FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 230
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Leopold Auenbrugger Biografie
Leopold Auenbrugger Videoclipuri
Site-uri despre Leopold Auenbrugger
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Leopold Auenbrugger
Intreaba despre Leopold Auenbrugger
Adauga un citat spus de Leopold Auenbrugger
Vedete nascute pe 19 Noiembrie
Vedete decedate pe18 Mai
Celebritati nascute in Graz Austria
Oameni De Stiinta in zodia Scorpion
Vedete care au studiat la Facultatea de Medicina din Viena
Celebritati de etnie Austriac
 

Leopold Auenbrugger Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Leopold Auenbrugger has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Leopold Auenbrugger

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Leopold Auenbrugger

 Q:   Intreaba despre Leopold Auenbrugger       
Leopold Auenbrugger Leupold Auenbrugger s-a nascut in orasul austriac Graz din provincia Styria, pe 19 noiembrie 1722. A absolvit Universitatea din Viena, Facultatea de Medicina, in 1752.

Cariera:

Din 1751 pana in 1758 a lucrat ca medic asistent la Spitalul militar spaniol din Viena, in primii cinci ani fiind voluntar.

Din 1758 pana in 1762 a fost medic-sef la acelasi spital si s-a specializat in diagnosticarea bolilor cardiopulmonare, devenind unul dintre cei mai buni medici din Viena.

Inca din 1754 a conceput metoda de percuţie a toracelui pentru analiza starii organelor interne. A descris "fiorul", o vibratie a pieptului cauzata de reverberatia vocii şi de respiraţie, care poate fi detectat prin plasarea palmei deschise pe piept.

A publicat rezultatele studiilor sale în 1761 , in lucrarea "Inventum Novum ex Percussione Thoracis umanitar ut Signo Abstrusos Interni angina Morbos Detegendi"/ ("O noua descoperire permite detectarea bolilor de piept prin percutia toracelui uman", dar aceste cercetari au fost ignorate multa vreme, desi cartea a fost tradusă si în limba franceză de Rozière de la Chassagne, un medic din Montpellier.

In 1808, profesorul Jean Nicolas Corvisart des Marets, medicul personal al lui Napoleon, a facut o noua traducere in franceza si abia atunci diagnosticarea bolilor de piept a ajuns in atentia medicilor francezi. Un student al lui Corvisart des Marets, tanarul René-Théophile-Hyacinthe Laennec a inventat stetoscopul in 1816.

Cand in 1824 Sir John Forbes a tradus cartea lui Auenbrugger în limba engleză, sub titlul "Percuţia pieptului", intreaga lume medicala a recunoscut percuţia ca tehnică cheie de diagnosticare.

Pe lângă bolile pulmonare, Auenbrugger studiat si tulburarile nervoase şi psihice. A publicat în 1776 o carte in care recomanda ca tratament pentru anumite tipuri de manie, camforul. A dedicat aceasta carte fostului sau profesor din universitate, Gerhard van Swieten.

In 1783 a publicat o carte despre sinucidere, in care susţinea că dorinta provocarii mortii este o boala. Cartea a aparut in urma unui fenomen destul de amplu al sinuciderii in Germania, dupa publicarea "Suferintelor tanarului Werther" de J.W. Goethe

Auenbrugger a fost si un muzician amator talentat, a scris textul pentru o operă compusă de Antonio Salieri

In 1784 a fost ridicat la rang nobiliar de imparatul Roman Iosif al II-lea, pentru serviciile aduse in medicina.

A murit la Viena, la 18 mai 1809.

Pe scurt despre Leupold Auenbrugger:

Nume complet: Leupold Joseph von Auenbrugger
Ocupatie: Medic internist
Locul nasterii: Graz, Austria
Data nasterii: 19 noiembrie 1722
Starea civila: casatorit
Sotia: Marianne
Data si locul mortii: 18 mai 1809, Viena
Studii: Universitatea din Viena, Facultatea de Medicina
Nationalitate: austriaca

De ce este faimos Leupold Auenbrugger?

A continuat studiile medicului italian Giovanni Maria Lances si a introdus in medicina diagnosticarea prin ascultarea sunetelor - in 1754, a fost precursorul lui Laennec, inventatorul stetoscopului.

De ce ne place Leupold Auenbrugger?

A fost foarte apreciat în timpul vieţii sale pentru relaţiile cordiale cu medicii tineri si devotamentul sau fata de pacientii nevoiasi, suferinzi de tuberculoza.

Leopold Auenbrugger Liste
Na?teri în 1722
Decese în 1809
Medici austrieci
Medici ai secolului al XVIII-lea


 

Leopold Auenbrugger Videoclipuri
Josef Leopold Auenbrugger rox

irrelevant
0
broken


Tag-uri: medic, torace

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru leopold_auenbrugger. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 17 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :