FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 823
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Edouard Manet Biografie
Edouard Manet Videoclipuri
Site-uri despre Edouard Manet
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Edouard Manet
Intreaba despre Edouard Manet
Adauga un citat spus de Edouard Manet
Vedete nascute pe 23 Ianuarie
Celebritati nascute in Paris Franta
Pictori in zodia Varsator
 

Edouard Manet Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Edouard Manet has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Edouard Manet

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Edouard Manet

 Q:   Intreaba despre Edouard Manet       
Edouard Manet Edouard Manet s-a născut la data de 23 ianuarie 1832 în Paris. Este unul dintre cei mai mari pictori din lume şi un reprezentant al curentului impresionist. A murit la data de 30 aprilie 1883.

Biografie şi carieră
Este unul dintre puţinii pictori care s-au născut într-o familie înstărită, situaţia sa materială fiind una foarte bună. Mama sa făcea parte dintr-o familie distinsă, tatăl său avea un înalt rang de funcţionar ministerial, iar naşul său a fost chiar regele Suediei.

Elev fiind la şcoala Rollin, acesta prefera mai mult să deseneze pe caiete decât să înveţe. Unchiul său a fost cel care i-a descoperit talentul artistic şi cel care i-a cultivat acest talent prin frecventele vizite la Muzeul Louvre.

În 1848 termină şcoala însă nu doreşte s ă urmeze cariera juridică impusă de tatăl său, aşa că alege pictura. În luna decembrie a aceluiaşi an, începe să călătorească la bordul vasului „Havre şi Guadelupa”, pe post de cârmaci. Datorită acestui voiaj, se înragosteşte de peisajele marine. Face în toată această perioadă nenumărate tablouri.

Reîntors la Paris se înscrie la şcoala de artă a pictorului Thomas Couture. Din cauza faptului că nu se conformează tiparelor impuse de şcoala pictorului, acesta intră în conflict cu Couture şi părăseşte nu după mult timp şcoala. Nu înainte însă de a exercita o extraordinar de mare influenţă asupra colegilor săi. Stilul lui Manet era diferit faţa de cel impus de acele timpuri. Modelele sale erau îmbrăcate şi nu goale, iar poziţiile în care pozau erau unele cat se poate de naturale, nu studiate în prealabil.

Începe să studieze din ce în ce mai mult pictorii expuşi la Louvre precum Tiţian, Rubens, Velasquez. Studiul său nu se limitează între graniţele Franţei, vizitând şi muzee din Olanda, Germania şi Europa Centrală.

Reuşeşte să devină un pictor pe cât de blamat de unele persoane, pe atât de apreciat de altele. Manet era şi un personaj monden, frecventând lumea boemă, parcurile, cafenelele şi concertele ce erau la modă.

În octombrie 1863 se căsătoreşte cu o tânără pianistă daneză numită Suzanne Leenhoff. Perioada de după războiul franco-prusac corespunde apropierii pictorului de impresionism.

În 1879 se îmbolnăveşte de reumatism. Boala sa evoluează repede, împiedicându-l să mai meargă şi cauzându-i mari dureri. Deşi era foarte bolnav, acesta nu renunţă la pictură, realizând unele dintre cele mai apreciate tablouri ale sale. În 1881 primeşte ordinul Legiunii de Onoare. A încetat din viaţă la data de 30 aprilie 1883.

Citate

-„Nu neg că aş fi vrut să citesc încă din timpul vieţii mele cronica apreciativă pe care, fără îndoială, o veţi scrie după moartea mea”
-„Încerc să redau în modul cel mai simplu posibil obiectele văzute de mine”.

Tablouri celebre

-„Băutorul de absint” 1858
-„Concert la Tuilleries” 1862
-„Dejunul pe iarbă” 1863
-„Olympia” 1863
-„Dejunul în atelier” 1868
-„Balconul” 1869

Sursa Imaginii - kunst-zeiten.d

Edouard Manet Liste
Pictori francezi
Pictori impresioni?ti
Na?teri în 1832
Decese în 1887


 

Edouard Manet Videoclipuri
Edouard Manet

irrelevant
1
broken


Tag-uri: impresionism, franta

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru edouard_manet. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :