 2000 a fost lector universitar dr. La Facultatea de Stiinte Politice si Administrative. A predat si cateva cursuri : “Drept constitutional si institutii publice”, “Sistemul politic romanesc” si “Libertatile publice in Romania” la Facultatea de Drept, Universitatea “Babes-Bolyai”. Din 1994 este membru al Asociatiei Americane de Stiinte Politice iar din 1999 este membru al Societatii Romane de Stiinte Politice.

In 1996 a intrat in Baroul Cluj ca avocat, a publicat trei carti si peste 20 de articole in tara si in strainatate. In 2003 a fost vicepresedinte al Comisiei de Revizuire a Constitutiei, in perioada 2004-2008 a fost primarul municipiului Cluj-Napoca, in 2005 a fost ales presedinte PD, ulterior PD-L. In iunie 2008 a fost reales primar al Clujului, functie la care a renuntat pentru a deveni premier in luna decembrie a aceluiasi an, functie pe care a ocupat-o pana in octombrie 2009 cand a fost demis prin motiune de cenzura.

In octombrie 2009 a fost pentru cateva zile ministru interiamar al Educatiei, iar in decembrie 2009 a fost ales din nou premier. Emil Boc este avocat de profesie, din 2008 este premierul Romaniei, si este si conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice si Administratice Publica si la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj.

De ce este faimos Emil Boc?

Emil Boc este un cunoscut politician roman, care a intrat in atentia presei mai ales de cand a ajuns premierul Romaniei. A reusit sa se faca remarcat si in strainatate prin prisma functiilor pe care le-a ocupat, fiind foarte cunoscut. Desi se numara printre cei mai cunoscuti politicieni romani, nu este si cel mai indragit din cauza perioadei de criza prin care trece tara.

De ce ne place Emil Boc?

Emil Boc la fel ca ceilalti politicieni incearca sa se faca apreciat de catre poporul roman, prin realizarile sale, si prin incercarile sale de a gasi o solutie cat mai buna de a iesi din perioada de criza. S-a facut apreciat deoarece a incercat mereu sa stea departe de scandalurile din presa, preferand sa se faca remarcat prin cariera sa, si nu prin viata personala.

Pe scurt despre Emil Boc:

Nume: Emil Boc
Data nasterii: 6 septembrie 1966
Zodie: Fecioara
Locul nasterii: Rachite, Jud. Cluj, Romania
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Saten
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Casatorit
Sotie: Oana Boc
Copii: Doua fete Cezara si Patricia
Ocupatie: Politician
Studii: Facultatea de drept, Facultatea de Istorie si Filosofie

Emil Boc Liste
Na?teri în 1966
Politicieni români
Prim-mini?trii României
Primari ai municipiului Cluj-Napoca
Clujeni
Ortodoc?i români
Români în via??


 

Emil Boc Videoclipuri
Emil Boc Poc!

irrelevant
0
broken
 
Emil Boc Relatii
[editeaza relatii]
Oana Boc
Emil Boc and Oana Boc


Tag-uri: politica, pd-l

[editeaza tag-uri]


Categorie: Personalitati  - ( Personalitati - Archiva)

Data Adaugarii: 23 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :