FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 3,358
Voturi: 2
Fame Riser
          
Fame Rank
10
Famous


In aceasta pagina

Jules Verne Biografie
Jules Verne Videoclipuri
Site-uri despre Jules Verne
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Jules Verne
Intreaba despre Jules Verne
Adauga un citat spus de Jules Verne
Vedete nascute pe 08 Februarie
Vedete decedate pe24 Martie
Celebritati nascute in Nantes Pays-de-la-Loire Franta
Scriitori in zodia Varsator
Celebritati de etnie Franceza
 

Jules Verne Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Jules Verne has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Jules Verne

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   eseist   actor   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   teatru   proza   om politic   filosof   1919   literatura   profesor   ziarist   publicist   autori   afacerist   lugoj   1917   veronica micle   blogger   glossa   humanitas   societatea romana de fenomenologie   italia   butangas   faimos  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Jules Verne

 Q:   Intreaba despre Jules Verne       
Jules Verne Scriitorul francez Jules Verne s-a nascut la 8 februarie 1828, in Nantes, era primul din cei 5 copii ai unui avocat.

Cariera:

A studiat dreptul la Paris si in perioada studentiei a început să publice lucrari in care se inspira din stilul unor scriitori precum Victor Hugo şi Alexandre Dumas-fiul, pe care i-a cunoscut. In aceasta perioada a scris piesa de teatru Leunard De Vinci, care nu a fost publicată până în 1995.

In urma aparitiei in Franta a traducerilor operei lui Edgar Allan Poe realizate de Charles Baudelaire, a scris a scris prima sa poveste de science fiction, O călătorie în balon (1851), inspirata de scriitorul american. Mai tarziu devenea Cinci săptămâni în balon (1863), si facea parte din în seria Voyages Extraordinaires.

In 1862 l-a intaln it pe editorul de literatura pentru copii Pierre Jules Hetzel, care a inceput sa ii publice lucrarile, colaborarea dintre ei a durat pana la finalul vietii lui Jules Verne.

Romanele sale au castigat curand popularitate in intreaga lume. Fara sa fie instruit in stiinte si fara sa aiba experienta in calatorii, si-a petrecut mult timp studiind pentru a-si putea scrie cartile. Astfel a aparut si O Calatorie spre Centrul Pamantului, De la Pământ la Lună, Douazeci de mii de leghe sub mare.

In Eternul Adam isi imagina viitorul civilizaţiei din secolul 20, distrusa de cataclisme geologice.

In 1867 a călătorit împreuna cu un frate al sau in Statele Unite si a vizitat cascada Niagara. În 1871 s-a stabilit la Amiens, a fost consilier local în 1888.

Timp de 40 de ani a publicat cel puţin o carte pe an. Opera sa cuprinde 65 romane, peste 20 de povestiri şi eseuri, 30 de piese de teatru, lucrări geografice, librete de operă.

Opera lui Jules Verne a inspirat multi realizatori de film de la Georges Méliès (O călătorie pe Lună, 1902), Zeman Karel (Vynález zkázy / Lumea Fabuloasa a lui Jules Verne, 1958), şi Walt Disney (20.000 Leagues Under the Sea, 1954), regizori la Hollywood ca Henry Levin (Calatorie spre centrul Pamantului, 1959) şi Allen Irwin (Cinci săptămâni în balon, 1962). Cartile sale au fost traduse in multe limbi, pictorul italian Giorgio de Chiroco a scris despre el in eseul On Metafizic Art.

A fost căsătorit cu Honorine de Viane Morel si a murit la 24 martie 1905, in Amiens.

Pe scurt despre Jules Verne:

Nume complet: Jules Gabriel Verne
Ocupatia: scriitor
Data nasterii: 08 februarie 1828
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Nantes, Franta
Părinţi: Pierre si Sofia Verne
Fraţi: 4
Nationalitate: Franceza
Data si locul decesului: 24 martie 1905, Amiens, Franţa
Stare civila: căsătorit
Sotia: Honorine de Viane Morel
Copii: Michel Jean Pierre Verne

De ce este faimos Jules Verne?

Este unul dintre marii scriitori ai Franţei din secolul al XIX-lea, a scris 65 de romane, povestiri, eseuri, piese de teatru, poeme.

De ce ne place Jules Verne?

Opera lui Jules Verne a inspirat multi realizatori de film de la Georges Méliès (O călătorie pe Lună, 1902), Zeman Karel (Vynález zkázy / Lumea Fabuloasa a lui Jules Verne, 1958), şi Walt Disney (20.000 Leagues Under the Sea, 1954), regizori la Hollywood ca Henry Levin (Calatorie spre centrul Pamantului, 1959) şi Allen Irwin (cinci săptămâni în balon, 1962). Pictorul italian Giorgio de Chiroco a scris despre el in eseul On Metafizic Art.

Jules Verne Liste
Jules Verne
Na?teri în 1828
Na?teri pe 8 februarie
Decese în 1905
Decese pe 24 martie
Francmasoni francezi
Libreti?ti de oper?
Romano-catolici francezi
Scriitori francezi
Scriitori francezi de science-fiction


 

Jules Verne Videoclipuri
Fabulous World of Jules Verne - Part 1 - Karel Zeman

irrelevant
3
broken


Tag-uri: scriitor

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 25 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :