FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 4,383
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

William Shakespeare Biografie
William Shakespeare Videoclipuri
Site-uri despre William Shakespeare
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru William Shakespeare
Intreaba despre William Shakespeare
Adauga un citat spus de William Shakespeare
Vedete nascute pe 23 Aprilie
Vedete decedate pe23 Aprilie
Celebritati nascute in Stratford-upon-Avon Warwickshire Anglia
Scriitori in zodia Taur
Celebritati de etnie Britanica
 

William Shakespeare Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

William Shakespeare has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre William Shakespeare

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

William Shakespeare

 Q:   Intreaba despre William Shakespeare       
William Shakespeare William Shakespeare s-a născut in Stratford-upon-Avon, Warwickshire, Anglia, Marea Britanie, anul 1564, in aprilie. S-a preluat ca dată a naşterii data la care a fost botezat, 26 aprilie. Era al treilea din cei 7 copii ai familiei John Shakespeare si Mary Arden.

Cariera:

La 18 ani, tânarul William se căsătorea cu Anne Hathaway, in vârsta de 26 de ani, însărcinata deja cu primul lor copil, Susanna. Au avut apoi inca 2 gemeni, Hamnet şi Judith. Hamnet a murit la 11 ani, William Shakespeare va supravieţui atât soţiei, cât si celor 2 fiice.

S-a mutat la Londra la 3 ani după căsătorie si se pare ca primele scrieri ale lui Shakespeare datează din anii 1593-1594, este vorba de poemele Venus and Adonis si The Rape of Lucrece. Primele poeme publicate in volum, Th e Passionate Pilgrim, datează din 1599. Se ştie ca 15 din cele 37 de piese de teatru scrise de el au fost concepute in anul 1597 si prezentate de trupa The Lord Chamberlain's Men sau Globe Theater, fondat in 1598.

La 33 de ani, in 1597, îsi cumpăra prima proprietate in Stratford, New Place, una dintre cele mai mari case din oraş. In 1601 cumpăra terenuri, peste 100 de hectare in Stratford, unde ii ramăsese familia, in 1605 cumpăra din nou proprietăţi imobiliare si devenise deja bogat in urma publicării operelor sale.

In 1611 renunţa la Londra si la Globe Theater si se întorcea la Stratford, alături de familie. Teatrul a ars in 1913 si a fost reconstruit pe acelaşi amplasament, chiar înainte de moartea lui Shakespeare. A murit la 23 aprilie 1616 si a fost înmormântat in biserica parohiei Stratford.

Complexa sa operă cuprinde piese de teatru istorice si reflectă evenimente din timpul diverşilor monarhi englezi ca King Jonh, Richard al II-lea, Richard al III-lea, Henri al IV-lea si al V-lea, pâna la Henri al VIII-lea. A scris si despre realităţile altor ţări, despre Danemarca in Hamlet, despre Scoţia in Machbet, Lear, Cymbeline, despre personaje ale Romei antice in Coriolan, Iulius Cezar, Antoniu si Cleopatra.

17 dintre piesele de teatru sunt comedii, printre care Furtuna, Doi gentlemeni din Verona, Nevestele vesele din Windsor, Comedia erorilor, Mult zgomot pentru nimic, Neguţătorul din Veneţia, Îmblânzirea scorpiei, etc. A scris tragedii ca Romeo şi Julieta, Troilus şi Cresida, Coriolan, Titus Andronicus, Timon din Atena, Iulius Caesar, Macbeth, Hamlet, Regele Lear, Othello, Antoniu şi Cleopatra.

La aproape 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, piesele sale sunt intens jucate pe scenele din întreaga lume, sunt ecranizate, interpretate, analizate. Teatrul Globe din Londra, locul unde a lucrat si pentru care a scris o mare parte a pieselor sale, este o reconstrucţie fidelă a teatrului în aer liber din acea vreme.

Pe scurt despre William Shakespeare:

Nume: William Shakespeare
Ocupatia: dramaturg, poet
Data nasterii: 26 aprilie 1564
Zodia: Taur
Locul nasterii: Stratford-upon-Avon, Warwickshire, Anglia, Marea Britanie
Părinţi: John Shakespeare si Mary Arden
Fraţi: 7- Joan-decedata la 2 luni, Margaret, Gilbert, Joan, Anne-decedata la 7 ani, Richard, Edmund
Naţionalitate: Britanica
Data si locul decesului: 23 aprilie 1616, Stratford-upon-Avon, Warwickshire, Anglia, Marea Britanie
Stare civila: căsătorit
Sotia: Anne Hathaway
Copii: Susanna, gemenii Hamnet şi Judith

De ce este faimos William Shakespeare?

Este cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor, a scris 36 de piese de teatru si 154 de sonete.

De ce ne place William Shakespeare?

De-a lungul timpului s-au realizat numeroase ecranizari ale operei "bătrânului Will", in 1998 a apărut filmul Shakespeare in Love, al lui John Madden, care transformă atemporala si tragica poveste de dragoste Romeo si Julieta într-o comedie.

William Shakespeare Liste
William Shakespeare


 

William Shakespeare Videoclipuri
William Shakespeare

irrelevant
3
broken


Tag-uri: dramaturg, poet, teatru

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 30 June '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :