FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 595
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Ambroise Pare Biografie
Ambroise Pare Videoclipuri
Site-uri despre Ambroise Pare
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Ambroise Pare
Intreaba despre Ambroise Pare
Adauga un citat spus de Ambroise Pare
 

Ambroise Pare Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Ambroise Pare has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Ambroise Pare

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Ambroise Pare

 Q:   Intreaba despre Ambroise Pare       
Ambroise Pare Ambroise Paré (1510-1590) a fost un medic francez, considerat a fi parintele chirurgiei moderne. Initierea medicala nu a dobandit-o la vreo facultate, ci ca ucenic de barbier-chirurg.

A lucrat apoi ca infirmier in spitale si, mai cu seama, a practicat chirurgia de razboi in cursul a numeroase campanii militare la care a luat parte. Era nu numai un operator indemanatic si indraznet, dar si un fin observator, inzestrat cu mult spirit critic si simt al noului.

La acea epoca se considera ca ranile produse de armele de foc sunt otravite, de aceea, acestea(ranile) erau, fie arse cu fierul rosu, fie inmuiate in ulei incins. Pare a renuntat la aceste manopere mutilante, aplicand pe asemenea rani simple pansamente cu albus de ou si terebentina.

La fel, hemostaza vaselor sanguine ale mem brelor amputate, el a realizat-o prin ligaturare, ca si astazi, iar nu prin cauterizare, cum se obisnuia pana atunci. Marele chirurg a reformat practica ortopedica, imaginand noi manevre pentru reducerea luxatiilor si aparate de protezare.

Si in domeniul obstetricii el a adus innoiri insemnate. Pline de interes sunt, de asemenea lucrarile sale de anatomie si de embriologie. Universitatea din Paris a refuzat multa vreme sa-i acorde titlul de doctor in medicina, invocand pretextul ca vestitul chirurg nu urmase cursuri savante si nici macar nu stia latineste.

Numeroasele lui opere stiintifice au fost intr-adevar elaborate si publicate in limba franceza, fapt care nu putea decat sa-i nemultumeasca pe cei care afirmau ca scrierile stiintifice nu trebuie sa fie accesibile chirurgilor-barbieri.

Ambroise Pare Liste
Na?teri în 1510
Decese în 1590
Medici francezi
Medici renascenti?ti


 

Ambroise Pare Videoclipuri
Ambroise Pare - 'Renaissance Surgery'

irrelevant
3
broken


Tag-uri: ambroise pare, medic, chirurgie

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru ambroise_pare. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 22 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :