FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 2,552
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Elisabeta Bostan Biografie
Elisabeta Bostan Videoclipuri
Site-uri despre Elisabeta Bostan
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Elisabeta Bostan
Intreaba despre Elisabeta Bostan
Elisabeta Bostan Citate
Vedete nascute pe 01 Martie
Celebritati nascute in Buhusi Bacau Romania
Regizori in zodia Pesti
Vedete care au studiat la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
 

Elisabeta Bostan Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Elisabeta Bostan has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Elisabeta Bostan

Tag-uri Populare


regizor   scenarist   producator   actor   budapest   producer   second unit director or assistant director   moscow   fecioara   rac   varsator   taur   balanta   sagetator   pesti   capricorn   leu   berbec   gemeni   miscellaneous crew   cinematographer   sofia   leningrad   scorpion   editor   bucharest   1927   1928   animation department   1937   vienna   1938   1925   art director   1934   russia  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Elisabeta Bostan

 Q:   Intreaba despre Elisabeta Bostan       
Elisabeta Bostan Cunoscuta regizoare si scenaristă Elisabeta Bostan s-a născut la 01 martie 1931, in Buhuşi, judeţul Bacău.

Cariera:

A absolvit Colegiul National Calistrat Hogas din Piatra Neamţ si, pasionată de punerea in scenă a pieselor de teatru clasice romanesti incă din perioada liceului, s-a înscris la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică
din Bucuresti, la sectia regie. A absolvit in anul 1954.

A debutat in 1958, cu doua scurtmetraje, documentare etnografice: Trei jocuri romanesti si Dansul Closca cu puii de aur. In 1959 realiza Hora, apoi Nunta in Tara Oasului, in 1960, in colaborare cu Mihai Bucur, Naica si pestele, in 1963, Pupaza din tei, Amintiri din copilarie in 1965, Naica si barza in 1966, Naica pleaca la Bucuresti in 1967, Naica si veverita in 19 67, Tinereţe fara batranete in 1969.

In 1961 a regizat primul film de lungmetraj, Pustiul. A mai regizat: Veronica, Veronica se intoarce, Mama, Saltimbancii, Un saltimbanc la Polul Nord, Promisiuni, Unde esti, copilarie?, Zambet de soare, Desene pe asfalt , Campioana, Telefonul.

Este autoarea scenariilor filmelor Hora, Nunta in Tara Oasului, Naica si pestele, Pupaza din tei, Amintiri din copilarie, Naica si barza, Naica pleaca la Bucuresti, Naica si veverita si Tinerete fara batranete, Veronica, Veronica se intoarce- in colaborare cu scenarista Vasilica Istrate.

A regizat cunoscutul serial de televiziune Fram.

În 1996 a fondat festivalul internaţional de film studenţesc CineMAiubit. Este profesoara de regie si decan al Facultăţii de Film din cadrul Universitatii Naţionale de Arta Teatrala si Cinematografie, membra a Uniunii Cineaştilor din România, face parte din Consiliul de Administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Pe scurt despre Elisabeta Bostan:

Nume: Elisabeta Bostan
Ocupatia: regizor, scenarist, Profesor Universitar Doctor
Data nasterii: 01 martie 1931
Zodia: Peşti
Locul nasterii: Buhuşi, judeţul Bacău, România
Nationalitate: Română
Religia: ortodoxă
Studii: Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, promoţia 1954
Premii, distincţii: Premiul pentru cel mai bun film folcloric-Bruxelles, 1965, Pelagro d`oro la Festivalul international al filmului pentru copii de la Gijon, Spania, 1963, Premiul pentru cel mai bun film pentru tineret la Festivalul international de la Tours, 1963, Premiul Vaticanului, Tours, 1963, marele premiu la Festivalul international al filmului de la Teheran, 1963, Mentiune speciala la Cannes, 1963, Medalia de argint la Festivalul international de la Mar del Plata, 1967, Leul de San Marco la Venetia, 1967, Premiul special al juriului la Festivalul international al filmului de la Moscova, 1977, Premiul de regie ACIN 1986, Premiul de regie la Festivalul de la Costinesti, 1985, Marele premiu la festivalul international al filmului de la Cairo, 1990, Premiul Aristizza Romanescu, 2007, PremiulGopo pentru întreaga activitate, 2009, etc.

De ce este faimoasă Elisabeta Bostan?

A scris si regizat peste 30 de filme de lung si scurt metraj, de-a lungul carierei i s-au decernat zeci de premii naţionale si internaţionale

De ce ne place Elisabeta Bostan?

Este regizoarea unor îndrăgite filme pentru copii, a ecranizat ,,Amintirile din copilarie’’ ale lui Ion Creanga si ,,Veronica’’, filme apreciate de multe generaţii.

Elisabeta Bostan Liste
Na?teri în 1931
Premiile Gopo
Regizori români de film
Scenari?ti români


 

Elisabeta Bostan Videoclipuri
song from Mama musical film by Elisabeta Bostan

irrelevant
3
broken


Tag-uri: regizor, scenarist

[editeaza tag-uri]


Categorie: Regizori  - ( Regizori - Archiva)

Data Adaugarii: 25 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :