FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 786
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Louis Pasteur Biografie
Louis Pasteur Videoclipuri
Site-uri despre Louis Pasteur
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Louis Pasteur
Intreaba despre Louis Pasteur
Adauga un citat spus de Louis Pasteur
Vedete nascute pe 27 Decembrie
Celebritati nascute in Dole Franta
 

Louis Pasteur Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Louis Pasteur has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Louis Pasteur

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Louis Pasteur

 Q:   Intreaba despre Louis Pasteur       
Louis Pasteur Louis Pasteur (1820-1895) a fost chimist, biolog si imunolog francez. La descoperirile prin care a deschis o era noua in medicina, l-au condus cercetarile pe care incepuse sa le intreprinda in domeniul chimiei fermentatiilor.

Dupa ce s-a ocupat de problemele structurii moleculare studiate cu ajutorul cristalografiei, Louis Pasteur a abordat problema substratului fenomenelor fermentative, demonstrand ca fermentatiile lactica, alcoolica, acetica etc. nu reprezinta procese chimice pure, cum se credea pana atunci ,ci se datoresc interventiei unor microorganisme ce plutesc in atmosfera.

Astfel, el a elaborat metodele de cultivare a germenilor microscopici si a indicat mijloacele prin care se poate impiedica infestarea mediilor de cultura de catre acesti germeni.

Louis Pasteur a dove dit ca, in conditii obisnuite, „generatia spontana", adica nasterea materiei vii din materia fara viata, este cu neputinta. Extinzand cercetarile sale asupra fermentatiilor, a pus in evidenta natura infectioasa a unor boli ale vinului si ale viermilor de matase, propunand totodata remediile corespunzatoare.

La fel de concludente si fructuoase au fost investigatiile sale asupra holerei gainilor si a dalacului oilor. El si colaboratorii sai au preconizat, de pilda, metode de profilaxie sanitara si de vaccinare a oilor in vederea prevenirii infectiei carbunoase.

Incununarea operei lui Pasteur a fost descoperirea vaccinului antirabic, aplicat pentru prima data la om in 1885, vaccin care a inlaturat teroarea pericolului turbarii.

Cercetarile lui Pasteur au inaugurat era bacteriologica in medicina. Cunoasterea exacta a cauzei bolilor infectioase a permis elaborarea unor metode de prevenire si tratament tot mai numeroase si mai eficace.

Louis Pasteur Liste
Descoperitori
Microbiologi francezi
Chimi?ti francezi
Membri ai Academiei Franceze
Laurea?i ai Medaliei Copley
Membri str?ini ai Royal Society
Marea Cruce a Legiunii de onoare
Absolven?i ai École Normale Supérieure


 

Louis Pasteur Videoclipuri
Louis Pasteur and the Germ Theory

irrelevant
3
broken


Tag-uri: louis pasteur, chimist, biolog

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru louis_pasteur. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 22 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :