FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 309
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Samuel Hahnemann Biografie
Samuel Hahnemann Videoclipuri
Site-uri despre Samuel Hahnemann
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Samuel Hahnemann
Intreaba despre Samuel Hahnemann
Adauga un citat spus de Samuel Hahnemann
Vedete nascute pe 10 Aprilie
Vedete decedate pe2 Iulie
Celebritati nascute in Meissen Saxonia Germania
Oameni De Stiinta in zodia Berbec
Vedete care au studiat la Universitatea din Leipzig
Celebritati de etnie German
 

Samuel Hahnemann Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Samuel Hahnemann has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Samuel Hahnemann

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Samuel Hahnemann

 Q:   Intreaba despre Samuel Hahnemann       
Samuel Hahnemann Samuel Hahnemann s-a nascut in Meissen, Saxonia, pe 10 aprilie 1755, in familia maestrului in pictura pe portelan Christian Gottfried Hahnemann, aflat la a doua casatorie. Parintii l-au invatat sa citeasca si sa scrie si a deprins cu mare usurinta limbile straine. La 12 ani stia latina si greaca foarte bine iar pana la 20 de ani invatase si engleza, franceza si italiana. Mai tarziu a invatat si araba, ebraica, siriana si chaldeica.

Cariera:

A urmat colegiul la Leipzig, apoi medicina la Universitatea din capitala intelectuala a Saxoniei-Leipzig, dar si la cea din Viena, si a practicat din anul 1781. S-a retras din profesie atunci cand a constatat ca medicamentele si tehnicile medicale disponibile in acea vreme nu erau eficiente sau provocau daune starii de sanatate a pacienti lor sai. A inceput sa studieze si sa traduca lucrari din domeniul farmaceutic, incepand sa faca experimente vizand efectele medicamentelor, caci inainte de Hahnemann acestea erau administrate pe baza unor indicaţii speculative, fără verificare experimentala.

A experimentat efectul chininei asupra lui insusi si a emis principiul de baza al noii stiinte numite ,,homeopatie’’, conform caruia un medicament care produce anumite simptome unui individ sanatos poate trata un individ bolnav, cu aceleasi simptome. A studiat efectul unor substante toxice in cazul diluarii in diverse proportii. In 1810 a publicat roadele muncii sale într-un tratat numit ,,Organon Art medicale’’, care aduce principiile, şi practicile homeopatiei în folosul altor medici şi a omenirii in general.

De-a lungul carierei sale a aprofundat si a rafinat practica homeopatica si "Organonul" a cunoscut alte 5 editii imbunatatite de Hahnemann.

A fost membru al mai multor societăţi ştiinţifice şi a fost apreciat în special pentru cercetările sale în domeniul chimiei. Alte domenii in care a studiat: botanica, astronomia şi meteorologia.

Dupa o lunga cariera de medic, cercetător, scriitor şi lector, Hahnemann a murit în 1843, la vârsta de 88 de ani.

Pe scurt despre Samuel Hahnemann:

Nume complet : Christian Friedrich Samuel Hahnemann
Ocupatie: Medic, homeopat, chimist, farmacolog
Locul nasterii: Meissen, Saxonia
Data nasterii: 10 aprilie 1755
Zodia: Berbec
Starea civila: casatorit
Sotia: Johanna Henriette Kuchler
Copii: 11
Data si locul mortii: 02 iulie 1843, Paris, Franta
Studii: Universitatile din Leipzig si Viena
Nationalitate: Germana

De ce este faimos Samuel Hahnemann?

Samuel Hahnemann a fost fondatorul homeopatiei. El este numit si parintele farmacologiei experimentale. A tradus multe lucrari de medicina si chimie. Goethe si Beethoven au fost pacientii sai.

De ce ne place Samuel Hahnemann?

A fost un medic practician si un cercetator cu multa moralitate si respect fata de pacientii sai. A sustinut aplicarea unor tratamente mai umane celor suferinzi de boli mintale si chiar a reusit sa trateze cativa pacienti in sanatoriul pus la dispozitia sa in Georgenthal, langă Gotha.

Samuel Hahnemann Liste
Na?teri în 1755
Decese în 1843
Medici germani
Francmasoni români
Homeopa?i


 

Samuel Hahnemann Videoclipuri
A tribute to Samuel Hahnemann

irrelevant
0
broken


Tag-uri: samuel hahnemann, medic, homeopatie

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru samuel_hahnemann. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 17 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :