FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 700
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Francesco Clemente Biografie
Francesco Clemente Videoclipuri
Francesco Clemente Articole
Site-uri despre Francesco Clemente
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Francesco Clemente
Intreaba despre Francesco Clemente
Adauga un citat spus de Francesco Clemente
Vedete nascute pe 23 Martie
Celebritati nascute in Roma Italia
Pictori in zodia Berbec
Celebritati de etnie Italian
 

Francesco Clemente Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Francesco Clemente has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Francesco Clemente

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Francesco Clemente

 Q:   Intreaba despre Francesco Clemente       
Francesco Clemente Francesco Clemente a avut intotdeauna o apreciere pentru frumusete. Originar din Napoli, Italia, a studiat arhitectura la Universitatea din Roma, înainte de a incepe sa se concentreze pe pictură. S-a dovedit a fi o decizie inteligenta şi el a avut prima sa expoziţie solo la Roma la prestigioasa galerie, Galleria Valle Giulia în anul 1971.

Cariera:

Cariera lui Francesco Clemente a primit un impuls extraordinar în anul următor, când s-a întâlnit şi s-a împrietenit cu artistul italian conceptual Alighiero e Boetti. "Boetti a fost mentorul meu", spune el. "Ne vedeam reciproc în fiecare zi la Roma. Alighiero e Boetti avea o minte extrem de originala si acesta era foarte constient de gânditori francezi ca Foucault şi Lacan. Lui Boetti ii datorez conştientizarea mea a fragmentării de sine, chiar modul în sine este o sursă de încredere si de inspiratie permanente care face pereche grozava cu arta". Cei doi prieteni si-au petrecut anul care a urmat, în Afganistan, unde Boetti l-a ajutat pe Clemente sa-si dezvolte aptitudinile şi viziunile sale.

Călătoriile avea sa deveni o temă în viaţa lui Francesco Clemente. Tanarul artist a creat multe din lucrările sale anterioare în Torino, Amsterdam şi Köln înainte de a ajunge în India în 1977, unde a petrecut doi ani colaborand la diferite proiecte cu pictori locali, miniaturisti si oameni care faceau hartia. Clemente s-a dezrădăcinat din nou în 1981 si de aceasta data ajunge la New York City. "Cred ca literalmente as fi murit, daca as fi rămas în Italia", spune el. "Sfarsitul istoriei în Italia mai ales în anii '70 a însemnat pentru oamenii de varsta mea unu lucru foarte rau. Multi au ajuns puternici dar si mai multi au ajuns sa se implice in activitati teroriste. Am vrut să i-au o vacanta de la istorie si sa ma mut la geografie."

New York s-a dovedit a fi decorul perfect pentru Francesco Clemente şi el a îmbrăţişat cu nerăbdare noua sa casa. "New York a avut o textura extraordinară, exact ceea ce aveam nevoie atunci atunci când am venit din India," îşi aminteşte el. "În India, am fost familiarizat cu acest cuvânt tantra, ceea ce inseamna textura.

Oraşul în sine a fost aceasta tesatura de experiente diverse." New York-ul mai era de asemenea casa si altor artisiti talentati pe care Clemente i-a intalnit si cu care în scurt timp a devenit prieten; David Salle, Julian Schnabel şi Andy Warhol. "Warhol era maestr a ceea ce a ramas nespus. În India, am întâlnit mistici, care mi-au amintit de Warhol si de prezenţa lor ritualizate, ca oglinda. Acestea au atras tuturor privirea şi a rămas invizibil, în acelaşi timp."

Francesco Clemente s-a bucurat de o serie de colaborări fructuoase în anii 1980 cu colegii artisti Jean-Michel Basquiat şi Andy Warhol dar şi cu poeţii de renume internaţional Allen Ginsberg, Robert Creeley şi René Ricard. "Sunt atras de vulnerabilitate, şi de voce", explică el. "Pentru mine poeţii sunt mai aproapti ca mine la idea, la voce, totul parca este un cantec primordial, parca suntem cu totii pe aceasi lungime de unda. Placerea mea cea mai mare este că ei pot sa exprime mai direct, un sentiment de simpatie pentru alte fiinţe umane." Clemente a avut, de asemenea, munca sa solo expusa într-o serie de galerii de prestigiu pe durata deceniului, inclusiv la Whitechapel Art Gallery in London, Walker Art Center in Minneapolis, Nationale Galerie in Berlin, Art Institute of Chicago, Metropolitan Museum of Art, si Dia Art Foundation in New York.

Francesco Clemente a început anii 1990 pe o notă înaltă, cu o retrospectiva a operelor sale fiind organizate turnee la Muzeul de Arta din Philadelphia. De asemenea, lucrarile sale au fost sarbatorite la un nivel mai inalt cand au fost introduse unei audienţe mai mari în anul 1998, dupa ce au fost comandate 200 de piese de arta pentru un film de lung metraj numit Great Expectations in care jucau actori precum Ethan Hawke şi Gwyneth Paltrow. Deşi a fost un film de mare succes comercial, criticii au fost unanimi in decizia de a-l lauda pe Clemente pentru contribuţia impresionant adusa de acesta filmului. Clemente a terminat deceniul, cu o retrospectiva a operei sale la Muzeul Guggenheim din New York în 1999.

De cand il stim, Francesco Clemente, s-a alaturat mai multor proiecte care pareau a fi promitatoare si ambiţioase. El a creat o serie de picturi mijlocii "prima alla" care au fost expuse la Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo in Roma, el a făcut o frescă pentru Museo d’Arte Contemporanea Donna Regina în Napoli şi a pictat recent o serie de opt portrete pentru Metropolitan Opera

Francesco Clemente continuă să trăiască în New York împreună cu soţia lui Alba, şi cei patru copii. "New York a fost o adevarata deschidere a posibilitatilor pentru mine, este un loc in care poti sa pui in practica tot ceea ce are importanta pentru tine, un loc in care poti reprezenta frumusetea asa cum o vezi tu. Pot sa spun ca am cunoscut o groaza de oameni talentati si ambitiosi in acest oras magnific", spune el. "Nu ştiu, simt o sensibilitate mare pentru acest vas ce se scufunda."

Pe scurt despre Francesco Clemente:

Nume: Francesco Clemente
Locul nasterii: Roma, Italia
Data nasterii: 23 martie 1952
Nationalitate: italiana
Profesie: pictor
Articole despre Francesco Clemente
Despre Francesco Clemente


 

Francesco Clemente Videoclipuri
Charlie Rose - Francesco Clemente

irrelevant
0
broken


Tag-uri: arhitectura, roma, arta

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru francesco_clemente. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 13 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :