FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,310
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Gustave Flaubert Biografie
Gustave Flaubert Videoclipuri
Site-uri despre Gustave Flaubert
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Gustave Flaubert
Intreaba despre Gustave Flaubert
Adauga un citat spus de Gustave Flaubert
Vedete nascute pe 12 Decembrie
Vedete decedate pe8 Mai
Celebritati nascute in Rouen Franta
Scriitori in zodia Sagetator
 

Gustave Flaubert Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Gustave Flaubert has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Gustave Flaubert

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Gustave Flaubert

 Q:   Intreaba despre Gustave Flaubert       
Gustave Flaubert Scriitorul francez Gustave Flaubert s-a născut la 12 decembrie 1821, in Rouen.

A studiat la Liceul Pierre Corneille din Rouen, apoi s-a înscris la Facultatea de Drept din Paris. Publicase încă din 1930 in revista liceului traduceri din Shakespeare, la 14 ani se îndrăgostea de Elisa Schlésinger, căsătorită si mult mai in vârsta decât el, care ii va inspira primele scrieri.

Dreptul nu l-a atras prea mult, in perioada 1826-1833 a întreţinut o intensă corespondenţă cu familia sa, precum si cu scriitorii pe care ii cunoscuse in capitala franceză, printre aceştia se număra Emile Zola şi Georges Sand. Expunea in aceste scrisori convingerile politice si sociale, deosebite faţă de cele obişnuite in acea vreme si in 1845 publica prima variantă a Educatiei sentimental e. A întâlnit-o in 1846 pe scriitoarea Louise Colet, care i-a devenit iubită.

A renuntat la studii si, după moartea tatălui sau, chirurgul Achille-Cléophas Flaubert, s-a mutat la Rouen. Aici a rămas toata viata. In 1848 pleca la Paris împreuna cu Louis Bouilhet, pentru a asista la Revoluţia Franceză.

In 1851 a plecat intr-o călătorie in Africa şi Orientul Îndepărtat, împreună cu scriitorul Maxime Du Camp. A scris timp de 5 ani la romanul Madame Bovary, pe care Du Camp il publica in 6 parţi in revista lui, Revue din Paris, in 1856, era integral publicată in anul următor. In 1857 era acuzat de ultraj asupra bunelor moravuri pentru această carte. A devenit cunoscut la curtea împăratului Napoleon al III-lea, era apreciat pentru realismul scrierilor sale. A publicat in 1863 romanul Salammbô, despre asediul vechii Cartagina si perfecţionist, revizuia Educaţia Sentimentală. In 1869 apărea aceasta carte, oglindă a Franţei in perioada Revoluţiei, cu note autobiografice.

Ii plăceau prostituatele si in 1870 se îmbolnăvea de sifilis, a fost făcut Cavaler al Legiunii de Onoare din Franţa. A publicat in 1872 trei povestiri reunite sub titlul Trois Contes, in 1874 a apărut La tentation de Saint Antoine si o piesa de teatru numită Le candidat. Ultima lui carte, Bouvard et Pécuchet a ramas neterminată. Gustave Flaubert a murit la 08 mai 1880, in Rouen.

Pe scurt despre Gustave Flaubert:

Nume: Gustave Flaubert
Ocupatia: scriitor
Data nasterii: 12 decembrie 1821
Zodia: Sagetator
Locul nasterii: Rouen, Franţa
Parinti: Achille-Cléophas Flaubert si Anne Caroline Justine Flaubert
Frati: 1 sora
Naţionalitate: franceza
Starea civila: necasatorit
Data si locul decesului: 08 mai 1880, Rouen, Franţa

De ce este faimos Gustave Flaubert?

Este autorul celebrelor romane realiste Madame Bovary, Salammbô, L'éducation sentimentale.

De ce ne place Gustave Flaubert?

Cartile sale au fost ecranizate, in 1911 aparea filmul italian Le tentazioni di Sant'Antonio, in 1933 era pentru prima data ecranizat romanul Madame Bovary, in regia lui Jean Renoir.

Gustave Flaubert Liste
Na?teri în 1821
Decese în 1880
Dramaturgi francezi
Scriitori francezi


 

Gustave Flaubert Videoclipuri
Madame Bovary - Gustave Flaubert - 1 - 15

irrelevant
3
broken


Tag-uri: scriitor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 28 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :