FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 437
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Wojciech Kossak Biografie
Wojciech Kossak Videoclipuri
Site-uri despre Wojciech Kossak
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Wojciech Kossak
Intreaba despre Wojciech Kossak
Adauga un citat spus de Wojciech Kossak
 

Wojciech Kossak Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Wojciech Kossak has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Wojciech Kossak

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Wojciech Kossak

 Q:   Intreaba despre Wojciech Kossak       
Wojciech Kossak Wojciech Kossak s-a născut la data de 31 decembrie 1857 la Paris. Este unul dintre cei mai faimoşi pictori polonezi, demn urmaş al tatălui său celebru, Julius Kossak. A murit la data de 21 iulie 1942.

Biografie şi carieră

Talentul său artistic s-a manifestat încă de când era mic. La exprimarea şi la aprecierea talentului său a contribuit foarte mult faptul că tatăl său, Julius Kossak era unul dintre cei mai faimoşi şi mai apreciaţi pictori ai vremii. În anul 1871 devine elevul Şcolii de Arte Frumoase din Cracovia, avându-l ca profesor pe pictorul Wladyslaw Luszczkiewicz. Peste doi ani începe să studieze la Munchen.

Pleacă în 1877 la Paris. Rămâne aici timp de cinci ani pentru a-şi îmbunătăţi stilul artistic. Aici pictează unele dintre cele mai re numite tablouri ale sale, tablouri în care se pot observa diversele influenţe ale realismului, naturalismului şi impresionismului. Cu toate acestea, operele sale nu primesc aprecieri favorabile. De aceea pleacă la Cracovia în anul 1883. aici se îndrăgosteşte de Maria Kisielnicka cu care se va căsători un an mai târziu. Pictorul este un om foarte fericit datorită căsătoriei sale cu femeie iubită. Iar acest lucru se poate observa şi în tablourile sale care încep să primească aprecieri din ce în ce mai favorabile. Operele sale au un mare succes şi la Viena, unde primeşte în anul 1886 medalia de aur pentru tabloul „Istoria primului detaşament de ulani”.

Împreună cu Maria Kisielnicka a avut trei copii care i-au călcat pe urmele sale artistice. Kossak a călătorit mult împreuna cu familia sa începând cu anul 1893, în vederea realizării de tablouri. O perioadă a locuit în Berlin, în Viena apoi în Londra, pentru a se reîntoarce peste 12 ani în Cracovia. Fiecare dintre aceste perioade l-au ajutat pe artist să îşi contureze mult mai bine creaţiile artistice, dar şi să îşi definitiveze stilul. Unele din temele sale preferate erau scenele de pe câmpul de luptă, dar şi caii. Unele din tablourile sale expuse la Londra, Viena, Paris, Statele Unite ale Americii, Cracovia, Lwow, Roma, Anvers, Munchen se bucură de mare succes şi de aprecieri pozitive.

În 1909 este numit membru al Societăţii Prietenii Artelor Frumoase din Cracovia. Peste patru ani devine profesor la Şcoala de Arte Frumoase de la Varşovia. În tot acest timp, Kossak pictează foarte mult, iar operele sale se bucură de o mare notorietate. Chiar primeşte comenzi din Statele Unite ale Americii pentru două tablouri, al căror preţ se ridica la 20.000 de dolari fiecare. Astfel, artistul reuşise să ofere familiei sale un stil de viaţă luxos, pitoresc. În ciuda faptului că nu trebuia să se mai preocupe de orice amănunt ce ţinea de situaţia financiară, Kossak a pictat neîncetat până în ultimul moment al vieţii sale. Wojciech Kossak a murit la data de 21 iulie 1942.

Citate

-„Ultima mea dorinţă este ca la înmormântarea mea să-mi cânte ulanii mei iubiţi”
-„Ce rost are să pictezi dacă tabloul nu face nicio impresie asupra oamenilor?”

Tablouri celebre

„Istoria primului detaşament de ulani”
-„Sărbătoarea cavaleriei poloneze”
-„Cavaleriştii”
-„Lupta ulanului cu un infanterist”
-„Bătălia de la Raszyn”
-„Arinişul Grochawska”
-„Nuntă la Cracovia”
-„Plecarea la vânătoare în Godollo”
-„Ulanul şi fata”
-„Scenă de bătălie cu căruţa”
-„-„Scenă de bătălie cu armă”

Sursa Imaginii zrodlo.krakow.pl

 

Wojciech Kossak Videoclipuri
Wojciech Kossak - Przewodnik Aukcyjny - Aukcja Dzieł Sztuki 18....

irrelevant
0
broken


Tag-uri: polonia, cracovia

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru wojciech_kossak. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 27 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :