FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 437
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Juliusz Kossak Biografie
Juliusz Kossak Videoclipuri
Site-uri despre Juliusz Kossak
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Juliusz Kossak
Intreaba despre Juliusz Kossak
Adauga un citat spus de Juliusz Kossak
 

Juliusz Kossak Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Juliusz Kossak has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Juliusz Kossak

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Juliusz Kossak

 Q:   Intreaba despre Juliusz Kossak       
Juliusz Kossak Juliusz Kossak s-a născut la data de 15 decembrie 1824 la Wisnieze, lângă Cracovia. Este unul dintre cei mai celebri pictori polonezi. A murit la data de 29 iulie 1942 la Cracovia.

Biografie şi carieră

Familia în care s-a născut era una înstărită, mama, Antonia Sobolewska fiind deţinătoarea unui mic sat de lângă Stanislawow, iar tatăl, Michal Kossak fiind un funcţionar la Tribunal. Micul Juliusz a studiat la Şcoala Ordinul Sfântului vasile. Apoi urmează cursurile facultăţii de drept. În timpul studenţiei sale, acesta îşi dedica aproape întregul timp liber pasiunii sale – pictura. frecventează chiar atelierul pictorului Jan Maszkowski. Treptat, Kossak realizează că pasiunea sa pentru pictură este mult mai puternică decât dorinţa sa din trecut de a de veni avocat. Aşa că se dedică într-u totul artei.

În anul 1847 are loc prima expoziţie a tablourilor sale din cadrul Expoziţiei Naţionale de Tablouri din Lwow. Operele sale sunt primite cu multe critici favorabile, pictorul fiind considerat un talentat debutant. Subiectele regăsite în tablourile sale reprezentau scene din natură, animale, in special caii, caricaturi şi scene istorice. Odată cu trecerea timpului, pictorul va realiza din ce în ce mai multe tablouri ale căror subiecte erau caii si diferite scene ecvestre. Începând cu anul 1849, Kossak călătoreşte mult pentru a-şi desăvârşi stilul de a picta. Petrece o perioadă de timp şi în Rusia unde este fascinat de operele expuse la Ermitaj. Tot aici este considerat un pictor ilustru, nobilimea şi chiar ţarul cumpărându-i mai multe tablouri.

Anul 1855 corespunde perioadei în care pictorul s-a îndrăgostit foarte mult de Zofia Galczynska, o tânără ce făcea parte dintr-o familie bogată şi renumită, despre care însuşi pictorul spunea că este „o brunetă superbă…de parcă m-ar fi săgetat, nu mi-a mai ieşit din cap această făptură”. Kossak se căsătoreşte cu femeia iubită pe data de 25 august a aceluiaşi an. Împreună au cinci copii, printre care se numără şi Wojciech Kossak, băiatul care l-a egalat în talentul artistic şi în faima de pictor pe tatăl său. După căsătorie, proaspătul cuplu călătoreşte foarte mult, inclusiv în Franţa unde rămân pentru o perioadă de vreme. Aici pictorul face numeroase vizite la Louvre şi copiază picturile artiştilor renumiţi.

În 1860, Kossak se află cu familia sa la Varşovia unde va primi funcţia de conducător artistic al „Săptămânalului Ilustrat”. Peste opt ani, acesta se mută la Cracovia, rămânând definitiv aici. Moare la data de 29 iulie 1942.


Citate
-„Întotdeauna sunt fidel genului meu, adică portretelor de amazoane şi sarmaţi călare, scene de cai desprinse din romanele noastre, scene istorice, vânători şi alte de acest fel”
-„Tot ce a trăit vreodată pe teritoriul Poloniei, trăieşte pe viitor şi în operele lui Kossak”

Tablouri celebre

-„Trecerea Bacului peste Nipru”
-„Portret de băiat călare”
-„Portretul lui Aleksander Tykiel călare”
-„Sf. Gheorghe ucigând balaurul”
-„Farys”
-„Sobieski la porţile Vienei”
-„Herghelie în luncă”
-„Herghelia din Podolia”
-„Vizitiu din Varşovia”

Sursa Imaginii - malarze.walhalla.pl

 

Juliusz Kossak Videoclipuri
Wojciech Kossak [1857-1942]

irrelevant
2
broken


Tag-uri: cracovia, cai

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru juliusz_kossak. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 27 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :