FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 438
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Amedeo Mondigliani Biografie
Amedeo Mondigliani Videoclipuri
Site-uri despre Amedeo Mondigliani
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Amedeo Mondigliani
Intreaba despre Amedeo Mondigliani
Adauga un citat spus de Amedeo Mondigliani
 

Amedeo Mondigliani Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Amedeo Mondigliani has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Amedeo Mondigliani

Tag-uri Populare


paris   renastere   impresionism   franta   pictor   arta   florenta   cracovia   peisaje   veneţia   renaştere   cultura   realism   italia   parma   evul mediu   polonia   germania   spania   olanda   pictura   artist   pictorita   opera   nurnberg   pictori   1820   curtea regala   1859   sculptor   baroc   neoimpresionism   la chahut   pietrarul   parada circului   spoleto  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Amedeo Mondigliani

 Q:   Intreaba despre Amedeo Mondigliani       
Amedeo Mondigliani Amedeo Mondigliani s-a născut la data de 12 iulie 1884 la Livorno. Este unul dintre cei mai celebri pictori italieni contemporani. A murit la data de 24 ianuarie 1920 în Paris.

Biografie şi carieră

Amedeo făcea parte dintr-o familie italiană evreiască, mai având încă alţi trei fraţi. Situaţia materială a familiei sale nu era deloc una bună, cu toate acestea Amadeo a primit multă dragoste şi sprijin din partea părinţilor săi.

Copilăria sa a fost marcată însă de o sănătate foarte şubredă, la 11 ani acesta fiind lovit de o pneumonia foarte gravă, iar apoi, în 1898 îmbolnăvindu-se de tifos la care s-au adăugat unele complicaţii pulmonare. În timp ce Mondigliani se afla la un pas de moarte, zbătându-se să rămână în viaţă, descoperă pasiunea sa pentru pictură.

Desenul reprezintă singura sa alinare care îi oferă forţa de a lupta cu boala. Mama sa, văzând efectele benefice pe care pictura le are asupra spiritului lui Mondigliani, decide să îl lase să întrerupă şcoala şi să se dedice numai picturii. Începe chiar să participe la atelierul pictorului Guglielmo Micheli alături de alţi 10 pasionaţi de desen. Frecventează timp de doi ani acest atelier unde deprinde cunoştinţele fundamentale specifice picturii academice.

În 1900 survine o altă criză de sănătate şi mai puternică-o hemoragie pulmonară. Se află atunci şi mai aproape de moarte decât ultima oară, însă reuşeşte să supravieţuiască datorită îngrijirilor mamei sale.

Peste doi ani sănătatea sa îi permite să se înscrie la Şcoala de Nuduri din Florenţa pe care o părăseşte după puţin timp pentru a se înscrie la Şcoala de Nuduri care aparţine Institutului de Arte Frumoase din Veneţia. Decide apoi să se mute la Paris.

În 1906 se înscrie aici la Academie Calarossi. Se împrieteneşte chiar cu Brâncuşi, iar influenţa acestuia asupra lui Mondigliani este atât de mare încât pictorul se apucă şi de sculptură. Îşi expune unele din sculpturi şi guaşe la o expoziţie particulară. Piesele sale se bucură de succes.

Chinuit de sănătatea sa precară şi de situaţia financiară foarte proastă, se întoarce în casa natală din Livorno. După ce se întremează, revine la Paris, reapucându-se de pictură. Efectuează multe porterete la comandă şi trezeşte admiraţia lui Paul Guillaume, mare colecţionar de artă care îi va cumpăra toate tablourile pe care le-a efectuat în decursul a unui an.

Această perioadă coincide celei în care pictorul trăia alături de ziarista şi poeta engleză Beatrice Hastings. Relaţia a durat numai doi ani, terminându-se în 1916, atunci când pictorul a suferit o altă cădere a stării sale de sănătate.

Un an mai târziu, Mondigliani se îndrăgosteşte de o studentă de 19 ani, Jeanne Hebuterne. Cei doi au avut împreună o fetiţă, iar în momentul în care pictorul a murit la data de 24 ianuarie 1920, aceasta este însărcinată pentru a doua oară. Cauza morţii pictorului a fost inflamarea tuberculoasă a meningelui.

Citate

-„…nu e vorba despre asta. Este într-adevăr inspirat din Picasso, dar este ceva nereuşit. Picasso ar fi dat cu piciorul într-un lucru atât de dezgustător”
-„Pentru a lucra, am nevoie de o fiinţă vie, trebuie să o privesc. Abstractul consumă şi ucide, duce la impas…”

Tablouri celebre

-„Autoportret”
-„Portretul lui Max Jacob”
-„Portretul lui Paul Guillaume”
-„Jeanne Hebuterne”
-„Amazoana”
-„Femeie cu panglică de catifea”
-„L’enfant gras”
-„Antonia”
-„Nud aşezat”
-„Nud cu cămaşă şezând”
-„Nud întins”
-„Femeie cu cravată neagră”
„Marele nud”
-„Femeie cu ochii albaştri”

Sursa Imaginii - mx.encarta.msn.com

 

Amedeo Mondigliani Videoclipuri
Amedeo Modigliani Paintings

irrelevant
3
broken


Tag-uri: livorno, paris

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru amedeo_mondigliani. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Pictori  - ( Pictori - Archiva)

Data Adaugarii: 08 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :