FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 763
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Stephen King Biografie
Stephen King Videoclipuri
Site-uri despre Stephen King
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Stephen King
Intreaba despre Stephen King
Stephen King Citate
 

Stephen King Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Stephen King has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Stephen King

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Stephen King

 Q:   Intreaba despre Stephen King       
Stephen King Stephen Edwin King s-a născut la data de 21 septembrie 1947. Este scriitor, scenarist, muzician, actor, regizor de film şi actor de origine americană. Vânzând peste 350 milioane copii din cărţile sale, King este cl mai bine cunoscut pentru lucrările lui de ficţiune horror, care demonstrează o cunoaştere deplină a istoriei genului. A mai scris şi cărţi SF, de fantezie, nuvele, cărţi realiste, scenarii pentru filme şi piese de teatru. Multe din poveştile sale au fost preluate pentru alte mijloace de divertisment, inlusiv pentru filme, seriale televizate şi benzi desenate. King a scris un număr de cărţi folosind pseudonimul Richard Bachman şi o nuvelă în care apare sub numele de John Swithen. În 2003 a primit The National Book Foundation's Medal pentru contribuţii incomparabile aduse literaturii americane.

Stephen King este fiul lui Donald Edwin şi al lui Nellie Ruth Pillsbury King. Când King era în vârstă de doi ani, tatăl său şi-a părăsit familia şi a lăsat-o pe mama sa să îl crească singură pe King şi pe fratele adoptat al acestuia, David. Astfel că nu aveau o sitaţie materială deloc bună. Familia s-a mutat la West De Pere, Wisconsin, Fort Wayne, Indiana, şi Stratford, Connecticut. Când King avea 11 ani s-au întors în Durham, Maine unde Ruth King a avut grijă de părinţii acestia până la moartea lor.A devenit apoi un furnizor de alimente într-un local unde mâncau oameni cu dizabilităţi mintale.

Pe când era copil, se pare că King a fost martor la un accident în care prietenul său a fost lovit şi ucis de un tren, deşi nu îşi aminteşte deloc evenimentul. Familia sa i-a spus că după ce a plecat cu băiatul la joacă, King s-a întors în stare de şoc, fără să poată să scoată vreun cuvânt. Numai mai târziu au aflat părinţii de moartea prietenului său. Unii susţin că acest eveniment alimentează psihologia întunecată a lui King, psihologie ce crează monştri şi poveşti înfiorătoare; însă King însuşi a negat ideea.

Primul său roman de succes a fost Carrie, iar publicarea acestuia a făcut ca oamenii din întreaga lume să devină fani înfocaţi ai muncii lui King. A devenit cel mai bine vândut romancier din lume şi cel mai de succes scriitor de literatură horror din istorie.

King a primit şase premii Bram Stoker, şase premii Horror Guild, cinci premii Locus, trei premii World Fantasy, şi multe altele.
Printre romanele scrise de acesta amintim: The Shining, Insomnia, IT, Pet Sematary, Rose Madder, Misery, etc.
sursa imaginii : philescandon.files.wordpress.com

Stephen King Liste
Stephen King
Romancieri americani
Na?teri în 1947
Scriitori americani
Americani
Na?teri pe 21 septembrie
Scriitori de literatur? de groaz?
Swedenborgianism


 

Stephen King Videoclipuri
Stephen King - Conan O'Brien

irrelevant
0
broken


Tag-uri: 1947, scriitor, scenarist, muzician, actor

[editeaza tag-uri]

Adauga un site sau blog
  • Nu exista site-uri adaugate inca pentru stephen_king. Daca esti un webmaster de site sau blog si ai o pagina interesanta pe care vrei sa o recomanzi, te invitam sa o adaugi aici pentru a fi inclusa.
  • Adauga intai link-ul catre famouswhy pe site-ul tau si apoi trimite spre aprobare.
  • Link-ul o sa fie verificat si validat de editorii site-ului in urmatoarele 48 de ore.
  • Adauga un link aici

Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 14 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :