Regizorul Constantin Neagu s-a nascut in Ardeal, la poalele Munţilor Gurghiului, in satul Urisiu, comuna Chiheru, Jud. Mures, pe 07 octombrie 1927.
Cariera:
A absolvit Facultatea de Regie Film la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București.
In 1955 s-a filmat lung metrajul "Blanca", regizat de tanarul Constantin Neagu si de Mihai Iacob, si el la inceput de drum. Filmul era realizat la Studioul Cinematografic Bucuresti, ca o prelucrare a cunoscutelor poeme eminesciene "Fat Frumos din tei" si "Povestea teiului". Acesta a fost pentru actrita Draga Olteanu intaiul film din cariera. Au mai jucat Amza Pelea, Iurie Darie si Silvia Popovici. Cunoscuta poveste a Blancai, nascuta "din nevrednica iubire" si trimisa "in schit la Sfanta Ana" a in
trigat responsabilii culturali ai vremii si, inainte de a fi difuzat, filmul a fost interzis pentru ca avea trimiteri religioase .
In 1960 a regizat alaturi de Mircea Iva filmul "O zi pierduta".
In 1964 a fost asistentul regizorului Liviu Ciulei la turnarea filmului "Padurea spanzuratilor", in
Centrul de Producție Cinemtatografică de la Buftea.
In 1968 a fost tot asistent de regie pentru Károly Makk la filmul "Frumoasele vacante".
In 1969 a regizat "Balada pentru Mariuca", avandu-l coleg pe Titel Constantinescu. A colaborat si la realizarea scenariului.
Pe scurt despre Constantin Neagu:
Nume : Constantin Neagu
Ocupatie: Regizor tehnic
Locul nasterii: com. Urisiu, jud. Mures, Romania
Data nasterii: 07 octombrie 1927
Zodia: Balanta
Nationalitatea: Romana
Religia: ortodoxa
De ce este faimos Constantin Neagu?
A regizat filme de mare sensibilitate ca "Blanca" si "Balada pentru Mariuca", vazute de cinefilii romani indeosebi dupa 1989.
De ce ne place Constantin Neagu?
S-a ocupat indeosebi de regia tehnica a productiilor cinematografice la care a lucrat, este un specialist in aspectele tehnice ale filmarilor.