FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 3,037
Voturi: 2
Fame Riser
          
Fame Rank
10
Famous


In aceasta pagina

Nikola Tesla Biografie
Nikola Tesla Videoclipuri
Nikola Tesla Articole
Site-uri despre Nikola Tesla
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Nikola Tesla
Intreaba despre Nikola Tesla
Nikola Tesla Citate
Vedete nascute pe 10 Iulie
Celebritati nascute in Smiljan Croatia
Oameni De Stiinta in zodia Rac
Vedete care au studiat la Universitatea Politehnica din Graz
Celebritati de religie Ortodox
Celebritati de etnie Croat
 

Nikola Tesla Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Nikola Tesla has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Nikola Tesla

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Nikola Tesla

 Q:   Intreaba despre Nikola Tesla       
Nikola Tesla Savantul Nicolae Tesla, cunoscut sub numele Nikola Tesla, are origine istro-romana si s-a nascut la 10 iulie 1856, in Smiljan, Croatia. Era fiul preotului ortodox Milutin Teslea si al Gicai Mandici. A avut un frate Dan, care a murit tanar, intr-un accident, si trei surori: Anghelina, Milica si Marita. Familia s-a numit Draghici, dar au preluat porecla bunicului care era dulgher (teslar).

Cariera:

A studiat la Karlovat si la Politehnica din Graz (1875-1881). Inca din timpul facultatii s-a aratat interesat de utilizarea curentului alternativ. A urmat cursuri de fizica si matematica avansata la Universitatea din Praga.

In 1881 sa mutat la Budapesta si a lucrat la o companie de telegraf. A devenit electrician sef al companiei si in acea perioada a inventat un dispozitiv cons iderat a fi primul telefon, lucrand apoi ca inginer pentru primul sistem de telefonie din Ungaria.

A plecat apoi la Maribor, in Slovenia, unde a lucrat ca inginer asistent si in 1882 s-a mutat la Paris si a lucrat la Continental Edison Company, aducand imbunatatiri echipamentelor electrice.

In 1884 a emigrat in S.U.A., la insistentele lui Charles Bechelore, asistent al lui Edison si a lucrat mai intai la firma Edison Machine Works. Pentru ca Edison a refuzat sa-i plateasca premiul de 50 000 de dolari promisi pentru realizarea unui generator de curent continuu, Tesla a demisionat si in 1885 a fondat propria sa companie, Tesla Electric Light & Manufacturing, incendiata ca din intamplare dupa cateva luni.

In 1887 a construit primul motor cu inductie, prezentat in 1888 la Intitutul American al Inginerilor Electricieni (IEEE ). A fost vicepresedinte al acestui institut intre 1892 – 1894. In 1888 a inceput colaborarea cu George Westinghouse, la laboratoarele companiei Westinghouse Electric Manufacturing & Company din Pittsburgh.

In 1891 realiza bobina Tesla, care ridica tensiunea la sute de mii de volti., pentru a intra in rezonanta cu energiile mediului, in 1898 facea o demonstratie publica a dirijarii prin radio, de la mare distanta a unei nave fara echipaj. In 1899, in Colorado, a construit un post de radio de 220 kw si a realizat prin telegrafie fara fir transmisii la distanta de 1000 km. In acelasi timp aprindea de la distanta, corpurile de iluminat din oras si obtinea tensiuni de 12 milioane de volti.

Cea mai mare spectaculoasa inventie a fost o antena care emitea energie neconsumabila pe sute de km, care putea face inutil petrolul sau energia produsa de termocentrale si hidrocentrale. Fondurile necesare acestui experiment i-au fost taiate insa.

A fost preocupat de filosofia vedica, de invataturile lui Swami Vivekananda.

A devenit cetatean american in 1891 si a murit sarac si uitat la 86 de ani, in New York.

Pe scurt despre Nicolae Tesla:

Nume real: Nikola Tesla
Cunoscut cu numele: Nikola Tesla
Ocupatia: fizician, inginer, inventator
Data nasterii: 10 iulie 1856
Locul nasterii: Smiljan, Croatia
Parinti: Milutin Teslea si Gica Mandici
Frati: un frate- Dan si 3 surori- Anghelina, Milica si Marita
Data si locul decesului: 7 ianuarie 1943- New York City, New York, S.U.A.
Nationalitate: americana
Etnie: istro-romana
Religie: ortodoxa
Starea civila: necasatorit
Studii: Universitatea Politehnica din Graz, Austria

De ce este faimos Nikola Tesla?

Nicolae Tesla a fost un pionier in electricitate, telefonie, robotica, balistica, fizica teoretica si nucleara, a contribuit la construirea hidrocentralei de la Cascada Niagara. Numele sau a fost dat unitatii de masura a inductiei magnetice din Sistemul International (Tesla). Canalul american Discovery l-a numit unul dintre "cei mai mari 100 de americani". Anul 2006 a fost proclamat de UNESCO si guvernele Serbiei si Croatiei Anul Nikola Tesla.

De ce ne place Nikola Tesla?

A fost preocupat de filosofia vedica, a emis teorii despre OZN-uri (experiment Philadelphya), despre controlul vremii cu ajutorul energiei electrice, a realizat primul sistem de comunicaţie wireless.
Articole despre Nikola Tesla
Despre Nikola Tesla


Nikola Tesla Liste
Decese în 1943
Inventatori americani
Cet??eni naturaliza?i ai Statelor Unite
Descoperitori
Ingineri electrotehnicieni
Sârbi
Pionieri ai radioului
Nikola Tesla


 

Nikola Tesla Videoclipuri
Nikola Tesla - FREE ENERGY DEVICE MUST SEE!!!

irrelevant
10
broken


Tag-uri: fizician, inginer, inventator

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru nikola_tesla. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 24 November '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :