FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 183
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Bernardino Ramazzini Biografie
Bernardino Ramazzini Videoclipuri
Site-uri despre Bernardino Ramazzini
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Bernardino Ramazzini
Intreaba despre Bernardino Ramazzini
Adauga un citat spus de Bernardino Ramazzini
Vedete nascute pe 4 Octombrie
Vedete decedate pe5 Octombrie
Celebritati nascute in Carpi Modena Italia
Oameni De Stiinta in zodia Balanta
Vedete care au studiat la Universitatea din Parma
Celebritati de etnie Italian
 

Bernardino Ramazzini Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Bernardino Ramazzini has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Bernardino Ramazzini

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Bernardino Ramazzini

 Q:   Intreaba despre Bernardino Ramazzini       
Bernardino Ramazzini Bernardino Ramazzini s-a nascut la Carpi, in ducatul Modena din Italia, in 1633, intr-o familie mic-burgheza.

Cariera:

S-a inscris la Universitatea din Parma incepand cu anul 1652, si a studiat mai intai filozofia si apoi medicina. Atenţia i-a fost atrasă inca din vremea aceea de bolile suferite de lucrători.

In 1659 i-a fost conferit titlul de doctor ambele domenii. A plecat la Roma si prietenia cu fiul medicului curant al papei Clement al VIII-le i-a adus un post în oraşul Canino din ducatul Castro. Era o localitate saraca din nordul statului papal si s-a imbolnavit de malarie. A trebuit sa plece mai intai la Marta, apoi la Carpi.

In 1671 Ramazzini a parasit si provincia natala Carpi si s-a mutat in Modena, unde a practicat medicina, dar a fost primit cu ostili tate de mediul academic. Dupa 5 ani, ducele Francesco de Modena i-a dat insarcinarea de a institui un departament medical la Universitatea Modena şi l-a numit profesor de "theoricae medicinae".Un an mai tarziu se deschidea oficial Academia San Carlo si amazzini a rostit "oratio instaurationis".

A fost unul dintre primii sustinatori ai utilizarii alcaloidului numit chinina in tratamentul malariei. Substanta extrasa din coaja arborelui de chinina a fost indelung combatuta si s-a sustinut ca de fapt ar fi toxica. Ramazzini a recunoscut importanta ei intr-un tratament eficace al bolii induse de tantarul Anophel.

In anii 1690 a scris primele lucrari epidemiologice si a devenit cunoscut incolo de graniţele Italiei. In "De anni constitutione" a descris transmiterea bolilor epidemice la om şi la animale în satele din jurul orasului Modena. A studiat bolile transmise de mediu , in concordanta cu Hippocrates: prin sol, climă, apă şi aer. Studiile sale au inclus substantele toxice si malaria.

A predat despre bolile muncii inainte de 1690. In 1700 a scris lucrarea "De Morbis Artificum Diatriba"/ "Bolile Muncitorilor", prima care abordeaza pe larg bolile profesionale. A subliniat riscurile pentru sănătate ale substanţelor chimice iritante, ale prafului, metalelor, miscarilor si pozitiilor de lucru incomode precum si ai altor agenţi întâlniti de muncitorii din 52 de meserii.

A rămas în Modena timp de optsprezece ani, până în 1700, cand a acceptat invitatia de a preda la Padova. L-au urmat studenti si profesori si a fost unul dintre cei mai apreciati oameni de ştiinţă din Europa.

In 1706 a fost invitat la Royal Prussian Society din Berlin.

A combatut teoria influentelor astrale din timpul epidemiilor in masa.
A murit in anul 1714.

Pe scurt despre Bernardino Ramazzini:

Nume complet : Bernardino Ramazzini
Ocupatie: medic, epidemiolog, profesor, intemeietorul medicinei muncii
Locul nasterii: Carpi, Modena, Italia
Data nasterii: 4 Octombrie 1633
Zodia: Balanta
Parinti: Bartolomeo si Catarina Ramazzini
Data si locul mortii: 05 noiembrie 1714, Padova, Ialia
Studii: Universitatea din Parma, filozofie si medicina
Nationalitate: Italiana

De ce este faimos Bernardino Ramazzini?

A scris primul tratat sistematic referitor la bolile profesionale si este considerat parintele medicinei si igienei muncii. A fost un renumit epidemiolog si un profesor universitar. Datorită reputaţiei sale, în 1693 a fost acceptat ca membru in cea mai veche academie de stiinte, Academia Leupoldina, cu porecla Hippocrates III, fiind primul membru de origine italiana.

De ce ne place Bernardino Ramazzini?

Ramazzini a fost un invatat extrem de versatil: era clinician, epidemiolog, sanitar, poet, filosof şi savant.

Bernardino Ramazzini Liste
Na?teri în 1633
Decese în 1714
Medici italieni
Medici ai secolului al XVII-lea
Medici ai secolului al XVIII-lea


 

Bernardino Ramazzini Videoclipuri
Exposição sobre Ramazzini no Sinttel-Rio

irrelevant
0
broken


Tag-uri: medic, profesor, epidemiolog

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru bernardino_ramazzini. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 17 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :