FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,051
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Henri de Toulouse-Lautrec Biografie
Henri de Toulouse-Lautrec Videoclipuri
Site-uri despre Henri de Toulouse-Lautrec
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Henri de Toulouse-Lautrec
Intreaba despre Henri de Toulouse-Lautrec
Adauga un citat spus de Henri de Toulouse-Lautrec
Vedete nascute pe 24 Noiembrie
Celebritati nascute in Albi
Pictori in zodia Sagetator
 

Henri de Toulouse-Lautrec Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Henri de Toulouse-Lautrec has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Henri de Toulouse-Lautrec

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Henri de Toulouse-Lautrec

 Q:   Intreaba despre Henri de Toulouse-Lautrec       
Henri de Toulouse-Lautrec Henri de Toulouse-Lautrec s-a născut la data de 24 noiembrie 1864 în Albi, Franţa. Este unul dintre cei mai mari pictori reprezentanţi ai curentului impresionist. A murit la data de 9 septembrie 1901.

Biografie şi carieră :

Familia în care acesta s-a născut era una de aristocraţi, având o lungă tradiţie. Părinţii acestuia erau veri primari, acest fapt cauzându-i lui Henri o stare mereu bolnăvicioasă şi chiar invaliditatea.

Educaţia sa a fost una aleasă, studiind la prestigiosul liceu Fontanes din 1872. din cauza sănătăţii sale şubrede este obligat să îşi abandoneze studiile, petrecându-şi timpul în casa părintească plină de culoare şi de feşl de fel de activitati mondene şi de înaltă societate.

La vârsta de 14 ani cade de pe scaun si isi rupe femurul drept. Accidentul se va repeta peste un an, acest lucru cauzându-i invaliditatea şi stagnarea din creştere, Henri rămânând la înălţimea de 1,52 m.

Starea sa de sănătate nu îi cauzează disperarea, chiar acceptând-o cu seninătate. Se dedică astfel picturii, talentul său în acest sens începând să fie evident. Îşi ia bacalaureatul în 1881, dar decide să se dedice în întregime marii sale pasiuni- pictura.

Din 1882 începe să picteze sub atenta supraveghere a pictorului Leun Bonnat. Aici este pus să lucreze mult, perfecţionându-şi şi cunoştinţele profesionale în paralel. Este atras mult de impresionism, însă nu pentru mult timp. După această fază impresionistă îşi întoarce atenţia spre curentele moderniste.

Decide să se mute în cartierul Montmartre în 1884. acest cartier sărac şi rău famat îşi pune după ceva vreme amprenta asupra pictorului care începe să frecventeze foarte des cafenelele, cabareturile şi casele de toleranţă. Toate acestea sunt bine oglindite în picturile sale. Aici sunt expuse viaţa de noapte, cabareturile, portretele de prostituate, alcoolici şi de muncitori. Elementele respective au dus la excluderea sa din înalta societate care era bulversată de toată această vulgaritate. Se îndrăgosteşte şi de cabaretul mereu prezent la Moulin Rouge, dar mai ales de casele de toleranţă.

Începe să îşi expună tablourile şi treptat devine un pictor apreciat de criticii care l-au blamat la început, dar şi de marii colecţionari, de organizatorii de expoziţii şi de editori.

După 10 ani petrecuţi în excese de toate felurile, starea sa de sănătate a cedat, fiind din ce în ce mai bolnav. Devenise de mult alcoolic şi avea chiar halucinaţii. Cu toate acestea, nu a încetat să picteze, toată suferinţa, durerea şi melancolia fiind văzute în lucrările sale. A încetat din viaţă pe 9 septembrie 1901.

Citate

-„Mă dau cu capul de pereţi! Da, dau tot ce am mai bun pentru artă şi este posibil ca niciodată să nu fie recunoscătoare faţă de ce fac pentru ea”
-„Lautrec admira femeile- cu cât logica lipsea mai mult din comportamentul lor, cu atât
îi plăceau mai mult, dar cu o condiţie- trebuiau să fie naturale”.

Tablouri celebre
-„Artileristul înşeuându-şi calul” 1881
-„Dansul la Moulin Rouge” 1890
-„în salonul de pe Rue des Moulins” 1894
-„Separeu la cabaretul Le Rat Mort” 1899

Sursa Imaginii - pathguy.com

Henri de Toulouse-Lautrec Liste
Na?teri în 1864
Na?teri pe 24 noiembrie
Decese în 1901
Decese pe 9 septembrie
Pictori francezi
Pictori postimpresioni?ti
Realizatori de postere francezi
Neoimpresionism


 

Henri de Toulouse-Lautrec Videoclipuri
Henri de Toulouse-Lautrec

irrelevant
3
broken


Tag-uri: franta, impresionism

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru henri_de_toulouse-lautrec. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 06 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :