FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 551
Voturi: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
10
Famous


In aceasta pagina

Gheorghe Marinescu Biografie
Gheorghe Marinescu Videoclipuri
Site-uri despre Gheorghe Marinescu
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Gheorghe Marinescu
Intreaba despre Gheorghe Marinescu
Adauga un citat spus de Gheorghe Marinescu
 

Gheorghe Marinescu Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Gheorghe Marinescu has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Gheorghe Marinescu

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Gheorghe Marinescu

 Q:   Intreaba despre Gheorghe Marinescu       
Gheorghe Marinescu Gheorghe Marinescu (1863-1938) a fost un neurolog roman. Era fiul unei vaduve sarmane care, vazand cat de dornic de invatatura se arata copilul sau, a obtinut ca acesta sa fie primit bursier la un seminar. Dar tanarul Marinescu a refuzat sa devina preot si s-a consacrat cu pasiune studiului medicinei.

Cu sprijinul lui V.Babes a fost trimis sa-si desavarseasca pregatirea stiintifica la Paris, unde a capatat curand faima unui priceput neurolog si histolog.

La intoarcerea in tara, i se incredinteaza conducerea Serviciului de neurologie de la Spitalul „Pantelimon", unde, in conditii neinchipuit de grele, desfasoara o activitate de cercetare cu rasunet international.

Monografia lui Marinescu „Celula nervoasa", publicata in 1909, la Paris, cu o prefata foarte elogioasa, semnata de Ramon Y Cajal, celebrul neurolog spaniol, laureat al Premiului Nobel, constituie cea mai cuprinzatoare expunere, aparuta pana la acea data, despre morfologia, fiziologia si patologia celulei nervoase.

Aceasta lucrare poate fi si acum consultata cu folos de catre specialisti. Lucrarile sale in legatura cu afectiunile musculare de origine nervoasa, reumatismul cronic deformant, encefalita letargica, isteria sunt citate in toate marile tratate.

A publicat interesante studii in problema batranetei. Cercetarile lui Marinescu in domeniul biochimiei celulare il aseaza printre pionierii histofiziologiei moderne. In ultimii ani ai vietii, si-a insusit si a dezvoltat metodele pavloviste de studiu obiectiv al activitatii nervoase superioare cu ajutorul reflexelor conditionate.

Gheorghe Marinescu Liste
Na?teri în 1863
Decese în 1938
Membri ai Academiei Române
Profesori ai Facult??ii de Medicin? a Universit??ii de Medicin? ?i Farmacie „Carol Davila”
Medici români
Neurologi români
Pedagogi români
Bucure?teni


 

Gheorghe Marinescu Videoclipuri
Film medical realizat de profesorul G. Marinescu (1898-1901)

irrelevant
2
broken


Tag-uri: gheorghe marinescu, neurolog, vaduva

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru gheorghe_marinescu. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 17 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :