FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 898
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Gustav Klimt Biografie
Gustav Klimt Videoclipuri
Site-uri despre Gustav Klimt
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Gustav Klimt
Intreaba despre Gustav Klimt
Adauga un citat spus de Gustav Klimt
Vedete nascute pe 14 Iulie
Celebritati nascute in Viena Austria
Pictori in zodia Rac
 

Gustav Klimt Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Gustav Klimt has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Gustav Klimt

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Gustav Klimt

 Q:   Intreaba despre Gustav Klimt       
Gustav Klimt Gustav Klimt s-a născut la data de 14 iulie 1862 la Baumgarten, Viena. Este unul dintre cei mai cunoscuţi pictori austrieci , lider al modernismului vienez, dar şi unul dintre părinţii secesiunii. A murit la data de 6 februarie 1918 din cauza unui atac cerebral.


Biografie şi carieră

Pictorul s-a născut într-o familie numeroasă formată din şapte copii, ale cărei venituri erau unele foarte modeste. Încă de când era mic, Klimt şi-a dovedit pasiunea şi marele talent pentru pictură.

La vârsta de 14 ani reuşeşte să promoveze examenul pentru intrarea la Kunstgewerbeschule, Şcoala de Arte Aplicate din Viena. Lucrează în paralel şi în atelierul pictorului Ferdinand Laufberger. Comenzile importante nu întârzie să apară. Astfel Klimt trece de la decorarea porţelanurilor la decoraţiunea palatului Sturan.

Înfiinţează împreună cu fratele său o şcoală de artă decorativă care primea comenzi din toată Europa. Cei doi fraţi încep să călătorească din ce în ce mai mult pentru a realiza diferite comenzi, în ciuda faptului că Gustav ura aceste călătorii care îi accentuau stările depresive şi ipohondre de care suferea.

Însă Klimt reuşeşte să îşi definitiveze stilul artistic şi să îşi îmbogăţească considerabil cultura artistică. În călătoriile lor, cei doi realizează decorarea mai multor palate, chiar şi a Palatului Peleş din România.

Înainte să împlinească 30 de ani, Klimt este considerat deja cel mai mare artist al sfârşitului secolului al XIX-lea, având în portofoliul său artistic decorarea multor clădiri oficiale ale Vienei, proiectul scărilor Muzeului de Arte Frumoase din Viena, dar şi multe premii printre care cel imperial pentru executarea tabloului care înfăţişează interiorul vechiului teatru imperial din Viena, cel obţinut în Ungaria pentru tabloul care înfăţişează interiorul teatrului castelului Esterhazy.

Înfiinţează în 1897 gruparea artistică „Secesiunea” prin care milita pentru eliminarea principiilor conservatoare din pictură.

Klimt a fost celebru atât pentru tablourile sale, dar şi pentru pasiunea sa pentru femei care constituiau principala temă a operelor sale. A avut foarte multe relaţii amoroase cu femei care nu puteau să reziste şarmului artistului. A avut chiar trei copii şi nu s-a căsătorit niciodată. Singura femeie pe care a iubit-o a fost Helena Flofe, soţia fratelui său. O cunoaşte pe aceasta după moarte fratelui său.

Cu puţin timp înainte de moarte sa din 6 februarie 1918, Klimt a fost numit Membru de Onoare al Academiei de la Viena şi Munchen, bucurându-se de un uriaş succes ca artist.

Citate

-„Nu am nici un autoportret. Persoana mea, ca o eventuală temă de pictură, nu mă interesează deloc. Mai degrabă alţii îmi trezesc curiozitatea, în special femeile. Am convingerea că nu sunt prea interesant ca om”
-„Dacă cineva vrea să afle despre mine ca artist, pot doar să-l sfătuiesc să-mi privească temeinic şi atent tablourile şi să caute în ele răspunsul la întrebarea: cine sunt şi ce vreau”.

Tablouri celebre

-„Danae”
-„Grădină cu floarea-soarelui”
-„Portretul Adelei Bloch-Bauer”
-„Măr”
-„Muzică”
-„Nuda Veritas”
-„Iudita şi Holofernes”
-„Şarpe de apă”
-„Nimfe”
-„Trei etape ale vieţii femeii”
-„Sărut”
-„Higieia”
-„Viaţă şi moarte”

Sursa Imaginii - aeiou.iicm.tugraz.at

Gustav Klimt Liste
Na?teri în 1862
Decese în 1918
Art Nouveau
Pictori austrieci
Pictori suprareali?ti


 

Gustav Klimt Videoclipuri
Gustav Klimt

irrelevant
1
broken


Tag-uri: viena, secesiunea

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru gustav_klimt. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 05 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :