FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 450
Voturi: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
9
Famous


In aceasta pagina

Ivan Petrovici Pavlov- Biografie
Site-uri despre Ivan Petrovici Pavlov-
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Ivan Petrovici Pavlov-
Intreaba despre Ivan Petrovici Pavlov-
Adauga un citat spus de Ivan Petrovici Pavlov-
 

Ivan Petrovici Pavlov- Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Ivan Petrovici Pavlov- has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Ivan Petrovici Pavlov-

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Ivan Petrovici Pavlov-

 Q:   Intreaba despre Ivan Petrovici Pavlov-       
Ivan Petrovici Pavlov- Ivan Petrovici Pavlov (1849-1936) a fost un medic si un fiziolog rus. Marele savant era fiu de preot si el insusi urma, dupa dorinta parintilor, sa devina „slujitor al altarului". Dar la seminar, tanarul Pavlov nu s-a simtit atras de problemele teologice, ci de studiul stiintelor naturii si al medicinei.

Inca din anii studentiei s-a dovedit a fi un cercetator talentat. in 1892 este numit profesor de fiziologie la Academia medico-chirurgicala din Petersburg. Aici incepe Pavlov seria stralucitelor sale experiente in legatura cu „digestia psihica", punand in evidenta influenta scoartei creierului asupra activitatii tractului digestiv.

Ca o recunoastere a uriaselor perspective pe care aceste lucrari le deschideau fiziologiei si psihologiei, in 1904 i s-a atribuit Premiul Nobel pent ru medicina. In urmatorii 30 de ani, Pavlov si-a concentrat toate eforturile in directia studierii activitatii nervoase superioare a animalelor si omului.

El a cautat sa demonstreze ca procesele psihice cele mai subtile se produc conform unui strict determinism material, nefiind efectul unei misterioase forte „spirituale". Pavlov a aratat rolul reflexelor conditionate in activitatea psihica.

Totodata el a subliniat ca studiul stiintific al fenomenelor biologice normale si patologice trebuie sa porneasca de la recunoasterea faptului ca organismul constituie un tot unitar si ca intre organism si mediu exista o unitate dialectica.

In localitatea Koltusi de langa Leningrad, a fost cladit un institut care adaposteste laboratoarele de cercetare a reflexelor conditionate.

Orientarea materialist-dialectica a invataturii pavloviste ii asigura acesteia un rol insemnat in fundamentarea stiintei medicale contemporane.Tag-uri: ivan petrovici pavlov, medic, fiziolog

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru ivan_petrovici_pavlov-. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 22 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :