FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,142
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Vincent Van Gogh Biografie
Vincent Van Gogh Videoclipuri
Vincent Van Gogh Articole
Site-uri despre Vincent Van Gogh
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Vincent Van Gogh
Intreaba despre Vincent Van Gogh
Adauga un citat spus de Vincent Van Gogh
Vedete nascute pe 30 Martie
Vedete decedate pe29 Iulie
Celebritati nascute in Groot-Zundert Olanda Olanda
Pictori in zodia Berbec
 

Vincent Van Gogh Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Vincent Van Gogh has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Vincent Van Gogh

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Vincent Van Gogh

 Q:   Intreaba despre Vincent Van Gogh       
Vincent Van Gogh Vincent Van Gogh s-a născut la data de 30 martie 1853 în Groot Zundert, situat în nordul Brabantului, Olanda. Este unul dintre cai mai importanţi si mai faimoşi pictori din toate timpurile.

Biografie si Carieră

Spre deosebire de majoritatea pictorilor al căror talent s-a manifestat încă din perioada copilăriei, Van Gogh a început să picteze la vârsta de 27 de ani, fiind convins de fratele său Theo şi de verişorul său, pictorul Anton Mauve. Primele sale picturi au fost nişte reproduceri ale tablourilor pictorului Millet pe care Van Gogh îl admira foarte mult.

În 1881 este nevoit să se mute la Haga, după ce fusese dat afară din casă de către propriul său tată. Se lasă pradă unui mediu vicios, renunţând chiar la pictură şi începând să bea. Are o re laţie cu o prostituată numită Christie pe care o primeşte în casa lui alături de copiii ei. Doreşte cu ardoare să o aducă pe aceasta pe calea dreaptă, dar în momentul în care realizează că nu are nicio şansă o părăseşte.

După ce tatăl său a murit în 1885, familia pictorului s-a îndepărtat din ce în ce mai mult de Van Gogh. Aceasta a fost perioada în care a realizat importantul său tablou „Ţăranii mâncând cartofi” , tablou ce este dominat de atmosfera trista dominată de sărăcia cruntă şi reală. Singurul care a pastrat o relaţie foarte strânsă cu el a fost fratele său Theo. Acesta îl ia cu el la Paris unde cunoaşte pe marii pictori Henri de Toulouse-Lautrec, Monet si Gauguin.

Stilul său de a picta se deosebeşte mult faţă de stilul impresioniştilor care era la modă la acea vreme. În 1888 se manifestă primele semne ale bolii sale. Locuieşte pentru o perioadă alături de pictorul Gauguin, iar după o ceartă puternică cu acesta se reîntoarce acasă unde îşi taie urechea. Acest incident i-a cauzat o mare criză de epilepsie la care s-au adăugat groaznice halucinaţii.

Urmează o perioadă marcată de recidive multe ale bolii si de numeroase internări în ospicii de boli mentale. Singura alinare şi modalitate de a-şi găsi un oarecare echilibru a fost pictura. Van Gogh a pictat mult în această perioadă, realizând cele mai bune opere ale sale, marcate însă de multe culori vii, dar şi de sentimentul morţii. Boala sa a atins apogeul în iulie 1890, în momentul în care acesta s-a împuşcat în piept. Acest lucru i-a cauzat şi moartea, decedând pe data de 29 iulie 1890.

Citate

-„Pictorul viitorului va fi pictorul culorilor”
-„În viaţă mă descurc fără Dumnezeu, dar ca om cu sentimente nu pot exista fără un lucru care să fie mai mare ca mine şi care să îmi împlinească viaţa – puterea de creaţie”.
-„Nu eu am creat arta întru totul, ci dimpotrivă, am găsit-o gata, eu trebuia doar să o descopăr şi să o eliberez din natură”.

Tablouri celebre

- „Ţăranii mâncând cartofi” 1885
-„Moş Tanguy” 1887
- patru „Autoportrete” 1886-1890
-„Podul Langlois” 1888
-„Natura moartă cu floarea soarelui” 1888
-„Lan de grau cu corbi” 1890

Sursa Imaginii - zackriesland.wordpress.com
Articole despre Vincent Van Gogh
Familia Lui Vincent Van Gogh
Tulburatoarea Viata A Lui Vincent Van Gogh
Cariera Lui Vincent Van Gogh
Ultimele Momente Din Viata Lui Vincent Van Gogh


Vincent Van Gogh Liste
Na?teri în 1853
Decese în 1890
Arti?ti care s-au sinucis
Persoane cu tulburare bipolar?
Pictori olandezi


 

Vincent Van Gogh Videoclipuri
Vincent (Starry Starry Night) Don McLean

irrelevant
3
broken


Tag-uri: olanda, floarea soarelui

[editeaza tag-uri]


Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 30 June '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :