FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 521
Voturi: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A


In aceasta pagina

Patrick Nielsen Biografie
Patrick Nielsen Videoclipuri
Patrick Nielsen Filme
Site-uri despre Patrick Nielsen
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Patrick Nielsen
Intreaba despre Patrick Nielsen
Adauga un citat spus de Patrick Nielsen
Vedete nascute pe 02 Ianuarie
Celebritati nascute in Copenhagen Lansing Michigan
Scriitori in zodia Capricorn
Celebritati de etnie americana
Vedete cu ochii albastri
 

Patrick Nielsen Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Patrick Nielsen has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Patrick Nielsen

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   eseist   actor   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   teatru   proza   om politic   filosof   1919   literatura   profesor   ziarist   publicist   autori   afacerist   lugoj   1917   veronica micle   blogger   glossa   humanitas   societatea romana de fenomenologie   italia   butangas   faimos  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Patrick Nielsen

 Q:   Intreaba despre Patrick Nielsen       
Patrick Nielsen Patrick James Hayden, cunoscut ca Patrick Nielsen s-a nascut la 2 ianuarie 1959 la Lansing, Michigan si este editor science fiction, editor de reviste, blogger, profesor, antologator de origine american. Este castigatorul premiilor World Fantasy si Hugo Award, la acesta din urma fiind nominalizat de 9 ori, este un editor senior si manager de science fiction la Tor Books. Si-a schimbat numele in Nielsen Hayden la casatoria sa cu Teresa Nielsen in 1979.

Inainte de a se muta in New York in 1980, pentru a intra in publicare, a locuit in Seatle, unde a realizat cateva dintre cele mai productive publicari fanzine. Inainte de a intra in publicarea profesionala a fost activ in domeniul science fiction. Dupa ce s-a mutat in New York a lucrat la Literary Guild ca asistent editorial, apoi la Chel sea House ca editor asociat. La mijloclul anilor ’80 s-a alaturat celor de la Tor Books ca asistent, unde lucreaza si in prezent.

Este de asemenea scriitor, profesor si muzician, canta la chitara si ocazionat canta pentru formatia rock Whisperado din New York. A publicat o serie de eseuri si recenzii, a contribuit la o serie de carti si reviste inclusiv la a doua editie “The encyclopedia of Science Fiction” din 1993, si la “The map: Rediscovering Rock and Roll”.

Este unul dintre instructorii de la Viable Paradise, un atelier de scris science fiction la Martha’s Vineyard, si a predat de asemenea la Clarioon Workshop. A fost activ la Usenet in anii ’90. Din iulie 2000 a scris blogul Electrolite, pana cand acesta a fost incorporat in blogul sotiei lui “Making Light” in mai 2005, unde in prezent scrie impreuna cu ea, cu profesori de la Viable Paradise, scriitorul sf James D. Macdonald, si fanii sf Avram Grumer si Abi Sutherland.

De-a lungul carierei sale a fost nominalizat la mai multe categorii de premii, pe unele dintre acestea le-a si castigat. In 1984, a fost co-nominalizat, impreuna cu Teresa Nielsen, pentru “Hugo award for best fanzine” pentru Izzard, in 1986 si 1987 a fost nominalizat pentru “Hugo award for best fan writer”, in 1989 a fost co-nominalizat pentru “Hugo award for best semiprozine” pentru “The New York review of science fiction”, iar in 2007 si 2010 a castigat “Hugo award for best editor long form”, fiind nominalizat la aceeasi categorie si in 2008 si 2009. A lucrat la o serie de reviste science fiction de-a lungul anilor inclusiv “Twibbet”, “Thangorodrim”, “Tweek”, “Ecce Fanno”, “Telos”, “Zed” si “Flas Point”.

De ce este faimos Patrick Nielsen?

Patrick Nielsen este unul dintre cei mai cunoscuti editori, scriitori si bloggeri americani, ce a reusit sa se faca remarcat de-a lungul anilor datorita talentului sau, ajungand cunoscut si peste hotare, fiind foarte apreciat pentru proiectele sale. Este faimos datorita realizarilor sale din plan profesional, care i-au adus numeroase nominalizari la diverse premii pe care le-a si castigat.

De ce ne place Patrick Nielsen?

Patrick Nielsen a cucerit publicul din multe tari prin talentul sau, fiind foarte apreciat si indragit pentru realizarile sale din plan profesional, demonstrand ca este unul dintre cei mai buni, care a facut mereu tot ce a putut pentru a ajunge sus prin fortele proprii. Ne place Patrick deoarece este foarte talentat, si a castigat de-a lungul anilor foarte multi fani si sustinatori.

Pe scurt despre Patrick Nielsen:

Nume: Patrick James Hayden
Alias: Patrick Nielsen
Data nasterii: 2 ianuarie 1959
Zodie: Capricorn
Locul nasterii: Lansing, Michigan
Culoarea ochilor: Albastri
Culoarea parului: Saten
Nationalitate: American
Stare civila: Casatorit
Sotie: Teresa Nielsen
Ocupatie: Editor, blogger

 
Patrick Nielsen Filme

No photo available
Get Real (Serial TV)
Patrick Nielsen Filmography
 

Patrick Nielsen Videoclipuri
Patrick Nielsen | Norbert Szekeres 1/2

irrelevant
0
broken


Tag-uri: editor, profesor, blogger

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :