FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 904
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Masaccio Biografie
Masaccio Videoclipuri
Site-uri despre Masaccio
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Masaccio
Intreaba despre Masaccio
Adauga un citat spus de Masaccio
Vedete nascute pe 21 Decembrie
 

Masaccio Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Masaccio has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Masaccio

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Masaccio

 Q:   Intreaba despre Masaccio       
Masaccio Masaccio s-a născut la data de 21 decembrie 1401 la San Giovanni Valdorno, lângă Florenţa. Este un important pictor al Renaşterii. A murit în anul 1428 la Roma.

Biografie şi carieră

Numele adevărat al lui Masaccio a fost Tommaso di Ser Giovanni di Simone. Se cunosc foarte puţine aspecte ale vieţii pictorului. Printre puţinele informaţii care au rezistat trecerii timpului se numără aceea că tatăl pictorului a murit când Masaccio avea numai cinci ani. Mama sa se recăsătoreşte după un timp cu un farmacist a cărui fată era măritată cu pictorul Mariotto di Christofano. Masaccio îşi descoperă marea pasiune pentru pictură încă de când era foarte mic, decizând să plece în 1418 la Florenţa şi să studieze pictura în atelierul lui Christofano.

Se mai c unoaşte faptul că pictorul era bun prieten cu sculptorul Donatello şi cu arhitectul Brunelleschi.

Din anul 1422 acesta figurează în breasla medicilor şi farmaciştilor din care fac parte şi pictorii care au realizat un număr destul de mare de tablouri. Masaccio pictează împreună cu Masolino di Penicale retabulumul comandat de papa Martin al V-lea pentru Biserica Santa Maria Maggiore.

În 1424, Masaccio face parte din asociaţia pictorilor florentini Sfântul Luca. Tot în acelaşi an începe să lucreze la realizarea frescelor din Biserica Santa Maria del Carmine a familiei Brancacci.

Primeşte comanda pentru un proliptic destinat capelei bisericii Santa Maria del Carmine din Pisa. Comanda este realizată pe data de 19 februarie 1426 de către Ser Giuliano di Colino degli Scarsi. Pictorul se confruntă în această perioadă cu mari dificultăţi financiare, fiind chiar convocat de creditorii săi în faţa scaunului judecătoresc. Nu prezintă eficienţă nici în timpul realizării comenzii sale pe care o termină cu greu, reuşind ca la sfârşit să îşi achite o parte din datorii din preţul primit.

Se reîntoarce la Florenţa unde locuieşte împreuna cu mama şi cu fratele său.

Primeşte multe comenzi pentru tablouri, printre care şi redecorarea bisericii Santa Maria del Carmine şi pictarea tabloului „Sfânta Treime” pentru biserica Santa Maria Novela.

Întreprinde o călătorie la Roma unde intervine şi decesul pictorului care avea la acea vreme numai douăzeci şi şapte de ani. Cauza morţii sale subite nu este cunoscută.

Citate

-„Opera realizată în doar cei câţiva ani ai tinereţii lui Masaccio a deschis noi drumuri, a căror explorare de către cei care l-au urmat a durat mai multe decenii”
- „Deoarce anticii nu au lăsat în urma lor nimic în privinţa clarobscurului, al culorilor, al perspectivei şi al expresivităţii, Masaccio este mai mult creatorul decât inovatorul picturii” - Stendhal

Tablouri celebre

- Tripticul San Giovenale
- „Madona cu Pruncul şi Sfânta Ana”
-„Tânăr cu turban roşu”
-„Sfânta Treime”
- Polipticul din Pisa
- Frescele din Capela Brancacci

Masaccio Liste
Na?teri în 1401
Decese în 1428
Pictori italieni
Pictori renascenti?ti


 

Masaccio Videoclipuri
The Marvelous Masaccio

irrelevant
2
broken


Tag-uri: florenta, renastere

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru masaccio. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 15 June '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :