FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 330
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Claudius Galen Biografie
Claudius Galen Videoclipuri
Site-uri despre Claudius Galen
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Claudius Galen
Intreaba despre Claudius Galen
Adauga un citat spus de Claudius Galen
 

Claudius Galen Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Claudius Galen has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Claudius Galen

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Claudius Galen

 Q:   Intreaba despre Claudius Galen       
Claudius Galen Galen Claudius (129 – 200), a fost un medic, naturalist si filozof roman de origine greaca nascut la Pergam, in Asia Mica. La Roma a ocupat o vreme functia de medic al gladiatorilor.

Galen este cel mai de seama reprezentant al medicinei antice dupa Hipocrat. A scris un numar enorm de lucrari, dintre care, cele mai valoroase sunt scrierile sale de anatomie si fiziologie, precum si comentariile la opera hipocratica.

Galen a intreprins multe experiente, care i-au permis sa precizeze mecanismul unor fenomene biologice. Astfel, declarandu-se in dezacord cu unii predecesori care afirmasera ca creierul are doar rolul de a raci fierbinteala pornita de la inima, Galen s-a straduit sa demonstreze prin experimente pe animale ca, intr-adevar, creierul reprezinta un organ al sensibilitatii si al gandirii.

Pe plan filozofic a facut totusi concesii idealismului, ceea ce explica, de altminteri, trecerea de care s-a bucurat opera galenica in Evul Mediu, cand stiinta era subordonata dogmelor religioase.
 

Claudius Galen Videoclipuri
I, Claudius.......Galen

irrelevant
0
broken


Tag-uri: claudius galen, medic, naturalist, filozof

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru claudius_galen. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 12 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :