FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 900
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Camille Pissarro Biografie
Camille Pissarro Videoclipuri
Site-uri despre Camille Pissarro
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Camille Pissarro
Intreaba despre Camille Pissarro
Adauga un citat spus de Camille Pissarro
Vedete nascute pe 10 Iulie
 

Camille Pissarro Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Camille Pissarro has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Camille Pissarro

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Camille Pissarro

 Q:   Intreaba despre Camille Pissarro       
Camille Pissarro Camille Pissarro s-a născut la data de 10 iulie 1830 în portul Charlote-Amalie de pe insula Saint-Tomas. Este unul dintre cei mai mari şi mai apreciaţi pictori din lume. a murit la data de 13 noiembrie 1903 la Paris.

Biografie şi carieră

Începând cu vârsta de 12 ani este trimis în Franţa pentru a studia. Locuia în apropierea Parisului, iar timpul său liber şi-l petrecea la Muzeul Louvre admirând tablourile pictorilor. Se reîntoarce pe insula natală unde începe să lucreze la brutăria părinţilor săi. Începe în timpul liber din ce în ce mai mult să deseneze peisaje marine sau plante exotice. Primele sale tablouri ies la lumină sub îndrumarea pictorului danez Fritz Melbye împreună cu care fuge în Caracas.

Reîntors acasă comunică inaptitudinea sa pent ru comerţ părinţilor săi. Aşa că pleacă apoi în 1855 la Paris unde se dedică întru totul picturii.frecventează mai multe şcoli şi ateliere, luându-şi-l în final ca maestru pe Corot, ascultând atent de toate observaţiile sale.

Picturile sale nu sunt privite cu ochi buni de critici, fiind refuzate la expoziţii. Este puternic atras de impresionism, cunoscându-i pe Monet, Cezanne, Renoir şi Sisley. În 1859 pentru prima oară tablourile sale sunt acceptate de către Salon.

În 1860 o cunoaşte pe viitoarea sa soţie şi mamă a celor 7 copii ai săi – Julie Velley. Deşi timp de treizeci de ani familia sa s-a bazat doar pe câştigurile provenite din vânzarea tablourilor sale, având astfel o situaţie materială precară, pictorul nu şi-a pierdut niciodată echilibrul şi speranţa într-un viitor mai bun.

Începând cu anul 1869 influenţa impresionistă se observă în picturile sale unde se regăsesc culorile din ce în ce mai clare, compoziţiile bine gândite, dar şi peisajele.

Războiul franco-prusac îl exilează pe el şi familia sa în Anglia, iar la întoarcere îşi găseşte casa şi lucrările distruse. Nici de data aceasta pictorul nu se lasă pradă disperării sau deznădejdii.

Moartea fiicei sale, Jeanne în 1865 şi eşecul expoziţiei impresioniştilor îl îngenunchează pentru prima oară pe marele pictor. După ceva vreme se apuce iar de pictat, chiar dacă situaţia sa financiară nu se schimbă. În 1882 are loc a şaptea expoziţie a impresioniştilor unde tablourile lui Pissarro sunt foarte apreciate. Acestea încep să se vândă din ce în ce mai bine, determinând îmbunătăţirea vieţii familiei artistului.

Urmează detaşarea de impresionism, abordând divizionismul sau pointilismul, pictura prin puncte. Situaţia sa iar fluctuează, aducându-i foarte mari datorii. În 1889 se îmbolnăveşte de o boală cronică a ochilor.

Adevărata sa apreciere ca artist vine odată cu expoziţiile sale din SUA şi Europa. Înainte de moarte sa sin 1903, Pissarro devenise un pictor foarte apreciat ale cărui tablouri se vindeau la preţuri destul de mari.

Citate

-„Munca este un stimulent minunat al sănătăţii psihice şi fizice. Uit de toate necazurile, de boli şi de ameninţări şi nu ţin cont de ele atunci când sunt cuprins de bucuria muncii”

Tablouri celebre
-„Drumul spre Versailles în Louveciennes” 1870
-„Intrarea în satul Voisins” 1872
-„Autoportret” 1873
-„Recolta din Mounfaucault” 1876
-„Tânără fată cu un băţ”
-„Bulevardul Montmartre la Paris” 1897

Sursa Imaginii -artgallery.nsw.gov.au

Camille Pissarro Liste
Na?teri în 1830
Decese în 1903
Pictori francezi
Pictori impresioni?ti
Pictori evrei


 

Camille Pissarro Videoclipuri
Favorite Artists: Camille Pissarro

irrelevant
4
broken


Tag-uri: impresionism, pointilism

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru camille_pissarro. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 08 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :