Dromichaites a trait in perioada secolului III î.Hr., el a fost rege get, "basileu al tracilor".
Despre viata sa:
Informaţii despre el există în opera lui Strabon (Geographia), Diodorus din Sicilia (Biblioteca istorică) şi Pausanias (Călătorie în Grecia). Autorii antici îl numesc când trac ("rex Thracum"), când get, chiar şi rege al odrişilor. Reşedinţa formaţiunii sale politice ar putea fi, potrivit lui Vasile Pârvan, cetatea Helis ("Cetatea Soarelui"). In schimb, localizarea acestei cetăţi şi a uniunii de triburi conduse de Dromichaites este incertă, formulându-se mai multe ipoteze. Dacă se acordă credit spuselor lui Diodorus că armata lui Lisimachos era chinuită de foame şi sete, se poate a
vea în vedere un ţinut de stepă ca Baraganul, Câmpia Română sau Sudul Basarabiei (Bugeac).
Vasile Pârvan nu exclude posibilitatea ca Helis să fi fost la Piscu Crăsani, pe Ialomiţa, alţii situând cetatea la Sudul Dunării. Stăpânirea lui Dromichaites reprezintă prima afirmare certă a unei forte Politice getice la Dunărea de Jos.
Aceasta se confruntă cu armata lui Lisimachos, diadohul Thraciei cucerite de macedoneni, între anii 300 şi 292 i. Hr. Motivul luptei a fost protecţia acordată de Dromichaites coloniilor vest-pontice, a căror răscoală fusese reprimată de Lisimachos în 313 şi 310-309 î.Hr. Evenii mentele desfăşurate în primul deceniu al sec. III î.Hr. sunt cunoscute lacunar şi mai mult sub formă anecdotică. Astfel, cu prilejul primei lupte, din 300 î.Hr., ar fi căzut prizonier Agathocles, fiul lui Lisimachos sau, după alţii, chiar regele Thraciei, eliberat ulterior.
In a doua luptă, din 292 î.Hr., Lisimachos, înfrânt, a fost dus împreună cu familia sa la reşedinţa lui Dromichaites de la Helis, iar oastea macedoneană distrusă.
Dromichaites a manifestat faţă de Lisimachos o atitudine conciliantă, oferindu-i un ospăţ. Relatarea despre cele două banchete, unul modest pentru geţi şi celălalt îmbelşugat pentru macedoneni, se regăseşte şi la alţi autori antici şi are un rol moralizator. Dromichaites rezistă în timpul ambelor campanii şi, mai mult, îşi consolidează stăpânirea în zonă şi datorită diplomaţiei sale; se semnează pacea, iar Dromichaites o ia în căsătorie pe fiica lui Lisimachos şi recapătă unele posesiuni.
Ce s-a întâmplat cu „regatul" lui Dromichaites după pacea cu macedonenii, care va fi fost statutul politic al acestuia la Dunărea de Jos, nu se mai ştie.