FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 4,027
Voturi: 3
Fame Riser
          
Fame Rank
6.3
Notorious


In aceasta pagina

Victor Hugo Biografie
Victor Hugo Videoclipuri
Victor Hugo Filme
Site-uri despre Victor Hugo
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Victor Hugo
Intreaba despre Victor Hugo
Adauga un citat spus de Victor Hugo
Vedete nascute pe 26 Februarie
Vedete decedate pe22 Mai
Scriitori in zodia Pesti
Celebritati de etnie franceza
 

Victor Hugo Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Victor Hugo has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Victor Hugo

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Victor Hugo

 Q:   Intreaba despre Victor Hugo       
Victor Hugo Scriitorul francez Victor Hugo s-a născut la 26 februarie 1802, in Besançon. Era fiul lui Joseph Léopold Sigisbert Hugo, ofiter in armata imperiului francez si al Sophiei Trébuchet. Avea 2 fraţi mai mari.

A învăţat la liceul Louis le Grand din Paris si din adolescenţă a scris poezii, a tradus din opera lui Virgiliu. In 1819 a fondat împreună cu fraţii săi revista Conservateur Littéraire. A debutat in 1822, cu volumul de versuri Odes et poésies diverses si pentru oda inchinata ducelui de Berry in 1820 primea de la regele Ludovic al XVIII-lea o bursa. S-a căsătorit in 1822 cu Adèle Foucher, pe care o iubea in secret si unul dintre fraţii săi, Eugene. Acesta a înnebunit in ziua nunţii. Victor Hugo si Adèle au avut 5 copii.

In 1825 era numit Cavaler al Legiuni i de Onoare.

In 1929 publica piesa de teatru Cromwell si prefaţa scrisă de el devenea manifestul curentului romantic, in 1930 se juca la Paris piesa Hernani, avea succes cu Le roi s'amuse (1832), care a stat la baza operei Rigoletto, a lui Giuseppe Verdi.
Primul roman publicat a fost Han d'Islande (1823). In 1831 a publicat primul roman istoric, Notre-Dame de Paris si libretul pentru opera Esmeralda, bazată pe acest roman. A scris volume de poezie inspirate de actriţa Juliette Drouet, care i-a fost amantă. Adèle s-a îndrăgostit in aceasta perioada de Sainte-Beuve, prietenul lui Hugo. In 1838 avea loc premiera piesei Ruy Blas la Théâtre de la Renaissance, Paris.

S-a implicat in politică si a susţinut partidul republican. In 1941 a devenit membru al Academiei Franceze, in 1945 era numit pair al Franţei. In 1943 ii murea una dintre fiice si timp de câţiva ani nu a mai publicat nimic. În urma revoluţiei din 1848 a fost ales in Adunarea Constituantă şi Adunarea Legislativă, a înăbuşit revoltele muncitoreşti.

In 1951 s-a opus loviturii de stat organizate de Napoleon al III-lea si a fost gonit din Franţa. S-a autoexilat la Guernsey, în Canalul Mânecii, pentru 20 de ani. In aceasta perioadă a scris Casa de Hauteville, volumul de poezii Les châtiments (1853), Les Misérables (1862), romanul care il va face apreciat in toată lumea. Au urmat Les Travailleurs de la Mer (1866), L’Homme qui rit (1869), Quatre-vingt-treize (1874).

In 1863 a publicat romanul autobiografic Adèle. S-a întors la Paris după abdicarea lui Napoleon al III-lea si instaurarea Republicii, a devenit deputat. In perioada Comunei din Paris (1871), Victor Hugo a trăit la Bruxelles si a fost expulzat pentru adăpostirea unor revoluţionari. S-a refugiat la Luxemburg, apoi s-a întors la Paris şi in 1876 a fost ales senator.

A publicat La Légende des Siècles (1877, 1883), L’Art d’être grand-père (1877), Le Pape (1878), La Pitié Suprême (1879), Religions et Religion (1880), Les Deux Trouvailles De Gallus (1881), Torquemada (1882).
Victor Hugo a murit la 22 mai 1885, in Paris.

Pe scurt despre Victor Hugo:

Nume complet: Victor-Marie Hugo
Ocupatia: scriitor, politician
Data nasterii: 26 februarie 1802
Zodia: Pesti
Locul nasterii: Besançon, Franţa
Părinţi: Joseph Léopold Sigisbert Hugo si Sophie Trébuchet
Fraţi: 2
Nationalitate: Franceza
Data si locul decesului: 22 mai 1885, Paris, Franţa
Stare civila: căsătorit
Sotia: Adèle Foucher
Copii: 5- Lèopold, Lèopoldine, Charles, François-Victor, Adèle


De ce este faimos Victor Hugo?

Este unul dintre marii scriitori ai Franţei din secolul al XIX-lea, a scris Mizerabilii şi Cocoşatul de la Notre-Dame, a fost pair al Franţei, senator al Parisului şi membru al Academiei Franceze.

De ce ne place Jules Verne?

A iubit-o toata viata pe actriţa Juliette Drouet căreia i-a dedicat versuri, pe tânăra casatorita cu un pictor Leunie Biard, pe care soţia sa Adele a ocrotit-o după ce Hugo a fost surprins in pat cu ea.

Victor Hugo Liste
Na?teri în 1802
Membri ai Academiei Franceze
Decese în 1885
Scriitori francezi
Poe?i francezi
Romancieri francezi
Dramaturgi francezi
Na?teri pe 26 februarie
Decese pe 22 mai
Francmasoni francezi


 
Victor Hugo Filme

No photo available
Niño y el Papa, El
No photo available
Hotul de bijuterii
Victor Hugo Filmography
 

Victor Hugo Videoclipuri
The Wisdom of Victor Hugo

irrelevant
3
broken


Tag-uri: scriitor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :