FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 765
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Irinel Popescu Biografie
Irinel Popescu Videoclipuri
Site-uri despre Irinel Popescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Irinel Popescu
Intreaba despre Irinel Popescu
Adauga un citat spus de Irinel Popescu
Vedete nascute pe 22 Aprilie
Oameni De Stiinta in zodia Taur
Vedete care au studiat la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davilla din Bucuresti
Celebritati de religie ortodoxa
Celebritati de etnie romana
 

Irinel Popescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Irinel Popescu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Irinel Popescu

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Irinel Popescu

 Q:   Intreaba despre Irinel Popescu       
Irinel Popescu Medicul chirurg si politicianul Irinel Popescu s-a nascut la 22 aprilie 1953 in orasul Filiasi din judetul Dolj.

In anul 1977 a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davilla din Bucuresti, Facultatea de Medicina Generala. Dupa absolvire a fost medic intern la Spitalul Fundeni, pana in 1980. S-a specializat in chirurgie si in anul 1983 a devenit medic specialist chirurg.

Tot in 1983 devenea asistent universitar, apoi sef de lucrari si conferentiar iar din 1999 profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, unde s-a fomat.

In 1990 obtinea doctoratul in medicina cu teza Ulceraţiile acute gastrice hemoragice – studiul clinico-patologic a 340 de Cazuri, sub conducerea Prof. Dr. Dan Setlacec.

A fost director adjunc t al Spitalului Clinic Fundeni in perioada 1995-1997, director adjunct al Directiei Sanitare a Municipiului Bucuresti in 1997, director al Institutului de Perfectionare Postuniversitara a Medicilor si Farmacistilor intre 1998 si 1999, secretar de Stat la Ministerul Sanatatii in perioada 1999 – 2000, director de cercetare- dezvoltare la Institutul Clinic Fundeni intre 2007 – 2009, senator de Dolj in legislatura 2004-2008, presedintele Comisiei de Invatamant a Senatului Romaniei.

S-a specializat in S.U.A., la Universitatea Pittsburgh, Spitalul Mount Sinai din New York, la Spitalul Paul Brousse din Paris, Franta, la Spitalul Charite din Berlin, Germania. In anul 2000 a realizat primul transplant hepatic in Romania.

In prezent conduce Clinica de Chirurgie si Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni.
A fost membru al PNTCD intre anii 1990-2003, in 2001 era ales vicepresedinte al PNTCD, apoi a fost membru al Partidului Umanist Roman intre 2003 si 2004, fiind ales senator de Dolj pe listele Uniunii Naionale PSD+PUR. Din anul 2005 este membru al Partidului Conservator (provenit din PUR) si membru al Biroului Permanent al acestui partid politic.

Este la a doua casatorie, nu are copii.

Pe scurt despre Irinel Popescu:

Nume: Irinel Popescu
Ocupatia: medic, profesor universitar, politician, director al Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni, preşedintele Casei Naţinale de Asigurări de Sănătate.
Partid politic: Partidul Conservator
Functii politice: senator de Dolj 2004-2008, preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Senatul României
Profesia: medic chirurg
Data nasterii: 22 aprilie 1953
Zodia: Taur
Locul nasterii: Filiasi, jud. Dolj, Romania
Nationalitate: romana
Religie: ortodoxa
Stare civila: casatorit
Copii: nu are
Studii: Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davilla din Bucuresti
Premii si distinctii: Crucea Moldava; Premiul Revistei Flacara pentru primul transplant hepatic efectuat in Romania; Ordinul National Steaua Romaniei in gradul de Mare Ofiter pentru merite deosebite in chirurgia hepatica si intransplantul de organe, Premiul Iuliu Hatieganu al Academiei Romane pentru lucrarea Chirurgia neinvaziva. Tehnici avansate.

De ce este faimos Irinel Popescu?

Este unul dintre cei mai renumiti medici romani, a devenit foarte cunoscut in Romania dupa ce a realizat transplantul de ficat, a fost senator de Dolj, preşedintele CNAS, este director al Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni.

De ce ne place Irinel Popescu?

S-a pronuntat impotriva politizarii institutiilor medicale.

Irinel Popescu Liste
Na?teri în 1953
Chirurgi români
Medici ai secolului al XX-lea
Membri ai Academiei de ?tiin?e Medicale din România
Profesori universitari români
Politicieni români
Cercet?tori români


 

Irinel Popescu Videoclipuri
Irinel POPESCU - CDHM 2010

irrelevant
0
broken


Tag-uri: 1953, filiasi, dolj

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru irinel_popescu. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 05 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :