FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 295
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Paul Serusier Biografie
Paul Serusier Videoclipuri
Site-uri despre Paul Serusier
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Paul Serusier
Intreaba despre Paul Serusier
Adauga un citat spus de Paul Serusier
 

Paul Serusier Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Paul Serusier has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Paul Serusier

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Paul Serusier

 Q:   Intreaba despre Paul Serusier       
Paul Serusier Paul Serusier s-a născut la data de 9 noiembrie 1864 la Paris. Este unul dintre faimoşii pictori care făcea parte din Gruparea Nabis, fiind totodată şi fondatorul grupării. A murit la data de 7 octombrie 1927 la Morlaix.

Biografie şi carieră

Spre deosebire de majoritatea pictorilor recunoscuţi care s-au născut într-o familie cu o situaţie materială precară şi care toată viaţa au trăit în sărăcie, Serusier a venit pe lume într-o familie înstărită. S-a bucurat de o educaţie bună la Liceul Condorcet, loc unde i-a cunoscut pe Edouard Vuillard şi pe Maurice Denis.

Talentul său artistic nu întârzie să se manifeste. Încă de când era mic îşi descoperă pasiunea pentru ştiinţe precum istoria, filozofia şi literatura. Însă este mai ales de ar tă, pai exact de muzică şi de pictură.

Realizează că iubirea pentru picură este chiar mai amare decât credea şi se decide să i se dedice în totalitate, înfruntându-şi tatăl care nu era de acord cu acest lucru. În 1885 se înscrie la Academia Julien.

Viaţa sa a fost marcată de întâlnirea cu pictorul Gauguin. Întâlnirea a avut loc în vara anului 1888 într-una din călătoriile sale la Pont-Aven. Sfaturile şi viziunea pictorului l-au influenţat foarte mult pe Serusier care era un artist în devenire. Toate acestea au fost frumos oglindite în tabloul „Talismanul”. Aceasta operă a constituit opera de bază a grupării Nabis.

Concepţia care a stat la baza acestei grupări a fost ideea că arta şi ştiinţa sunt legate din prisma faptului că ambele sunt manifestări ale lui Dumnezeu. Serusier este cel care a format gruparea care mai era compusă din alţi pictori tineri precum Maurice Denis, Pierre Bonnard, Felix Vallotton şi Edouard Vuillard. Denumirea grupării provine de la cuvântul „nebiim” care înseamnă în limba ebraică „profet” sau „persoană care primeşte semne din altă lume”.

Viaţa lui Serusier este una care în mare parte a fost petrecută în singurătatea în care picta tablourile sale. Din 1908 devine profesor la Academia fondată la Paris de către Paul Ranson, unul din membrii grupării Nabis.

1912 este anul în care pictorul se căsătoreşte cu Louise Marguerite Gabriel-Claude, studenta sa. Pictorul a încetat din viaţă la data de 7 octombrie 1927 la Morlaix

Citate

-„Îmi doresc o frăţie nobilă, formată exclusiv din artişti cu convingere, care să fie îndrăgostiţi de frumos şi de bine şi ale căror opere şi al căror comportament să poarte acel semn inexprimabil pe care eu îl numesc Nabismnul”
-„Bretania reprezintă ţara mea spirituală, găsindu-mi aici izvoarele de bază ale inspiraţiei”
-„Serusier este un mistic care crede în artă. Modest, dar sigur pe sine. Ştie ce vrea. Este înţelept ca un filosof, caută adevărul ca un savant, retrăgându-se”

Tablouri celebre

-„Culesul merelor”
-„Talismanul”
-„Culegătorul de alge”
-„Melancolia”
-„Spălătoresele la malul lacului Laice”
Sursa Imaginiii - musee-mauricedenis.fr

Paul Serusier Liste
Na?teri în 1864
Decese în 1927
Pictori francezi


 

Paul Serusier Videoclipuri
record paul sérusier o toilette

irrelevant
0
broken


Tag-uri: faimos, morlaix, academia julien

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru paul_serusier. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 23 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :