FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,522
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Albert Einstein Biografie
Albert Einstein Videoclipuri
Albert Einstein Filme
Site-uri despre Albert Einstein
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Albert Einstein
Intreaba despre Albert Einstein
Adauga un citat spus de Albert Einstein
Vedete nascute pe 14 Martie
Vedete decedate pe18 Aprilie
Oameni De Stiinta in zodia Pesti
Celebritati de etnie germana
 

Albert Einstein Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Albert Einstein has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Albert Einstein

Tag-uri Populare


medic   fiziolog   profesor   chirurg   anatomist   fizician   cercetator   filozof   imunolog   inventator   naturalist   inginer   bacteriolog   neurolog   igienist   microbiolog   chimist   antropolog   neurochirurg   histolog   transilvania   clinician   stiinta   doctor   alexander fleming   bacilul difteric   ambroise pare   chirurgie   lentile   carol davila   constantin levaditi   splina   antisepsie   franta   fiziologie   claudius galen  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Albert Einstein

 Q:   Intreaba despre Albert Einstein       
Albert Einstein Abert Einstein (1879-1955) a formulat teoria relativitatii restranse (1905) si teoria relativitatii generalizate (1916), referitoare la fenomenele care se manifesta in cadrul sistemelor de coordonate dinamice (aflate in relatie cu timpul), care au loc si in functie de gravitatie. Tot el a formulat si ipoteza cuantica, postuland structura discontinua a luminii (asa-numita lege a echivalentei).

Aceste teorii si ipoteze au revolutionat cercetarea in domeniul fizicii. Pe baza teoriei relativitatii restranse, Einstein a formulat o lege legata de inertia corpului in raport cu energia pe care o contine. Marele om de stiinta arata ca spatiul si timpul, care au luat nastere odata cu materia si cu Cosmosul, nu sunt niste marimi absolute, ci trebuie privite ca un sistem continuu: spatiu, timp tet radi-mensional. Prin extindere, Einstein a formulat legea echivalentei masei si energiei, si a rezultat celebra formula E = mxc2.

Energia, E, este egala cu masa, m, inmultita cu patratul vitezei. Aceasta formula a lui Einstein a fost confirmata curand de catre specialistii in fizica atomica si a fost utilizata in vederea producerii primei bombe atomice in anul 1945. Dupa ce a lucrat la Biroul de Patente de la Berna, Einstein a fost profesor la Zurich intre anii 1910-1914. Din 1914 el a ocupat functia de director al Institutului Kaiser Wilhelm, din Berlin. in 1921 a obtinut Premiul Nobel pentru teoria cuantica.

In anii '20 si '30 pacifistul si socialistul Einstein a fost tinta a numeroase atacuri antisemite datorita originii sale evreiesti. in 1932 a renuntat la toate titlurile academice si a emigrat in SUA. in 1940, Einstein a devenit cetatean american. in 1939, presedintele american Roosevelt atragea atentia asupra existentei posibilitatii ca germanii sa produca o arma atomica si astfel a declansat cercetarile in vederea punerii la punct a unei astfel de arme.

Albert Einstein Liste
Albert Einstein
Na?teri în 1879
Na?teri pe 14 martie
Decese în 1955
Decese pe 18 aprilie


 
Albert Einstein Filme

No photo available
Radio Bikini
No photo available
Trinity and Beyond
No photo available
The War of the Worlds: Great Books
Crusade in Europe
Albert Einstein Filmography
 

Albert Einstein Videoclipuri
Albert Einstein (01)

irrelevant
3
broken


Tag-uri: stiinta

[editeaza tag-uri]


Categorie: Oameni de stiinta  - ( Oameni de stiinta - Archiva)

Data Adaugarii: 18 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :