FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 506
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

James McNeill Whistler Biografie
James McNeill Whistler Videoclipuri
Site-uri despre James McNeill Whistler
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru James McNeill Whistler
Intreaba despre James McNeill Whistler
Adauga un citat spus de James McNeill Whistler
Vedete nascute pe 11 Iulie
Celebritati nascute in Lowell Statele Unite ale Americii
Pictori in zodia Rac
 

James McNeill Whistler Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

James McNeill Whistler has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre James McNeill Whistler

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

James McNeill Whistler

 Q:   Intreaba despre James McNeill Whistler       
James McNeill Whistler James McNeill Whistler s-a născut la data de 11 noiembrie 1834 în Lowell, Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Este unul dintre faimoşii pictori americani. A murit la data de 17 iulie 1903 la Londra.

Biografie şi carieră

Tatăl său era un specialist de căi ferate care călătorea foarte mult. Acesta a obţinut un mare contract în Rusia, familia mutându-se aici din 1843. Având numai nouă ani, micul James a primit o educaţie aleasă, fiind tratat ca un mic prinţ aici. Avea mereu la dispoziţie un servitor, dar şi un învăţător personal care l-a învăţat limba franceză, dar care i-a şi cultivat pasiunea pentru pictură. Cutreiera mereu muzeele, mai ales Ermitajul şi se declară fascinat de arta Petersburgului.

Moartea tatălui său din 1840 determină reî ntoarcerea familiei în America, stabilindu-se în Conneticut. James calcă pe urmele paşilor tatălui său şi se înscrie în iulie 1851 la Academia Militară din West Point. Peste trei ani este dat afară din cauza faptului că nu se dedica deloc învăţatului. Singura sa activitate era pictura.

După ce va lucra pentru o scurtă vreme la Biroul de Cartografie Marină din Washington, decide să pleca la Paris pentru a studia pictura. ajunge aici pe 3 noiembrie 1855. aici începe să frecventeze înalta societate care este vrăjită de extravaganţa, eleganţa şi şarmul său.

Face dese vizite la Louvre şi chiar reuşeşte să câştige ceva bani din copiile realizate după renumitele tablouri. Situaţia sa materială se înrăutăţeşte din cauza stilului său de viaţă extravagant, aşa că decide să plece la sora sa care locuia la Londra şi al cărei soţ era un om înstărit. Aici face dese vizite la Muzeul National Gallery.

Se întoarce la Paris după îndelungatele sale călătorii şi treptat adaugă faimei sale de personaj nonconformist, faima de artist. Expune operele sale în diferite ţări, decizând apoi să se mute definitiv la Londra.

Whistler este aspru apreciat de critici care vad în el decât un filfizon care doreşte să iasă în evidenţă prin picturile sale care sunt slabe. Abia în 1874 la expoziţia unde a prezentat peste optzeci de tablouri a început să fie apreciat la adevărata sa valoare artistică.

În 1879 pleacă la Veneţia şi rămâne aici timp de un an pentru a realiza o comandă a unui salon. O are alături pe Maud Franklin care îi va naşte două fete. Fiicele sale vor fi date spre adopţie, artistul voind doar să se dedice artei.

Obţine celebritatea internaţională ca artist şi este decorat în 1892 cu Ordinul Legiunii de Onoare. În 1888 se căsătoreşte cu Beatrice Godwin, iar peste cinci ani este răpus de gripă gravă.

Citate

-„Natura cuprinde elementele, culorile şi formele fiecărui tablou, tot aşa cum claviatura cuprinde toate notele unei opere muzicale”
-„Pictorul trebuie să transforme peretele pe care atârnă tabloul, camera în care se află acesta, întreaga casă într-o mare armonie, într-o veritabilă simfonie, într-o compoziţie atât de perfectă cum este tabloul sau desenul”

Tablouri celebre
-„Veneţia”
-„La pian”
-„Prinţesa ţării porţelanului”
-„Simfonie în alb nr. 2”
-„Aranjament în gri şi negru nr.1”
-„Aranjament în gri şi negru nr.2”- autoportret
-„Auriu şi bronz”
-„Micuţa Rose din Lyme Regis”

Sursa Imaginii - nndb.com

James McNeill Whistler Liste
Na?teri în 1834
Decese în 1903
Decora?i cu Legiunea de Onoare
Expatria?i americani în Marea Britanie
Lowell, Massachusetts
Oameni din Middlesex County, Massachusetts
Pictori americani
Sco?ieni americani
Tonalism


 

James McNeill Whistler Videoclipuri
James Abbott McNeill Whistler

irrelevant
0
broken


Tag-uri: massachusetts, paris

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru james_mcneill_whistler. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 26 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :