FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 4,070
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Gogu Constantinescu Biografie
Gogu Constantinescu Videoclipuri
Gogu Constantinescu Articole
Site-uri despre Gogu Constantinescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Gogu Constantinescu
Intreaba despre Gogu Constantinescu
Adauga un citat spus de Gogu Constantinescu
Vedete nascute pe 4 Octombrie
Vedete decedate pe11 Decembrie
Celebritati nascute in Craiova Dolj Romania
Oameni De Stiinta in zodia Balanta
Celebritati de religie Ortodox
Celebritati de etnie Roman
 

Gogu Constantinescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Gogu Constantinescu has no Fans yet!

create pool

Biografii



Intreaba despre Gogu Constantinescu

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Gogu Constantinescu

 Q:   Intreaba despre Gogu Constantinescu       
Gogu Constantinescu George (Gogu) Constantinescu s-a nascut in Craiova, la 4 octombrie 1881. Era fiul unui profesor de matematica si nepotul unui inginer.

Cariera:

Inca din copilarie manifesta interes pentru stiinta si in liceu si-a transformat camera intr-un adevarat laborator de fizica si chimie. A realizat in acea perioada o lampa electrica cu mercur, acumulatori, baterii, motoare, un calculator mecanic. Tatal sau a murit cand Gogu Constantinescu avea 15 ani.

In 1904 a absolvit Scoala Nationala de Poduri si Sosele ca sef de promotie. S-a preocupat in timpul studiilor si dupa absolvire de demonstrarea utilitatii unui material de constructii nou, betonul armat, atat teoretic, cat si practic. A proiectat numeroase constructii cu structura din beton armat cum sunt Camera de Comert, Ministeru l Lucrarilor Publice, Stadionul Sporturilor, cupola minaretului Moscheii din Constanta.

Nu a gasit sprijin la guvernul vremii pentru a-si pune in practica ideile si a infiintat propria firma impreuna cu inginerul Tiberiu Eremia. Costurile reduse ale betonului armat i-au adus castigarea unei licitatii de 5 poduri.

In acea perioada s-a construit drumul Bucuresti-Doftana si Gogu Constantinescu a avut ideea primului material care seamana cu asfaltul de azi. S-a ocupat si de utilaje si mijloacele de transport, gasind solutii de imbunatatire sau creand altele noi, care sa raspunda nevoilor.

S-a stabilit in Marea Britanie si a introdus o noua ramura a mecanicii mediilor continue numita sonicitate. In 1918 a publicat lucrarea The Theory of Sonics.A treatise on transmission of power by vibrations. S-a preocupat apoi de aplicatiile practice ale acestei stiinte, în special din electrotehnica.

Este autorul a numeroase inventii ca motoarele, pompele, ciocanele si perforatoarele sonice, injectoarele sonice, convertizoare de cuplu (cutii de viteze sonice), generatoare de energie sonica, aparate pentru transmisii si receptoare ale acestei energii. A realizat dispozitivul de tragere la orice turatie a motorului prin discul format de palele elicei în rotatie, numit G.C. Gear (Constantinesco Fire Control Gear).

Guvernul britanic a realizat in 1918 pentru inginerul roman Gogu Constantinescu laboratorul din West Drayton numit Uzinele Sonice.

In 1914 s-a casatorit cu Sandra Cocorescu si au divortat dupa 12 ani. S-a recasatorit cu Eva Litton, o femeie cu simtul afacerilor, care-l va ajuta sa depaseasca problemele financiare.

In ultima parte a vietii a cercetat transformarea energiei electrice în energie sonica Si a energiei mecanice în energie calorica, utilizarea ultrasunetelor in practica.

A murit la 11 decembrie 1965, la Londra.

Pe scurt despre Gogu Constantinescu:

Nume : George Constantinescu
Porecla: Gogu
Ocupatia: inginer, inventator
Data nasterii: 04 octombrie 1881
Locul nasterii: Craiova, jud. Dolj, Romania
Nationalitate: romana si britanica
Religie: ortodoxa
Data si locul decesului: 11 decembrie 1965, Londra
Starea civila: casatorit
Studii: Scoala Nationala de Poduri si Sosele

De ce este faimos Gogu Constantinescu?

A promovat utilizarea betonului armat, a inventat materialul pe baza de pacura devenit asfaltul de mai tarziu. A elaborat teoria sonicitatii, a construit cel mai performant sistem de sincronizare a tragerii la avioane, a realizat primul tun sonic, un motor cu injector preluat ulterior de Bosch, primul automobil fara cutie de viteze.

De ce ne place Gogu Constantinescu?

Era unul dintre spiritele inventive ce cauta sa imbunatateasca aproape tot cea ce venea in contact cu munca sa, are peste 300 brevete de inventie, unele patentate in diverse tari, altele despre care inca nu se stie..
Articole despre Gogu Constantinescu
Despre Gogu Constantinescu


Gogu Constantinescu Liste
Na?teri în 1881
Decese în 1965
Membri ai Academiei Române
Constructori de avioane români
Ingineri aeronautici români
Ingineri constructori români
Inventatori din domeniul avia?iei
Inventatori români
Români britanici


 

Gogu Constantinescu Videoclipuri
Chilian - AUTISTUL - Nu-l mai goniţi pe Brâncuşi!

irrelevant
1
broken


Tag-uri: inginer, inventator

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru gogu_constantinescu. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 24 November '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :