FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,255
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Pierre-Auguste Renoir Biografie
Pierre-Auguste Renoir Videoclipuri
Site-uri despre Pierre-Auguste Renoir
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Pierre-Auguste Renoir
Intreaba despre Pierre-Auguste Renoir
Adauga un citat spus de Pierre-Auguste Renoir
Vedete nascute pe 25 Februarie
Celebritati nascute in Limoges Franta
 

Pierre-Auguste Renoir Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Pierre-Auguste Renoir has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Pierre-Auguste Renoir

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Pierre-Auguste Renoir

 Q:   Intreaba despre Pierre-Auguste Renoir       
Pierre-Auguste Renoir Pierre-Auguste Renoir s-a născut la data de 25 februarie 1841 la Limoges, Franţa. Este unul dintre cei mai apreciaţi şi mai renumiţi pictori din lume, fiind şi un reprezentant al curentului impresionist. A murit la data de 2 decembrie 1919.

Biografie şi carieră

S-a născut într-o familie de croitori, iar copilăria şi-a petrecut-o la Paris. Talentul său artistic a fost scos la iveală încă din copilărie, părinţii săi încurajându-l în acest sens şi ajutându-l să devină pictor. Aşa că deja la vârsta de 13 ani îşi câştiga proprii bani pictând flori pe porţelanuri. Timpul liber şi-l petrecea printre galeriile Muzeului Louvre unde desena copiile celebrelor tablouri sau sculpturi de acolo. Acest lucru l-a ajutat ca la vârsta de 19 ani să fie angajat de m uzeu pe post de copiator.

În anul 1862 este admis la Academia de Arte Frumoase, unde îi întâlneşte pe Monet, Sisley şi Bazille. Aici, acesta nu se conforma stilului de pictura impus de Salon, fiindu-i astfel respinse tablourile pentru a fi expuse. Se mută în 1867 alături de Monet în casa luxoasă a lui Bazille. Aici, cei trei pictori se dedică în totalitate lucrului cu pensula, iar în 1867 lui Renoir îi este acceptat pentru a fi expus tabloul „Lise cu umbrela”.

Războiul franco-prusac îl desparte de pictură, de familie şi de prietenul său Bazille care moare pe front. În anul 1874 are loc prima expoziţie a impresioniştilor, Renoir înfiinţând în prealabil alături de Manet, Sisley şi Pisarro „Societe d’artistes”.

Datorită comenzilor de tablouri din parte unor clienţi influenţi şi bogaţi, Monet reuşeşte să călătorească foarte mult în Normandia, Algeria, Italia, Coasta de Azur. Toate aceste călătorii l-au ajutat pe artist să îşi definească propriul stil.

În aprilie 1890, Renoir se căsătoreşte cu Aline Charigot care îi naşte trei copii: pe Pierre, Jean şi Claude. În 1889 se mută la Chateau des Brouillards, în Montmartre. Tabloul său „Lecţia de muzică” a primit o apreciere foarte mare, fiind chiar expus la muzeu. În 1919 pictorul primeşte Ordinul Legiunii de Onoare. La data de 2 decembrie 1919, Renoir moare, fiind răpus de lunga boală. Acesta suferea de paralizie parţială şi de reumatism.

Citate

-„După părerea mea, tabloul trebuie să fie vesel şi frumos! În viaţă există prea multă monstruozitate ca să mai fabricăm şi noi lucruri urâte”
-„Dacă totuşi s-ar putea explica şi descrie un tablou, pictura nu ar mai fi artă”.

Tablouri celebre
-„La Grenouillere” 1869
-„Drum printre ierburi” 1873
-„Leagănul ” 1876
-„Moulin de la Galette” 1876
-„Dejunul vâslaşilor” 1881
-„Umbrelele” 1881
-„Marile baigneuze” 1887
-„Lecţia de muzică” 1892
„Surori”

Sursa Imaginii - clarkart.edu

Pierre-Auguste Renoir Liste
Na?teri în 1841
Decese în 1919
Pictori francezi
Na?teri pe 25 februarie
Decese pe 3 decembrie


 

Pierre-Auguste Renoir Videoclipuri
Pierre - Auguste Renoir Paintings

irrelevant
1
broken


Tag-uri: impresionism, franta

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru pierre-auguste_renoir. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :