FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,639
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Elena Lupescu Biografie
Elena Lupescu Videoclipuri
Site-uri despre Elena Lupescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Elena Lupescu
Intreaba despre Elena Lupescu
Elena Lupescu Citate
 

Elena Lupescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Elena Lupescu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Elena Lupescu

Tag-uri Populare


politician   ministru   domnitor   televiziune   jurist   actor   publicist   profesor   tara romaneasca   general   moldova   avocat   diplomat   istorie   scriitor   istoric   religie   academician   prezentatoare   politica   jurnalist   militar   rege   transilvania   personalitate   economist   poet   principe   voievod   persoane faimoase   bucuresti   producator   regizor   prezentator tv   prezentator   domn  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Elena Lupescu

 Q:   Intreaba despre Elena Lupescu       
Elena Lupescu Elena Lupescu s-a nascut in septembrie 1899 in Iaşi si a decedat pe 7 iulie 1977, la Estoril, Portugalia. Amantă a regelui Carol II, iar ulterior, după abdicare, soţie a acestuia.

Despre viata sa:

Celebritatea pe care şi-a câştigat-o se datorează influenţei asupra regelui, considerată aproape unanim ca nefastă. Era fiica unei familii de evrei creştinaţi din Iaşi. Tatăl său, Grunberg, trecuse la ortodoxism şi îşi luase numele Lupescu. Mama sa, Eliza Falk din Viena, se convertise la catolicism. La vârsta potrivită a fost înscrisă la o şcoală de maici, unde se învăţa germana, franceza şi bunele maniere.

Unele mărturii din epocă vorbesc de o tânără înaltă, trupeşă, cu părul roşu şi ochii verzi care trezea interesul bărbaţilor. In 1916 , la Iaşi, era răsfăţata ofiţerilor şi existau aprecieri puţin măgulitoare la adresa comportamentului său. Totuşi a reuşit un mariaj cu unul dintre aceştia, locotenentul Tâmpeanu, de care mai apoi va divorţa.

A reuşit să-l cunoască pe prinţul Carol la Fundaţia Regele Carol I, unde acesta era preşedinte onorific, iar în 1923 erau împreună. In toamna lui 1925, Carol i-a mărturisit soţiei sale Elena legătura lor, pe care o considera o relaţie de lungă durată. Le-a declarat acelaşi lucru şi părinţilor, hotărând să renunţe la calitatea de prinţ moştenitor pentru a rămâne în străinătate cu amanta sa. Prin actul din 4 ianuarie 1926 Parlamentul accepta această decizie.

Cei doi trăiesc câţiva ani în străinătate, iar în 1930 Carol revine în ţară pentru a ocupa tronul, iar Elena Lupescu îl urmează la scurt timp. In jurul regelui se constituie imediat o camarilă în care Elena Lupescu ocupă un loc important datorită influenţei sale directe asupra lui.

Poreclită "Duduia", a reuşit să-şi permanentizeze relaţia cu Carol şi să-l facă dependent de ea. Obligat să trăiască în apropierea ei, Mihai nota mai târziu: "Cu timpul mi-am dat seama că era o persoană vulgară,... o natură ţipătoare, stridentă. Unii afirmă că a fost frumoasă. Eu nu am găsit-o niciodată aşa". Un personaj devenit nelipsit din anturajul celor doi a fost Ernest Urdăreanu, care l-a înlocuit pe Puiu Dumitrescu, căzut în dizgraţia "Duduiei". Intr-un timp record noul protejat a trecut de la calitatea de şofer personal al amantei regelui la calitatea de Mareşal al Palatului şi Ministru al Casei Regale, devenind cea mai influentă persoană din stat după Carol II şi Elena Lupescu, îi va însoţi şi în exil după abdicarea din 1940 şi există aprecieri după care prezenţa lui Urdăreanu în apropierea celor doi se datora relaţiilor amoroase dintre el şi Elena Lupescu. Oricum, cei trei vor rămâne împreună, vor călători prin Mexic şi Brazilia iar în final se vor stabili în Portugalia.

In exil se împlineşte şi dorinţa Elenei Lupescu de a fi soţie regală. S-au căsătorit civil în Brazilia (1947), iar religios în rit ortodox la Paris. Se pare că pentru a-l determina pe Carol II la acest act a mimat probleme de-sănătate grave.

După moartea regelui (1953) a supravieţuit peste două decenii, timp în care a fost singura moştenitoare a importantei averi cu care acesta plecase din ţară. Şi-a scris Memoriile, apărute în "Washington Herald", traduse apoi în România în două versiuni.

Elena Lupescu Liste
Na?teri în 1896
Decese în 1977
Evrei români
Monarhia în România
Metrese


 

Elena Lupescu Videoclipuri
Regele Carol II-lea amanta jidanca şi Legiunea Arhanghelului Mi...

irrelevant
3
broken


Tag-uri: amanta, abdicare, rege, influenta

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru elena_lupescu. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Personalitati  - ( Personalitati - Archiva)

Data Adaugarii: 15 February '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :