FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate

Statistici:
Vizite: 1,597
Voturi: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
8
Illustrious


In aceasta pagina

Giacomo Casanova Biografie
Giacomo Casanova Videoclipuri
Site-uri despre Giacomo Casanova
Tab-uri utile
Comentarii
Creeaza un poll pentru Giacomo Casanova
Intreaba despre Giacomo Casanova
Adauga un citat spus de Giacomo Casanova
Vedete nascute pe 02 Aprilie
Vedete decedate pe4 Iunie
Celebritati nascute in Venetia Italia
Scriitori in zodia Berbec
Celebritati de etnie Italiana
 

Giacomo Casanova Fan-Club

BECOME A FAMOUS FAN!

Giacomo Casanova has no Fans yet!

create pool

BiografiiIntreaba despre Giacomo Casanova

Tag-uri Populare


scriitor   scenarist   romania   poet   jurnalist   academician   editor   actor   eseist   scriitoare   istoric   politician   1850   bucuresti   nuvelist   om politic   proza   teatru   filosof   publicist   1919   profesor   literatura   ziarist   faimos   afacerist   autori   veronica micle   lugoj   1917   butangas   italia   societatea romana de fenomenologie   humanitas   glossa   blogger  

All Tags

Famous Forum

[editeaza]

Giacomo Casanova

 Q:   Intreaba despre Giacomo Casanova       
Giacomo Casanova Giacomo Casanova s-a născut in Veneţia, la 02 aprilie 1725. Era fiul unor actori.

Cariera:

A fost crescut de bunica din partea tatălui care la 16 ani il înscria la seminarul Sf. Ciprian din Veneţia pentru a deveni preot. A fost exmatriculat pentru comportament scandalos. După moartea tatălui sau a fost un student strălucit si a studiat teologia, filozofia, chimia, matematica la Universitatea din Padova, a absolvit in 1742. După absolvire a plecat la Roma si a fost secretarul personal al unui cardinal, a fost simpatizat de Papa Benedict al XIV-lea. A fost nevoit să părăsească Roma după o poveste de dragoste si s-a întors la Veneţia după o călătorie la Napoli, Corfu şi Constantinopol.

In 1750 se înscria in francmasonerie. A fost violonist, soldat, a pu blicat piese de teatru, romane, poezii şi pamflete, s-a ocupat de alchimie si ocultism, a fost condamnat de Inchiziţie pentru vrăjitorie, declaraţii blasfemiatoare şi aventuri amoroase cu calugarite. A fost întemniţat la palatul Dogilor in 1755 si i s-au confiscat manuscrisele. A reuşit sa evadeze si a plecat la Paris. Aici s-a amestecat in cercurile aristocratice, a sedus femei din înalta societate si a devenit una dintre figurile populare ale saloanelor pariziene. Era inteligent, fermecător, dar lipsit de scrupule. A reuşit sa strângă o avere iniţiind un sistem de loterie, a pierdut curând toţi banii si a fost acuzat de fraudă. A plecat din nou intr-o călătorie pentru a se eschiva de responsabilitate, si-a luat numele de Cavaler de Seingalt si a vizitat Olanda, Germania de sud, Elveţia, Franţa, apoi Florenţa si Roma. In Elvetia l-a cunoscut pe Voltaire, apoi pe împărăteasa Ecaterina cea Mare a Rusiei, regele George III al Angliei, Frederick cel Mare al Prusiei, Joseph II-lea al Austriei, pe Rousseau, Mozart, Goethe. La Berlin a refuzat un post in cancelaria lui Frederick al II-lea, a fost la Sankt Petersburg si Varşovia unde a fost primit favorabil, a fost exilat din Viena in 1767. A întreţinut o corespondenţă voluminoasă cu prieteni, cunoştinţe şi foste iubite.

S-a întors la Veneţia când a avut din nou nevoie de bani si pentru a nu fi arestat a devenit spion al Inchiziţiei. A publicat in 1769 Confutazione Storia della governo del Veneto d'Amelot de la Houssay, încercând sa intre în graţiile guvernului veneţian, Lana Caprina (1772), Histoire de ma fuite des prisons de la République de Venise (1788, Isocameron (1788), Démonstration géométrique de la duplication du cube (1789).

A fost bibliotecar al unui conte in Boemia si a scris in perioada 1791-1798 celebra sa autobiografie in 12 volume, imagine a Europei din secolul al XVIII-lea, Histoire de ma vie.

Giacomo Casanova a murit la 04 iunie 1798, in Duchcov, Boemia (Cehia), la 73 de ani.

Pe scurt despre Giacomo Casanova:

Nume complet: Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt
Ocupatia: un violonist, scriitor, magician, spion, bibliotecar
Data nasterii: 02 aprilie 1725
Zodia: Berbec
Locul nasterii: Veneţia, Italia
Părinţi: Zanetta Farussi si Gaetano Giuseppe Casanova- actori
Fraţi: 5- Francesco Giuseppe, Giovanni Battista, Maddalena Faustina, Maria Maddalena Stella Antonia, Alvise Gaetano
Religie: creştină
Starea civila: necăsătorit
Data si locul decesului: 04 iunie 1798, Duchcov, Boemia (Cehia)

De ce este faimos Giacomo Casanova?

A scris Histoire de ma vie / Povestea vieţii mele, in care descria experienţele sale amoroase care l-au transformat intr-un simbol al romantismului nepieritor şi al obsesiei pentru iubire.

De ce ne place Giacomo Casanova?

A fost un erudit, a scris tratate ştiinţifice, romanul Isocameron, a publicat piese de teatru, pamflete.

Giacomo Casanova Liste
Na?teri în 1725
Decese în 1798
Memoriali?ti
Oameni din Vene?ia


 

Giacomo Casanova Videoclipuri
Giacomo Casanova - Its A Sin

irrelevant
1
broken


Tag-uri: violonist, scriitor, magician, spion, bibliotecar

[editeaza tag-uri]


Categorie: Scriitori  - ( Scriitori - Archiva)

Data Adaugarii: 09 March '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :