FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 3,564
Voturi: 2
Fame Riser
          
Fame Rank
5.5
Notorious


In aceasta pagina

Sven Hassel Biografie
Sven Hassel Videoclipuri
Sven Hassel Filme
Site-uri despre Sven Hassel
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Sven Hassel
Intreaba despre Sven Hassel
Adauga un citat spus de Sven Hassel
Vedete nascute pe 19 Aprilie
Celebritati nascute in Fredensborg Danemarca
Scriitori in zodia Berbec
Celebritati de etnie Daneza
 

Sven Hassel Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Sven Hassel has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Sven Hassel

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Sven Hassel

 Q:   Intreaba despre Sven Hassel       
Sven Hassel Scriitorul Sven Hassel s-a născut la 19 aprilie 1917, in Fredensborg, Danemarca. Numele său real este Sven Pedersen.

Cariera:

S-a înrolat in marina comercială daneză in 1931, in 1937, cu dorinţa de a face parte dintr-o mare armată pleca in Germania. A fost acceptat la un regiment de cavalerie, cu condiţia de a deveni cetăţean german, in 1939, la izbucnirea primului război mondial era pe frontul din Polonia. După un an nu s-a întors la unitate in urma unei scurte permisii si a fost declarat dezertor. A fost trimis la o unitate disciplinară, Sonderabteilung, si a încercat să supravieţuiască celor mai dificile misiuni. A luptat pe frontul de Est si in Finlanda, a fost rănit de 7 ori, a fost înaintat la gradul de locoten ent si după razboi era decorat Crucea de Fier, Medalia de aur.

In 1945 a fost luat prizonier la Berlin de către de ruşi, petrecând patru ani in lagăre diverse. In perioada de prizonierat a început să scrie, in 1953 vedea lumina tiparului prima dintre cele 14 cărţi cu amintiri din război, Legiunea Blestematilor.

Întors in Danemarca, intenţiona să se înroleze in Legiunea Străină Franceză dar s-a căsătorit in 1951 cu Dorthe Jensen si in anul următor avea un fiu. S-a angajat la o fabrică de automobile. De pe front era bolnav de febră caucaziană, care l-a paralizat total in 1957. Şi-a revenit după doi ani si, la cererea editorului, a continuat să scrie. In 1958 a apărut volumul Blindatele morţii, apoi Camarazi de front (1960), Batalion de marş (1962), Gestapo (1963), Monte Cassino (1963).

Din 1964 traieşte in Spania, la Barcelona. A continuat să publice Lichidaţi Parisul (1967), Generalul SS (1969), Imperiul iadului (1971), Moarte si viscol (1976), Drumul sângeros către moarte (1977), Curtea marţială(1979), Inchisoarea OGPU (1981), Comisarul (1985). Cărţile sale au avut un succes internaţional, au fost publicate in 50 de ţări, s-au tradus in zeci de limbi, au stârnit controverse. A fost acuzat ca era de fapt agent al lui Hitler, ca a colaborat cu naziştii in perioada ocupaţiei Danemarcei

In 1987, in regia lui Gordon Hessler a fost realizat filmul The Misfit Brigade, ecranizare a cărţii lui Hassel- Blindatele morţii, o coproducţie S.U.A., Marea Britanie, Iugoslavia.

Pe scurt despre Sven Hassel:

Nume real: Sven Pedersen
Pseudonim: Sven Hassel
Ocupaţia: scriitor
Data nasterii: 19 aprilie 1917
Locul nasterii: Fredensborg, Danemarca
Părinţi: Peder Oluf si Hansigne Pedersen
Naţionalitate: daneza
Starea civila: căsătorit
Soţia: Dorthe Jensen
Copii: 1 - Michael

De ce este faimos Sven Hassel?

A scris 14 cărţi despre primul război mondial văzut de un fost soldat al armatei germane, una dintre ele a fost ecranizată in 1987, cu titlul The Misfit Brigade.

De ce ne place Sven Hassel?

A povestit cu umor si realism ororile războiului trăite de el, cărţile sale au fost apreciate dar au stârnit si numeroase controverse, a fost acuzat ca era agent hitlerist.

Sven Hassel Liste
Na?teri în 1917
Romancieri danezi
Nuveli?ti danezi


 
Sven Hassel Filme

No photo available
När millionerna rullar...
Sven Hassel Filmography
 

Sven Hassel Videoclipuri
Germany army pictures feat Sven Hassel

irrelevant
3
broken


Tag-uri: scriitor, ecranizare, locotenent

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 26 November '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :