FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 656
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Giovanni Bellini Biografie
Giovanni Bellini Videoclipuri
Site-uri despre Giovanni Bellini
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Giovanni Bellini
Intreaba despre Giovanni Bellini
Adauga un citat spus de Giovanni Bellini
 

Giovanni Bellini Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Giovanni Bellini has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Giovanni Bellini

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Giovanni Bellini

 Q:   Intreaba despre Giovanni Bellini       
Giovanni Bellini Giovanni Bellini reprezintă unul dintre cei mai celebri pictori veneţieni renascentişti. Nu există date certe privind data naşterii pictorului, 1433 fiind cel presupus de către mulţi istorici a fi anul naşterii lui Bellini. Se cunoaşte însă cu siguranţă data morţii sale, şi anume 29 noiembrie 1516.


Biografie şi carieră

Avându-l ca tată pe celebrul pictor Jacopo Belinii, fondatorul Atelierul Bellinilor din Veneţia, Giovanni nu putea să se dovedească a fi mai prejos decât tatăl său ca şi talent artistic. Atât Giovanni cât şi fratele său au fost crescuţi de tatăl lor într-un puternic spirit artistic, învăţându-i bazele artei. Apoi îi primeşte pe aceştia în atelierul său unde pictează mai multe tablouri.

În 1450, Giovanni îşi deschide propriul atelier de pictură la Veneţia. Majoritatea tablourilor sale sunt reprezentate de portrete care vor constitui mai târziu impulsul dat portretisticii ca modă în Venţia.

În 1464 se angajează să realizeze un poliptic pentru biserica Santi Giovani e Paolo din San Zanipolo. Datorită acestei comenzi la care a lucrat timp de patru ani, a devenit foarte apreciat şi notoriu. Astfel, însuşi sultanul Mehmed al II-lea doreşte ca acesta să îi înfrumuseţeze palatul din Istambul. Această comandă este totuşi onorată de către fratele lui Giovanii care este foarte dorit în Veneţia pentru a decora marea sală de consiliu din Palatul Dogilor.

Pictorul începe să fie plătit destul de bine de oraşul veneţian. Pentru a-şi îmbunătăţi stilul artistic prin observarea naturii, Giovanni decide să călătorească în împrejurimile Veneţiei. Toate aceste observaţii făcute asupra naturii se pot vedea în tablourile sale care prezintă multe elemente sau peisaje din natură.

Nu se cunosc foarte multe lucruri despre viaţa personală a pictorului. Se mai ştie că acesta s-a căsătorit foarte târziu, când avea peste 50 de ani. Data căsătoriei sale este cu aproximaţie anul 1485, nevasta sa fiind Ginevra Bocheta. Din păcate căsătoria celor doi nu are o viaţă foarte lungă, acesta rămânând văduv în anul 1498. din relaţia lor s-a născut chiar un băiat pe nume Alvise care nu a supravieţuit mult morţii mamei sale.

În ciuda tuturor acestora, Giovanni Bellini nu renunţă la pictura. Din contră, pictura este singura sa consolare. Bellini este şi un bun profesor, avându-i ca ucenici pe faimoşii pictori Tiţian şi Giorgione.

Bellini moare la data de 29 noiembrie 1516 în Venţia, oraşul său natal.

Citate

-„Giovanni Bellini a simţit nu numai întregul realism al pozei sufletului omenesc, ci poate ca nimeni altul şi pe cel al naturii care înconjoară omul” – C.Gamba
-„ Giovanni Bellini a aparţinut acelei faze platonice a quattroceno-ului în care se legau pur şi simplu minunat contradicţiile lumii creştine şi păgâne”

Tablouri celebre

-„Dumnezeu Tatăl Binecuvântând”
-„Madona cu pruncul”
-„Pieta”
-„Hristos înconjurat de îngeri”
-„Încoronarea Mariei”
-„Schimbarea la faţă”
-„Madona cu pruncul”
-„Buna Vestire”
-„Sacra conversazione”
- Autoportrete
-Altarul San Zaccario

Sursa Imaginii - nivaagaard.dk

Giovanni Bellini Liste
Na?teri în 1430
Decese în 1516
Pictori renascenti?ti
Pictori italieni


 

Giovanni Bellini Videoclipuri
Giovanni Bellini - Dead Christ Supported by Madonna

irrelevant
2
broken


Tag-uri: veneţia, renastere

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru giovanni_bellini. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 05 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :