FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 312
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Carlos Ghosn Biografie
Carlos Ghosn Videoclipuri
Site-uri despre Carlos Ghosn
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Carlos Ghosn
Intreaba despre Carlos Ghosn
Adauga un citat spus de Carlos Ghosn
 

Carlos Ghosn Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Carlos Ghosn has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Carlos Ghosn

Tag-uri Populare


politician   ministru   domnitor   televiziune   jurist   actor   publicist   profesor   tara romaneasca   general   moldova   avocat   diplomat   istorie   scriitor   istoric   religie   academician   prezentatoare   politica   jurnalist   militar   rege   transilvania   personalitate   economist   poet   principe   voievod   persoane faimoase   bucuresti   producator   regizor   prezentator tv   prezentator   domn  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Carlos Ghosn

 Q:   Intreaba despre Carlos Ghosn       
Carlos Ghosn Carlos Ghosn, s-a născut în Brazilia, pe data de 9 martie 1954. Parintii lui erau de origine libaneză, şi a fost crescut în Beirut, Liban, ca un cetăţean francez. A absolvit in Paris Politehnica în anul 1974, obtinand o diploma în inginerie. La absolvire, a inceput sa lucreze pentru firma franceza de anvelope Michelin, şi a devenit un manager de uzina în Le Puy, Franţa, în 1981.

Cariera:

În timpul anilor 1984 şi 1985, Ghosn a fost şef de cercetare şi dezvoltare pentru anvelope industriale la fabrica Michelin Ladoux. În 1986, el a fost facut COO al activitatilor Michelin din America de Sud, şi s-a mutat în tara sa natala, Brazilia. El a rămas acolo pentru câţiva ani înainte de a fi numit presedinte si CEO pentru sucursalele Michelin din America de Nord în 1990.

După achiziţionarea firmei de anvelope Uniroyal Goodrich Company, Ghosn a supravegheat restructurarea totală a Michelin in America de Nord la inceputul anilor '90.

În octombrie 1996, Ghosn a fost angajat de firma franceză Renault. In luna decembrie a aceluias an, a fost numit vicepresedinte executiv al Grupului Renault, şi a fost pus la conducerea ramurelor: inginerie, dezvoltare, productie, cercetare avansată si sistemul de propulsie.

Pe urma el a primit porecla care i-a consacrat statul "Le Cost Killer", după un şir de reduceri de personal şi închideri de uzine care a contribuit la refacerea castigului firmei.

Viitorul pentru compania din Japonia Nissan Motor Company era destul de sumbru la jumatatea anilor '90, când Renault a ajutat la salvarea companiei, cumparand o cotă de 37% din compania care era din ce in ce mai aproape de faliment - asta se intampla în martie 1999.

Renault l-a trimis pe Ghosn in Japonia ca sa se ocupe de restructurarile de la Nissan, iar în iunie, l-au numit COO al companiei. Exact un an mai târziu, în iunie 2000, el a devenit preşedinte, în timp ce in următoarele luni, Ghosn a fost numit CEO al Nissan Motor.

Aşa cum a făcut si la Renault la sfarsitul anilor '90, strategia agresiva a lui Ghosn de închidere a fabricilor şi eliminarea a mii de locuri de muncă a inceput sa dea roade cand Nissan a avut pentru prima data profit de la inceputul noului mileniu.

Ghosn a devenit o celebritate majore în Japonia, şi a fost transformat în erou de benzi desenate care au fost publicate de presa Shokgakukan, si care a povestit poveste proprie a lui Ghosn legata de de succesul din viaţa reală. Autobiografia sa, a fost publicata în octombrie 2001, si a devenit un bestseller in Asia, vanzand aproximativ 150.000 de exemplare in prima luna de la lansare.

În 2002, Ghosn a fost numit vicepreşedinte al Alianţei Renault-Nissan de catre consiliului de administraţie, şi, în curând după aceea, un membru al consiliului de administraţie Renault.

În aprilie 2005, Ghosn a fost selectat de către Consiliul de Directori de la Renault în calitate de preşedinte şi CEO. Revista Motor Trend l-a numit cel mai influent om în afacerile de automobile. Shift: Inside Nissan's Historic Revival, care detaliază renaştere rapidă a Nissan, a fost co-scris de Ghosn si Ris Philippe, şi publicat în acelaşi an.

 

Carlos Ghosn Videoclipuri
Carlos Ghosn of Nissan/Renault: Look Ahead, Dont Stand Still

irrelevant
1
broken


Tag-uri: cercetare, dezvoltare, nissan

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru carlos_ghosn. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Personalitati  - ( Personalitati - Archiva)

Data Adaugarii: 29 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :