FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 879
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Wladyslaw Stanislaw Reymont Biografie
Wladyslaw Stanislaw Reymont Videoclipuri
Site-uri despre Wladyslaw Stanislaw Reymont
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Wladyslaw Stanislaw Reymont
Intreaba despre Wladyslaw Stanislaw Reymont
Adauga un citat spus de Wladyslaw Stanislaw Reymont
Vedete nascute pe 07 Mai
Vedete decedate pe5 Decembrie
Celebritati nascute in Kobiele Wielkie near Radomsko Polonia Russian Empire [acum Polonia]
Scriitori in zodia Taur
 

Wladyslaw Stanislaw Reymo Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Wladyslaw Stanislaw Reymont has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Wladyslaw Stanislaw Reymont

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Wladyslaw Stanislaw Reymont

 Q:   Intreaba despre Wladyslaw Stanislaw Reymont       
Wladyslaw Stanislaw Reymont Scriitorul polonez Wladyslaw Stanislaw Reymont s-a născut la 07 mai 1867 în Kobiele Wielkie, Polonia, pe atunci in Imperiul Rus. Era al 5-lea din cei 7 copii ai familiei unui organist.

A crescut intr-o atmosfera încărcata de bigotism catolic, din care isi dorea adesea sa evadeze. Părinţii isi doreau ca el sa devina organist dar a refuzat, de câteva ori a fugit de la scoala si a calatorit in Polonia si Europa. Totuşi, de la 6 ani studiase latina si istoria. A absolvit o Şcoala de duminica in Varşovia, Rzemieślniczą, apoi a invatat croitoria, a facut parte dintr-o trupa de teatru ambulant in 1884-1888, apoi, pana in 1893 a lucrat ca tehnician la calea ferata ce facea legătura dintre Varşovia si Viena. In aceşti ani a citit cu pasiune.

A cunoscut un profesor german, ca re i-a deschis orizonturi noi, spre cercurile intelectuale din Germania şi Anglia. Profesorul era practicant al spiritismului, de care Reymont nu s-a simţit foarte atras. A publicat articole in reviste provinciale, a scris versuri si nuvele.

In 1895 a publicat Pielgrzymka do Jasnej Góry / Pelerinaj la Muntele Luminii, intr-un ziar ilustrat din Varsovia şi a atras atenţia criticilor, in 1896 incepea sa scrie romanul Komedjantka.

În această perioadă a făcut cunoştinţă cu un grup de spiritism, din care făcea parte un renumit Dr. Ochorowiecz. A plecat la Londra pentru a studia spiritismul la Societatea Teozofica londoneza si la intoarcere a scris Fermenty (1897). La Lodz, in Polonia a fost sa studieze condiţiile de munca in industrie şi a scris Ziemia obiecana/ Tara fagaduintei (1899), apoi a plecat in Franta. Acolo a scris Lili şi alte câteva povestiri. A calatorit in Italia, in 1902 era ranit într-un accident de tren lângă Varşovia. In acelaşi an s-a casatorit cu Aurelią Szabłowską.

A inceput sa scrie romanul Chlopi in 1903. Când l-a terminat, l-a publicat, apoi l-a ars. L-a rescris in 1904-1909 ca serie de 4 volume. In 1911 publica romanul horror Wampir, oglinda experienţelor sale spiritiste.

A studiat istoria Poloniei si a scris apoi trilogia Rok 1794, in perioada 1913-1918, in 1919 a plecat in Statele Unite, sa viziteze comunitatea poloneza stabilita acolo. S-a întors după 1 an. In 1922-1923 a scris Bunt/ Revolta, in 1924 i se decerna premiul Nobel pentru seria de romane Chłopi / Taranii.

Władysław Reymont a murit la 05 decembrie 1925, la Varşovia.

Pe scurt despre Wladyslaw Stanislaw Reymont:

Nume real: Władysław Stanisław Rejment
Pseudonim: Władysław Reymont
Ocupatia: scriitor
Data nasterii: 07 mai 1867
Zodia: Taur
Locul nasterii: Kobiele Wielkie, Polonia
Parinti: Józef si Antonina Rejment
Naţionalitate: poloneza
Religia: catolica
Culoarea ochilor: căprui
Culoarea parului: saten
Starea civila: casatorit
Sotia: Aurelią Szabłowską
Data si locul decesului: 05 Decembrie 1925, Varsovia, Polonia

De ce este faimos Wladyslaw Stanislaw Reymont?

Este unul dintre cei mai mari sctiitori ai literaturii poloneze, in 1924 i s-a decernat premiul Nobel pentru romanul Chłopi / Taranii.

De ce ne place Wladyslaw Stanislaw Reymont?

Este autorul romanului horror Wampir (1911).

 

Wladyslaw Stanislaw Reymont Videoclipuri
Władysław Stanisław Reymont :: Chłopi - audiolektura mp3

irrelevant
0
broken


Tag-uri: scriitor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 19 October '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :