FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 3,249
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Sanziana Pop Biografie
Sanziana Pop Videoclipuri
Site-uri despre Sanziana Pop
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Sanziana Pop
Intreaba despre Sanziana Pop
Adauga un citat spus de Sanziana Pop
Celebritati de religie Ortodoxa
Celebritati de etnie Romana
 

Sanziana Pop Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Sanziana Pop has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Sanziana Pop

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Sanziana Pop

 Q:   Intreaba despre Sanziana Pop       
Sanziana Pop Sanziana Pop este una dintre cele mai importante si apreciate scriitoare ale Romaniei. Dragostea acesteia pentru lectura si pentru scris a ajutat-o de-a lungul vietii sa devina femeia puternica de astazi.

Biografie si Cariera

Sanziana Pop s-a nascut la Cluj, in anul 1939. Aceasta mai are o sora, Rodica Demian, care la randul ei este profesoara de limba germana.

Sanziana s-a remarcat inainte de ’89 ca scriitoare, apoi ca autoare a unei lovituri de presa intitulata “ Formula As”. Sanziana Pop se declara “ un patimas al muncii, deoarece marile succese sunt de barbati raportate”.

Viata Sanzianei a fost o cursa cu obstacole, obstacole pe care a avut puterea sa le transforme in etape importante ale vietii.

Titlul volumului de debut al Sazian ei, un volum de schite, s-a intitulat “ Nu te lasa niciodata” si a fost lansat in anul 1966. Titlul acestuia a fost moto-ul vietii ei. Puterea de-a merge mai departe i-a fost oferita si de catre Dumnezeu, Sanziana fiind o persoana foarte credincioasa.

Cel mai greu obstacol din viata Sanzianei a fost momentul cand ea a ramas in grija bunicii, in urma arestarii parintilor ei. Tatal sau a fost un bun ziarist care a avut nesansa sa traiasca in plin communism. Aceasta drama a marcat-o foarte mult timp, si ramasese cu frica de comunisti si de securitate in urma perchezitiilor la care fusese supusa familia ei. I s-au adus multe acuzatii nedrepte, iar perioada facultatii a fost una foarte grea din aceasta pricina. S-a eliberat de frica comunistilor abia in anii ’66-’70, cand Ceausescu si-a schimbat directia politica. Toate aceste “ etape mizere” ea le numeste “ etape necesare”.

In acea perioada a trait a minunata poveste de dragoste cu Dan Nutu, un iubitor al cinematografiei. Dan Nutu considera ca iubirea este un lucru magic si care n-are voie sa fie concurat de nimic, nici macar de profesiune. Insa, luxul de a scrie este o concurenta a unei mari iubiri deoarece iti da o independenta totala. Acesta a fost, probabil, unul din motivele despartirii lor.

Insa viata i-a rezervat Sanzianei Pop si lucruri minunate cum ar fi: un sot iubitor, de care si-a dat seama ca este omul care vrea sa-I fie alaturi din prima clipa cand s-au cunoscut. Florin Cheran este numele lui si in perioada aceea era fotbalist la echipa Dinamo. S-au inteles minunat de-a lungul vietii pentru ca Sanziana este si ea o fosta sportiva, insa nu de performanta. Dragostea lor a fost incununata de un fiu, care s-a nascut cu un semn special.

De foarte mult timp, activitatea Sanzianei se desfasoara in jurul revistei “ Formula As”, al carei director este. Aceasta este o “ revista de autor”, are cel mai mare tiraj de pe piata, fiind unul comandat. Revista se adreseaza tuturor categoriilor sociale, iar lucrurile complicate sunt spuse aici intr-un fel foarte simplu.
Marin Preda a indrumat-o p Sanziana Pop sa nu mai priveasca tot timpul oamenii in ochi, ci sa ridice putin capul deasupra sa vada cerul plin de stele!

De ce ne place Sanziana Pop?

O iubim pe Sanziana deoarece este un model de forta, de iubire si de daruire pentru a face ceea ce-si doreste.

De ce este Sanziana Pop faimoasa?

Sanziana este celebra datorita dragostei si talentului pentru scris, si nu in ultimul rand datorita personalitatii acesteia.

 

Sanziana Pop Videoclipuri
Las Divinas

irrelevant
4
broken


Tag-uri: persoane faimoase

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 31 October '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :