FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 3,270
Voturi: 2
Fame Riser
          
Fame Rank
4.5
Celebrated


In aceasta pagina

Mark Twain Biografie
Mark Twain Videoclipuri
Site-uri despre Mark Twain
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Mark Twain
Intreaba despre Mark Twain
Adauga un citat spus de Mark Twain
Vedete nascute pe 30 Noiembrie
Vedete decedate pe21 Aprilie
Celebritati nascute in Florida Missouri SUA
Scriitori in zodia Sagetator
 

Mark Twain Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Mark Twain has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Mark Twain

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Mark Twain

 Q:   Intreaba despre Mark Twain       
Mark Twain Scriitorul american Mark Twain se numea in realitate Samuel Langhorne Clemens. S-a născut la 30 noiembrie 1835, in Florida, Missouri, S.U.A.

Familia s-a mutat la Hannibal, Missouri, un loc ce i-a trezit copilului dorinţa de aventura. Tatăl sau, avocatul John Marshall Clemens se lansase in diverse speculaţii financiare si in 1847 când a murit, Twain a trebuit sa-si întrerupă studiile si sa lucreze pentru a-si ajuta familia. A lucrat pentru fratele sau mai mare Orion, care deţinea câteva publicaţii si din acea perioada datează o scurta lucrare umoristica publicata in revista Carpet Bag din Boston, semnata cu pseudonimul SLC. Cei doi fraţi au condus fără priceperea afacerea, au avut o serie de eşecuri financiare.

Mark Twain a plecat intr-o calatorie si timp de 3 ani a r ătăcit intre Midwest la Coasta de Est, trimiţând impresii de călătorie fratelui sau, care le-a publicat in ziarele sale. La întoarcere a lucrat din nou cu fratele lui, de aceasta data in Keokuk, statul Iowa. Intenţiona sa ajungă in America Latina si sa se îmbogăţească acolo. A întâlnit un capitan de vas si vreme de 2 ani i-a fost ucenic, trimiţând doar cateva articole in Keokuk. In 1859 primea brevet de navigator si isi conducea propriul vas pe Mississippi.

Experienţele din acea perioada au constituit materia prima pentru câteva din viitoarele opere. Dupa Razboiul civil, de la care se sustrăsese navigând, a trebuit sa se înroleze o perioada. A plecat cu fratele sau in Nevada sa caute aur si argint, in 1962 publica pentru Territorial Enterprise si din anul următor folosea pseudonimul Mark Twain. A publicat volumul de schite umoristice The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County in 1865.

A plecat din nou in calatorie, de data aceasta in Hawaii, în Africa, Franţa şi Italia si din aceasta experienta apare a doua carte, The Innocents Abroad, cu mare succes la public, urmata de Roughing It.

In 1870 s-a casatorit cu Olivia Langdon si s-au mutat in Hartford, statul Connecticut, unde a rămas până în 1891, locuind intr-un conac cu arhitectură bizară, proiectat de el. A avut 5 copii. A scris aici Uncle Tom's Cabin / Coliba unchilui Tom, The Gilded Age/Epoca de Aur, The Adventures of Tom Sawyer / Aventurile lui Tom Sawyer, in 1881 a publicat The Prince and the Pauper / Prinţ şi cerşetor, Life on the Mississippi / Viata pe Mississippi in 1883, in 1884 finaliza romanul The Adventures of Huckleberry Finn / Aventurile lui Huckleberry Finn, considerat capodopera sa si una dintre cele mai importante scrieri americane.

In 1885 publica Memoirs of Ulysses S. Grant, in 1889 A Connecticut Yankee in King Arthur's Court, apoi The Tragedy of Pudd'nhead Wilson si the Comedy of Those Extraordinary Twins. A plecat intr-un turneu si a susţinut prelegeri de mare succes in Canada, Australia, India, Africa de Sud, in urma căruia a publicat observaţiile acumulate in lucrarea Following the Equator.

In 1893 a murit de meningita fiica sa, Susan, in 1904 murea si soţia, apoi in 1909, o alta fiica, Jane. A publicat in 1889 un roman pesimist, The Man that Corrupted Hadleyburg. Mark Twain a murit la 21 aprilie 1910, in Redding, Connecticut.

Pe scurt despre Mark Twain:

Nume real: Samuel Langhorne Clemens
Pseudonim: Mark Twain
Ocupatia: scriitor, umorist
Data nasterii: 30 noiembrie 1835
Zodia: Sagetator
Locul nasterii: Florida, Missouri, S.U.A.
Parinti: John Marshall Clemens si Jane Lampton Clemens
Frati: 6- Orion, Henry, Pamela, Margaret, Benjamin, Pleasant
Nationalitate: americana
Religia: ortodoxa
Starea civila: căsătorit
Sotia: Olivia Langdon Clemens
Copii: Langdon, Susan, Clara, Jane
Data si locul decesului: 21 aprilie 1910, Redding, Connecticut, S.U.A.

De ce este faimos Mark Twain?

Mark Twain este unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai literaturii americane. Cărţile sale au fost adaptate pentru cinematografie încă din 1931, când a apărut primul film, Huckleberry Finn, realizat de Paramount, in 1937 apărea Prinţ şi cerşetor, produs de Warner Bros.

De ce ne place Mark Twain?

Tom Sawyer sau Huckleberry Finn sunt personaje îndrăgite si azi.

Mark Twain Liste
Scriitori de literatur? pentru tineret
Na?teri în 1835
Decese în 1910
Umori?ti americani
Scriitori americani
Mark Twain
Na?teri pe 30 noiembrie
Decese pe 21 aprilie


 

Mark Twain Videoclipuri
Hal Holbrook in

irrelevant
0
broken


Tag-uri: scriitor, literatura

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 25 February '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :