FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 980
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Jean Francois Millet Biografie
Jean Francois Millet Videoclipuri
Site-uri despre Jean Francois Millet
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Jean Francois Millet
Intreaba despre Jean Francois Millet
Adauga un citat spus de Jean Francois Millet
 

Jean Francois Millet Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Jean Francois Millet has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Jean Francois Millet

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Jean Francois Millet

 Q:   Intreaba despre Jean Francois Millet       
Jean Francois Millet Jean Francois Millet s-a născut la data de 4 octombrie 1814 la Grunchi, aproape de Cherbourg. Este unul dintre cei mai faimoşi pictori din lume. A murit la data de 20 ianuarie 1875.

Biografie şi carieră

Deşi s-a născut într-o familie de ţărani, situaţia lor financiară era una destul de bună. Copilăria petrecută la ţară a fost oglindită mereu în picturile sale de mai târziu. A urmat cursurile şcolii din localitatea natală, apoi a plecat în 1883 la Cherbourg urmat de dorinţa de a învăţa tainele picturii.

Este mai târziu admis la Academia de Arte Frumoase din Paris, lucrând şi la atelierul pictorului Paul Delroche. Face dese vizite la Muzeul Louvre unde admiră faimoasele picturi expuse acolo. În 1839 i se termină bursa şi începe să facă fel de fel de portrete la comandă pentru a se putea descurca din punct de vedere financiar.

Se căsătoreşte în 1841 cu Pauline Virgine Ono la Cherbourg. După cununie cei doi se mută la Paris. Trei ani mai târziu, soţia sa moare de tuberculoză.

În 1845 pictorul se mută cu Chaterine Lemaire la Le Havre. Aceasta îi va naşte în iunie 1846 primul din cei nouă copii ai lui Millet. Tabloul său „Vânturare grâului” a fost cumpărat de către ministrul de interne de la acea vreme- Ledru-Rollin cu 5.000 de franci, un preţ de zece ori mai mare decât cel normal. A urmat apoi onorarea de către Millet a unor comenzi din partea statului în valoare de 1.800 de franci. Toţi aceşti bani au avut rolul de a înlătura toate dificultăţile financiare în care pictorului se afla.

Millet împreună cu familia lui s-au mutat la o fermă din Barbizon. Apar din ce în ce mai mulţi cumpărători pentru tablourile sale. În 1853 se căsătoreşte cu mama copiilor săi- Catherine.

În 1868 primeşte decoraţia Cavalerul Onoarei. Este din ce în ce mai afectat de boală. Pe patul de moarte, acesta se cunună religios cu Catherine. Marele pictor a murit la data de 20 ianuarie 1875 la Barbizon.

Citate

-„Frumuseţea este dată nu atât de obiectele înfăţişate, cât de necesitatea înfăţişării lor şi această necesitate cere un efort pentru alcătuirea operei”

-„Aproape nimic nu lipseşte la el, dar în artă, acest ’aproape nimic’ înseamnă totul, o mică poetică”- critic de artă

-„În pictura lui Millet găsim tot ceea ce-l deranjează pe burghez”

-„O, Theo, acest Millet nu a fost un oarecare”- Vincent Van Gogh

Tablouri celebre

-„Pauline Ono”
-„Odihnă la câmp”
-„Culegătoarele de spice”
-„Angelus”
-„Ţărancă hrănindu-şi copiii”
-„Femeie bătând untul”
-„Buchet de margarete”
-„Păstoriţă torcând în Overnie”

Sursa Imaginii - answers.com

Jean Francois Millet Liste
Pictori francezi
Pictori romantici
Na?teri în 1814
Decese în 1875


 

Jean Francois Millet Videoclipuri
Jean François Millet

irrelevant
2
broken


Tag-uri: barbizon, franta

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru jean_francois_millet. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 10 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :